Blogg

RSS

Linjemålning piggar upp tråkiga skolgårdar

19 jun 2022

Linjemålning kan användas för att göra din tråkiga, asfalterade skolgård lite roligare. Rådgör med skolans bildlärare kring hur ni bäst utformar linjerna.

Du som sitter och stirrar på en tråkig skolgård dagarna i ända kan faktiskt göra något åt saken. I alla fall om du är skolans rektor, och har ett och annat att säga till om vad gäller skolans investeringar. Men du behöver inte gräva särskilt djupt i plånboken för att hotta upp er skolgård. Det kan faktiskt räcka med rent estetiska förbättringar.

Till exempel kan stora mängder asfalt på en skolgård ge gården ett kallt och hårt intryck. I alla fall om det är svart asfalt utan utsmyckningar. Jaha, du visste inte att det går att smycka asfaltsplaner? Det går alldeles utmärkt! På precis samma sätt som kommunen ritar alla streck i vägen som du svär över när du åker bil.

Så blir linjemålning en ny färg på bildlärarens palett

Linjemålning är ju kanske mest förknippat med de heldragna och streckade strecken på vägarna. Eller som inramning runt parkeringsplatser och liknande. Men många firmor som utför linjemålning gillar också lite roligare uppdrag än bara raka streck. Där kan du komma in och göra dagen lite gladare för både eleverna på din skola och de som utför linjemålning.

Ta ett samtal med skolans bildlärare, och se om inte han eller hon kan komma på någon konstnärlig utsmyckning av skolans gård. En sann konstnär kan arbeta i alla medier, och att twista till de vita linjerna på vägen blir en enkel match för din bildlärare. Låt detta företag hjälpa dig med målning på asfalt för bästa resultat: www.linjemålning.com

Viktigt att anlita certifierade elektriker

1 jun 2022

En elektriker jobbar ju primärt med samma saker vart i landet han än utövar sitt yrke – det handlar om att dra el och utföra jobb som har med elektricitet att göra som vanliga människor inte får. Detta oavsett alltså om han arbetar i Uppsala, Ystad eller Haparanda, en elektriker gör jobb som han har behörighet för och ser till att dessa blir så bra som möjligt och att inga olyckor sker vare sig under eller efter avslutat arbete. Det är nämligen farligt att arbeta med elektricitet och detta är något som, tyvärr, inte alla tar på allvar. Man tänker att istället för att betala en elektriker för ett arbete att man kan spara in några kronor och genomför därför jobbet själv – med katastrofala följder som resultat. Hur ofta har man inte hört om bränder, olyckor eller i värsta fall dödsfall i samband med att någon privatperson försökt sig på att dra el? Alltför många – och det är därför som det är dags att verkligen poängtera vikten av det arbete en elektriker gör.

Olagligt att dra elen själv

Har du ett hus i Uppsala och bestämmer dig för att dra elen själv så ska du först och främst veta att det är olagligt. Du får alltså inte ens göra det och detta visar väl om något hur farligt det verkligen är. Du ignorerar trots allt detta och drar all el själv – ingen elektriker kopplas in till huset i Uppsala – och till en början fungerar också allting perfekt. Lysen tänds och släcks som de ska, spisen fungerar och kristallkronan i vardagsrummet blinkar majestätiskt vid varje vridning på den lilla ratten du dragit el till på väggen. Du klappar dig själv på axeln och tycker att ditt val att låta bli att anlita en elektriker i Uppsala varit bra – du har ju tjänat pengar och allting fungerar ju perfekt. Detta till en dag då du kommer hem från jobbet och möts av brandbilar utanför ditt hus – brandbilar i full fart med att släcka det redan övertända huset och du kan nu inget annat göra än att se ditt livsverk i Uppsala brinna till grunden. Där har du ett problem som genast följs av nästa – detta då försäkringsbolaget ska utreda om du är berättigad ersättning för huset. De kollar och får efter att utredningen är klar beskedet att all el är felaktigt dragen och frågar dig vilken elektriker du anlitat för jobbet. Då du sedan skamset svarar att du själv dragit elen till huset där i Uppsala – att ingen elektriker varit där överhuvudtaget – tror du då att du kommer att få några pengar från försäkringsbolaget i fråga?

