Blogg

RSS

Varför bör man satsa på att lägga fiskbensparkett?

23 Jan 2023

Varför ska man satsa på att lägga fiskbensparkett? Är det inte väldigt dyrt och kräver specialister på att lägga fiskbensparkett? Vi reder ut begreppen!

För den som funderar på att lägga nytt golv finns det många varianter att välja mellan. Letar man efter ett tåligt golv kan klinkers vara en idé. Är man ute efter något relativt billigt kan det vara en idé att kika på ett laminatgolv. För finsmakaren finns det dock få saker som går upp mot alternativet att lägga fiskbensparkett.

Att lägga in fiskbensparkett är inte helt enkelt. Det krävs oftast specialister på att lägga fiskbensparkett för att få ett riktigt snyggt resultat. Parketten läggs nämligen bit för bit och det krävs ett ytterst tränat öga för att få till ett helt rakt golv. Det är nämligen just de raka raderna som liknar fiskben som gett parketten dess namn.

Många anledningar att lägga fiskbensparkett

Fiskbensparkett är inte bara snyggt, det är dessutom ett golv som håller, generation efter generation. Utseendet är klassiskt och hållbart. Den passar in i nästan vilken inredningsstil som helst och för den som vill sätta sin egen prägel på parketten går den att behandla. Parketten kan få olika utseende beroende på vilken behandling man väljer.

En annan god anledning att satsa på fiskbensparkett är dess hållbarhet. Skulle parketten repas eller om man önskar en ny ytbehandling går det fint att slipa parketten. Man kan på så vis få känslan av en helt ny parkett – utan att byta golv.

Byggföretag Stockholm - tips och råd

22 Jan 2023

Dags att ta tag i den där badrumsrenoveringen i hemmet i Stockholm? Är det i år som du bygger den där altanen till sommaren eller är det nu som du skapar det Attefallshus du drömt om? Att fler och fler väljer att prioritera det egna hemmet framför exempelvis en ny bil eller en resa säger mycket om vår tid.

Vi försöker göra mer medvetna val och vi skapar - som en följd av ett direkt behov - platser där vi kan känna lugn och ro. Stressen vi lever i blir påtagligt och det egna hemmet blir en fristad.

Genom att renovera, bygga nytt och bygga om kan vi dels skapa snygga, personliga och inbjudande hem - och dels också hem som vi, i och med detta, vill tillbringa tid i. Men, det handlar även om att göra rätt val i samband med att projekt planeras. Rätt val är, i nio fall av tio, att anlita ett byggföretag i Stockholm.

Fördelar med professionell hjälp

Vi säger detta som en följd av att dels många privatpersoner saknar den kunskap som krävs för att kunna skapa ett hållbart, snyggt och tilltalande resultat och dels också som en följd av att många saknar tiden som krävs. Väljer du ett byggföretag i Stockholm så garanteras du att jobbet blir klart inom den tidsplan ni slutit och där du själv slipper oroa dig.

Även det på förhand enklaste projekt tar tid att genomföra och så himla roligt är det inte att leva i ett byggkaos. Det påverkar vardagen negativt och det adderar ytterligare stress till en redan uppskruvad livssituation. Jobbar du heltid så behöver du tid för återhämtning - i synnerhet om du har barn.

Använd ditt Rot-avdrag

Att det dessutom inte behöver kosta så mycket pengar att anlita ett byggföretag i Stockholm är en annan fördel och ett annat argument till varför du ska göra så. Du kan idag använda dig av Rot-avdraget, vilket ger dig rätten att dra av 30% av den totala arbetskostnaden.

Många byggföretag kan dessutom få fina rabatter i samband med att man köper in material via dem - och det ger dig också en ekonomiskt fördel. Beroende på projekt så kan du dessutom behöva köpa verktyg och hyra en massa utrustning - något som både kostar pengar och som kräver en logistiskt planering. Väljer du ett byggföretag så väljer du ett komplett paket där du själv endast behöver betala den summa som skrivs på fakturan. Ett smartare val, helt enkelt.

Vad gör egentligen en plattsättare i Stockholm?

14 Jan 2023

Då det handlar om plattästtare så arbetar dessa på samma sätt oavsett vart i landet de utför sitt yrke. Det skiljer alltså ingenting i hur arbetet går till för en plattsättare i Stockholm mot en som arbetar i en annan stad – däremot kan man säga att det är en ganska markant skillnad på arbeternas omfattning och storlek mellan Stockholm och andra delar av landet. En plattsättare i Stochholm får nämligen betydligt större jobb i och med att man i den staden bygger så pass mycket som man ändå gör – något som alltså medför att plattsättare och andra yrken inom hantverksbranschen alltså både är sysselsatta och eftertraktade där.

