Anlita en målare i Västerås för fasadmålning

Har det blivit dags att ge huset ny färg? Att måla om fasaden är ett stort arbete som man inte får slarva med. Anlita därför en professionell målare i Västerås.

Visst vill man ha en snygg fasad i en vacker kulör, men fasaden är främst till för att skydda huset mot fukt och väta. Därför gäller det att inte vänta för länge med att måla om ifall färgen har börjat flagna. Hur ofta man måste måla om fasaden beror på vilken typ av färg huset är målat med och hur noga man var med underarbetet vid senaste ommålningen.

Men sol, vind, regn och snö sliter också på en fasad, och ett hus som ligger mer öppet utan skydd från träd och andra hus måste målas om oftare. En fasadrenovering kräver noga planering då vädret måste vara bra. Därför gäller det att också boka in målaren i god tid.

Bästa sättet att hitta en målare på

En fasadrenovering och ommålning kräver en hel del arbete och det är viktigt att man anlitar en riktigt bra målare som inte slarvar med underarbetet. Bästa sättet att hitta en seriös målare är genom att fråga grannar och vänner i Västerås om tips. Har de ingen att rekommendera får man i stället ta referenser på den målare man tänker anlita och ringa upp dessa.

Som privatperson kan man använda sig av rotavdraget då man anlitar en målare. Men man ska givetvis också jämföra priser genom att ta in offerter från olika målare. Be att få offerten specificerad så att man tydligt ser vad allt kostar. Glöm inte heller att fråga om målaren har egen skylift eller byggnadsställning, eller om det tillkommer hyra för detta.

17 Aug 2022