Självklart inte – de är nämligen stenhårda just på sådana här frågor och det där huset i Uppsala kommer du att få betala dyrt för i slutändan och kanske även riskera ett fängelsstraff för då branden kan rubriceras som mordbrand. Allt för att du snålade in på att inte anlita en elektriker. Nu var ju detta fall ganska extremt men för den delen faktiskt inte unikt – det är bara det att många inte inser farorna förrän det verkligen är för sent. En utbildad elektriker på plats ska vara en självklarhet, oavsett om man nu bor i Uppsala eller någon annanstans i Sverige.

Golvläggare i Göteborg kan förändra hela ditt hem

18 maj 2022

Du kanske vill göra något med ditt hem för att förnya och renovera, men vet inte vad. Börja nerifrån. En golvläggare i Göteborg kan skapa den förändringen.

Kanske har du gått med funderingarna länge att det är dags att renovera huset. Du har dock inte ekonomi att ändra allt, så du måste välja vad du ska ändra. Det finns olika saker att göra som har stor effekt för liten investering. En sådan är att måla. En annan är att slipa parkettgolv.

Har du inget parkettgolv kan det vara just det du ska satsa på. Ett parkettgolv håller under många år och kan slipas många gånger under sin livstid. Även om det kan kännas som en dyr investering inledningsvis så bör man tänka långsiktigt. Parkettgolv finns med under årtionden.

Golvläggare kan lägga sig på rätt nivå

Vid golvläggning i Göteborg finns det flera olika nivåer du kan lägga dig på så att din kassa inte töms helt. Du behöver inte anlita en golvläggare som yxar fram varje brädbit med en täljyxa och passar med andra tillyxade träbitar tills hela golvet skapats. Det är trevligt i sig, men otroligt dyrt då det är tidskrävande.

Dock har en golvläggare många strängar på sin lyra och kan hjälpa dig att välja ett parkettgolv som ger dig det du önskar för ett pris du har råd med. Det viktiga är att du får kvalitet och den där levande känslan som håller år efter år och skänker lycka.

Maskinuthyrning i Göteborg blir lösning för mindre byggbolag

11 maj 2022

Har du ett mindre byggbolag i Göteborg som fått en stor beställning? Då kan maskinuthyrning i Göteborg bli lösningen. Hyr vad du behöver i stället för att köpa.

Har du någon gång blivit tvungen att tacka nej till ett projekt för att du helt enkelt inte hade maskiner och utrustning nog att genomföra det? Det blir något av ett moment 22 som mindre byggbolag. Utan resurser kan du inte skapa resurser – utan pengar kan du inte tjäna pengar.

Att bygga upp ett byggbolag från grunden tar mycket tid. Projekt för projekt, maskin för maskin. Du har säkert blivit tvungen att tacka nej till flera större projekt för att du inte haft maskiner till det. Vilket bör kännas väldigt surt om du har ambitioner.

Maskinuthyrning kan förändra läget för bolaget

Lösningen på problemet blir att hyra maskiner i Göteborg. Du behöver inte köpa dina maskiner och din utrustning för att ha tillgång till dem. Det räcker med att hyra, precis när du behöver dem. Du lägger helt enkelt in hyran i budgeten när du budar om att få ett projekt.

På samma sätt som du tar in extra personal när du har projekt så kan du hyra in utrustning. När projektet sedan är över lämnas allt tillbaka. Du behöver inte fundera på förvaring, värdeminskning eller att maskiner måste servas. Sådant som du måste göra om du äger maskinerna. I det här fallet kan du lämna över allt till uthyraren och du kan fokusera på själva byggandet.

Stans snyggaste golv med golvslipning i Stockholm

5 maj 2022

Ingen kan neka att ett välskött trägolv är det snyggaste golvet. Slitna golv är inte lika roligt. Med golvslipning i Stockholm vinner du över grannen.

Har du under en längre tid funderat över vad som kan tänkas dölja sig under det murriga orangebrunmönstrade sjuttiotalsgolvet? Har du rentav vikt upp ett hörn och kikat? Bor du i en äldre fastighet i Stockholm är det högst troligt att det finns ett trägolv under. Gömt i årtionden men redo att visa sig igen om det bara får chansen.

Att få hjälp med golvslipning är inte något som tar speciellt lång tid. Man får börja med att göra rent golvet och kontrollera statusen. Det är högst troligt att det går att slipa om golvet. Det tar kanske en dag, beroende på hur stort golvet är och hur mycket förarbete som krävs.

Golvslipning ger fördelar

Ett trägolv – oavsett om det är fråga om plankor eller parkett – är tåligt och snyggt. Inte ett golv är exakt likt ett annat. En skicklig och van firma ser till att slipningen tar fram det bästa hos ditt golv. Därefter är det dags för någon form av ytbehandling.

Ytan i ett sovrum och ett kök behöver förstås tåla olika mycket. Det finns flera metoder att försegla golvet efter golvslipning och man kan även välja en yta med någon färgton om man så önskar. Fler lager ger bättre skydd och det kan ta några dagar innan resultatet blir tillfredsställande. Det är nästan högtidligt när allt är klart och man kan börja använda golvet igen. Läs mer om golvslipning på den här hemsidan: stockholmsgolvslipning.nu

Golvslipning i Göteborg i stället för att lägga nytt golv

17 apr 2022

Är ditt golv slitet och tråkigt? Vill du ha förändring? Du kanske inte måste lägga nytt golv. Det kan räcka med golvslipning i Göteborg för att ge det nytt liv.

De flesta gedigna parkettgolv kan slipas flera gånger under sin livstid. De riktigt gedigna parkettgolven är decimetertjocka och kan slipas i stort sett i evigheter. Men det räcker med att parkettgolvet är bara tre centimeter tjockt så får det ett väldigt långt liv.

När man slipar ett golv behöver man bara ta bort några få millimeter för att ge golvet en helt ny känsla. Det innebär att ett vanligt parkettgolv har många slipningar under sin livstid. Man kan sedan ge golvet olika lyster efter slipningen genom att välja olika efterbehandlingar. Detta ger samma parkettgolv många möjligheter till förnyelse.

Golvslipning ger ny känsla till gammalt golv

Om du flyttar in i en gammal lägenhet i Göteborg som har parkettgolv spelar det i stort sett ingen roll hur slitet det är, för det allra mesta går det att slipa fint. Parkettgolvet må ha partier som är helt förstörda, men en bra golvläggare ska kunna lägga in ny parkett på den biten och göra hela golvet enhetligt helt.

Att slipa golv i Göteborg är en förhållandevis billig sak att göra för att nå väldigt stor effekt. Det är betydligt billigare än att till exempel lägga helt nytt golv. För att du ska ta det beslutet ska ditt gamla golv vara fullständigt förstört och omöjligt att rädda.

Badrumsrenovering med totalentreprenad i Bromma

13 apr 2022

Badrummet renoverar man inte ofta. Därför blir planeringen innan extra viktig. Här kommer några tips för de som står inför en badrumsrenovering i Bromma.

Ett badrum renoverar man inte särskilt ofta. Därför är det extra viktigt att det blir bra när man väl gör det. Det är också det rum i bostaden som man helst inte ska renovera själv. Detta för att inte riskera fuktskador och andra problem. Blir det fel eller om man inte följer de byggregler som finns gäller inte hemförsäkringen. Därför är det viktigt att man använder sig av våtrumscertifierade hantverkare. Eftersom det behövs flera olika slags hantverkare vid en badrumsrenovering som exempelvis plattsättare, vvs-installatör, elektriker, målare och snickare, är det smidigast att anlita ett byggföretag som erbjuder totalentreprenad för din badrumsrenovering i Bromma.

Så planerar man bäst inför badrumsrenoveringen

Innan man tar in offerter från olika byggföretag måste man ha en budget klar över hur mycket badrumsrenoveringen får kosta. Det kan vara bra att också veta vilka material man vill använda sig av och hur badrummet ska se ut. För att få inspiration kan man titta i inredningstidningar och besöka butiker med badrumsinredning. Men tänk på att man inte renoverar badrummet särskilt ofta och att man måste stå ut med färgval och material under lång tid. Rita också gärna en enkel skiss över badrummet med badkar, dusch, toalett, tvättställ etc. Då blir det enklare att beräkna materialåtgång och bedöma vad som får plats i badrummet. Det blir också enklare för byggfirman att förstå hur man vill att badrummet ska se ut. Läs mer om badrumsrenoveringen på denna hemsida: badrumsrenoveringbromma.nu

Byggföretag i Stockholm hjälper när du tröttnat på hur fastigheten ser ut

21 mar 2022

Man tröttnar på hur saker och ting ser ut med tiden. Kanske skulle du renovera kåken, bygga till något, bygga om något? Du borde kontakta ett byggföretag i Stockholm som kan ordna det åt dig.

Suck, där är kåken. Ser precis ut som den alltid gjort. Hur länge har du gått och tänkt på att bygga till den där verandan som du fått inspiration till från gamla westernrullar? Tiden går och nu har det blivit dags. ”Familiarity breeds contempt” är ett amerikanskt uttryck som betyder att igenkännande föder förakt. Du förändras över tiden och då tycker du att ditt hus ska matcha din nya personlighet.

Få inte för dig att göra detta på egen hand. För även om du vill ha en förändring precis nu så ska du låta proffs sköta din tillbyggnad, ombyggnad eller renovering. Du ska inte chansa med ditt hem. Gör rätt från första planka och spik.

Ett byggföretag som passar dig som hand i handske

Så när det är dags att fixa med vad det än är du ska fixa med inom byggfältet så ska du anlita ett byggföretag. De ska kunna ta emot dina idéer, filtrera ner dem och göra dem gripbara för att sedan göra dina byggdrömmar till verklighet. Endast material och verktyg av högsta kvalité kommer att användas, för vi låter inte Picasso måla med en sliten trasa, eller hur? Och med undermåliga färger? Självklart inte, låt dessa konstnärer inom bygg ta hand om dina byggdrömmar. Mer om byggföretag kan du läsa på denna sida: byggföretagstockholm.com

Hantverkare lagar hus i Stockholm

8 mar 2022

Hantverkare i Stockholm jobbar inte endast med att bygga eller göra nya saker. Det finns en annan aspekt av deras jobb som är nog så viktigt. Nämligen att laga och reparera trasiga saker.

Kerstin hade köpt ett litet slitet hus för många år sen. Planen var att det skulle renoveras ett rum i taget. Märkligt nog kom det alltid något i vägen. Nu hade en del saker blivit fällor där man lätt kunde skada sig. Det gällde bland annat yttertrappan. Några brädor var murkna och skulle snart inte hålla för någon tyngd alls.

En som oroade sig för Kerstins välmående var pojkvännen. Tyvärr var han själv inte särskilt händig och var säker på att trappan inte skulle bli säkrare om han gav sig på den. Så han löste problemet på ett annat sätt.

Hantverkare hindrade benbrott i Stockholm

Pojkvännen Niklas ringde en kompis som var hantverkare i Stockholm och frågade om firman kunde rycka ut och laga trappan. Han frågade givetvis om kostnaden, vilken visade sig inte så hög.

Beställningen hos byggfirman skulle bli en tidig födelsedagspresent till Kerstin. Därför bad han dem komma när hon var på jobbet. Laga trappan gick fort och som en extra bonus hade han även beställt ett fint räcke i trä.

När Kerstin kom hem från jobbet stod en blomma med kort på den nya trappen. Direkt insåg hon vem som låg bakom överraskningen. Hon blev rörd då hon förstod att det inte bara var en trappa utan att den varma omtanken om hennes välmående var den största gåvan. Läs mer om hantverkare på denna sajt: hantverkarestockholm.biz

Bevara ditt gamla golv med golvslipning i Stockholm

29 jan 2022

Har du turen att ha ett massivt trägolv i ditt hem? Det är inte bara väldigt snyggt och lyxigt, det är även ett av de golv som går att göra en golvslipning på. I Stockholm kan du få proffsig hjälp.

Många av golven vi har i Sverige är just trägolv. Trägolv i flera olika sorter och färger. Anledningen till att vi har mycket trägolv är att Sverige är ett land som är rikt på trä. Man ska inte klaga, för trägolv är väldigt fint. Det finns de som har turen att ha massivt trägolv, dessa golv är något många vill ha. Möjligheterna med dem är fler på ett redan väldigt fint golv. Som exempelvis om golvet har blivit för slitet, då kan man göra en golvslipning på det och få fram en ny och fin yta. Så länge tjockleken finns där, så går det att göra.

En perfekt golvslipning

För den som kan golvslipning är det enkelt att göra. Men kan man inte det själv, då är det bättre att låta ett golvslipningsföretag i Stockholm göra det. Det är trots allt ett arbete där man arbetar efter precision. Ett ojämnt golv är inget någon vill ha. Trots att det bara skiljer sig någon mm, så kan det göra väldigt mycket för golvet. Om man tar hjälp så slipper man riskera att få ett dåligt golv. Proffsen fixar golvet så det blir jämnt och fint och är redo att användas på nytt efter lite färg och behandlingar.

Takmålning gör ditt plåttak rättvisa

13 jan 2022

Ett plåttak är mycket lättskött och har många fördelar. Men det behöver målas om ungefär vart tionde år för att hålla sig fint. När du beställer målning av tak kan du också välja en ny kulör.

Det är lätt att förnya husets utseende när man anlitar en bra firma för att måla taket. Det kan göra att husets värde ökar, och det ger också skydd mot påväxt av mossa. Ett plåttak kan rosta i kanterna om man inte håller efter det, men det är jämförelsevis billigt att bara måla det om man slipper renovera det. Du kan också passa på och byta färg på det. Även betongpannor kan målas, och det ger taket ett extra skydd mot påverkan utifrån.

En tjänst du har nytta av

Taket måste vara helt för att hålla tätt, och att måla det med jämna mellanrum gör att du håller det i gott skick. Det ingår en hel del förarbete också i en vanlig målning av tak. Taket ska rengöras med högtryckstvätt och skrapas så att du blir av med alger, lavar, smuts och mossa.

Sedan ska det grundmålas innan du väljer den slutgiltiga färgnyansen, som läggs på i två lager. En professionell målarfirma har utfört sådana uppdrag massor av gånger och de kan garantera att du blir nöjd med resultatet.

Takfirman kan också hjälpa dig med frågor som gäller taksäkerhet. Du kanske behöver nya stegar eller vajrar på taket, och du kan rådfråga takläggaren om vad du ska komplettera med för att få det i skick.

Spara pengar genom lackering av köksluckor i Stockholm

10 jan 2022

Du vill förändra ditt kök men du har inte så mycket pengar. Det är då som du kan fundera över en lackering av dina köksluckor i Stockholm. Ett sätt att få köket att se nytt och fräscht ut igen.

Det finns många olika sätt som du kan renovera ditt kök på. Kanske river du ut hela köket och flyttar el, vatten och avlopp samt river en vägg eller två. Eller så går du lite mer försiktigt till väga och nöjer dig med att kontakta ett företag som jobbar med att lacka köksluckor i Stockholm. En åtgärd som i sig kan skapa en väldigt stor effekt, så att det kanske kan räcka.

Eller så kan du toppa lackeringen med att också byta knoppar och att byta bänkskiva. På det stora hela kommer kostnaden för en renovering av ditt kök på så sätt bli en mycket mer blygsam summa gentemot det första alternativet om att riva ut allt.

Lackering av köksluckor i din favoritfärg

Vid en lackering av dina köksluckor finns det en mängd olika färger och grader av glans som du kan välja bland. Kanske gör du också, som många andra, och väljer en färg på luckorna uppe och en annan på luckorna nere. En stil som varit på modet under några år nu. När du ska lacka om luckorna så kan du också passa på att förändra luckorna genom en spegelkant eller annat. Detta gör att du kan få luckor som ser helt annorlunda ut än de gamla luckorna.

Snickare i Stockholm uppfyller din dröm

1 dec 2021

Har du ett drömprojekt du bara längtar efter att påbörja? Planering som pågår för fullt och såklart begära in en offert. Snickare Stockholm kommer se till att det blir ett riktigt bra resultat

Ni vet det här med att man ska kämpa för sina drömmar. Det är ett sådant bra citat, som många gånger får en att fortsätta kämpa. Trots att vägen dit är väldigt lång. Det är svårt för många att en dag se sig själv äga sitt eget hus eller sin lägenhet. Men plötsligt en dag, efter många år av kämpande så lyckas man. Inte nog med det, man kan uppfylla sina drömmar med att till exempel skaffa den perfekta altanen. Den platsen där flera timmar kommer spenderas i det härliga vildmarksbadet som ska byggas. Tänk er en kall kväll, men i ett varmt bad, med stjärnorna och månen som lyser upp. En dröm för många, en dröm som ska slå in. Det är inte en rak väg, men med snickare blir den enklare.

Snickare gör det möjligt

En dröm är inte alltid något man behöver uppfylla själv. Många gånger kan man ta hjälp längs vägen. Som då en dröm är en stor fin altan. Vem är inte bättre hjälp då än snickare i Stockholm. De har koll på allt man behöver göra inför bygget. Dessutom är de väldigt bra om man vill ha tips, råd och inspiration från dem. Med snickare kommer ditt bygge bli perfekt, just det du önskat och velat ha så länge.

Låt en målare i Stockholm sätta färg på ditt hem

26 okt 2021

Man behöver inte renovera för att få det trivsamt. Det kan räcka länge att anlita en målare i Stockholm från exempelvis Sköndals Måleri för att sätta ny färg på väggar, tak och köksluckor.

Vit färg kan gulna och pastellfärger kan blekna. Känns det som om du har tröttnat på blekt citrongult i köket, kan du låta måla om det i vitt, eller grönt, eller grått. Även om man har en favoritfärg kan man ibland behöva lite ombyte. Har man haft vita väggar länge, kanske man exempelvis längtar efter en dovt blå färg. Det är förhållandevis billigt med ommålning, och det ger en synbar effekt med en gång. Du kan utnyttja ROT-avdrag för målarens arbetskostnad, och då får du genom detta lite rabatt.

Att anlita proffs är bäst

Det är både bekvämt och lönande att anlita ett proffs för målningen. Dels är det skönt att slippa göra allt jobb själv, och dels gör målaren arbetet så mycket snabbare. Du slipper att offra tid på det, alternativt ta ut semesterdagar för att måla, och du får färgen billigare genom att målaren köper till grossistpris. Resultatet ska ju hålla sig fint ett tag, och då är det härligt att kunna anlita proffs, som exempelvis Sköndals Måleri, så att det blir verkligt snyggt hemma hos dig med hjälp av målare i Stockholm. Det är skönt att kunna koppla av och slippa det praktiska som förarbete, spackling och målning, att hantera stegar och tänka på penseltvätt, maskeringstejp och allt annat.

Finn din målare i Nyköping

14 okt 2021

En riktigt bra målare i Nyköping kan lösa de flesta av dina behov som konsument och kund. Du behöver bara vara smart nog att ta referenser och vara mycket tydlig i vad du vill ha utfört.

Har du ett hus som behöver målas om? Äger du en fastighet som ser bedrövlig ut på insidan och kanske även utsidan? Skulle det vara skönt om allt blev ordnat och du slapp bekymra dig om det hela så snart som möjligt? Är det ens möjligt, kanske du frågar dig? Ja, med en duktigt målare i Nyköping kan du slappna av och få din beställning utförd på ett professionellt sätt.

Detta innebär i praktiken att du får arbetet utfört på det sätt du specificerat och att det inte blir några missförstånd. En duktig hantverkare vet att kommunicera väl innan hen sätter igång med ett nytt projekt. Du kommer överens med din hantverkare om priset och vilken färg det ska vara. Men kom även ihåg att ta upp om det ska till något för- och underarbete och eventuellt något efterarbete.

En målare i Nyköping

Är du en av dem som har tagit på dig uppgiften att börja måla i Nyköping så kommer du snart bli varse att det bästa du kan göra för dig själv och kunden är att utföra ett riktigt gott jobb. Det kommer att gynna din firma och din kund, vilket gör alla nöjda och glada. Ur ett gott jobb kommer flera och du har inget problem att få kunder.

← Äldre inlägg