Det är alltså en fördel för en plattsättare att arbeta i Stockholm då mängden jobb kan vara väldigt stor och detta både hos privatspersoner och vid större nybyggnationer som alltså sker ganska regelbundet i just Stockholm där inflyttningen av nya människor kräver detta. Denna inflyttning är något som även påverkar priserna på bostäder i just Stockholm och även här ser man plattsättare som en viktig del av denna ruljans.

Hur går då detta till och varför just platsättare? Jo, detta har en väldigt enkel förklaring och den ligger i hur en plattsättare jobbar samt till den kostnad man betalar denna för det arbete han ska genomföra. En plattsättare jobbar ju nämligen till största del med att lägga kakel i badrum och kök och då det i Stockholm just är dessa rum som påverkar priserna mest vid en vidareförsäljning – ja, då är det också dessa som man först renoverar.

En plattsättare kan alltså i Stockoholm – genom sitt jobb – påverka priserna extremt mycket och detta sett till en relativt liten kostnad för personen som anlitat honom. Det är alltså därför som plattsättare är en väldigt eftertraktad yrkesgrupp just i Stockholm medan man i andra städer – som inte har samma bostadsproblem – kanske hellre ser en plattsättare som ett yrke i mängden. Det kans alltså vara ett bra karriärsdrag att som utbildad plattsättare söka sig till Stockholm – detta förutsatt att man naturligtvis vill bo där och är beredd att jobba hårt.

Hur mycket kostar en plattsättare i Stockholm?

Det som skiljer mellan en plattsättare verksam i Stockholm och en som arbetar i någon annan stad i sverige är alltså dels statusen occh antalet jobb men även rent ekonomiskt finns det skillnader. I plattsättare kan nämligen tjäna betydligt mer i Stockholm och detta hör naturligtvis ihop med det större antalet jobb som finns tillgängliga där.

Naturligtvis spelar det även in hur pass duktig man är och detta är ju inget unikt just för en plattsättare – är du dålig, ja, då får du ju inte lika många uppdrag och vice versa. En plattsättare, snickare, målare eller rörmokare i Stockholm får alltså inte per automatik jobb utan måste ju visa sig vara duglig också. Man kan alltså inte bara flytta till Stockholm och tro att man ska bli överöst med uppdrag – att handlar ju trots allt om hur skicklig man är som yrkesman och detta då oavsett om man är plattsättare eller har något annat yrke.

Brandisolering för alla byggnader

9 Jan 2023

Ett effektivt brandskydd är något som bör finnas i alla byggnader. En brandisolering är brandtåligt material i väggarna som isolerar eld från spridning.

Alla har nog fått höra minst en gång, att man ska ta vara på livet. Framförallt får man höra det från föräldrarna när man är ung. Tiden går snabbt, ruskigt snabbt. Dessutom kan precis vad som helst hända. Men det ska inte vara något som stoppar en från att leva livet fullt ut, utan snarare något som får en att tänka på säkerheten när man kan.

En sak som kan drabba vem som helst, när som helst, det är en brand. Vi lever med mycket teknik både i hemmet, och på jobbet. Trots att tekniken vi har idag är väldigt säker, så kan det uppstå problem som leder till en brand. En sådan kan vara riktigt förödande, och man behöver göra det man kan för att skydda sig mot den.

Få mer tid med brandisolering

Alla byggnader som byggs idag görs med ett väl fungerande brandskydd. Det kan till exempel vara en brandisolering som hjälper till att isolera mot brand. Ofta använder man sig av ett material som exempelvis stenull. Detta tål både brand och rök bra och kan både bromsa och stoppa branden.

Man kan ha brandisoleringen i alla byggnader. Alla förtjänar att kunna arbeta tryggt på arbetsplatsen och sova tryggt i sin säng på nätterna. Har man ett effektivt brandskydd i byggnaden, så är det precis vad man kan göra. Brandisolering ger mer tid, och tid räddar liv.

Arborist underhåller barn i Stockholm

10 Dec 2022

Det kan vara kul att titta på en arborist när han klättrar i träd i Stockholm. Det fick barnen på förskolan uppleva när de egentligen skulle vila middag.

Det var stor uppståndelse på förskolan Skattkammaren. Lunchen var avklarad och egentligen var det dags för barnen att vila en stund. Men det var stört omöjligt för personalen att få barnen att komma till ro. Allihop samlades nämligen i fönstren för att titta på det som pågick utanför.

Det som hände ute på gården var att någon hade klättrat upp i ett av träden som omgav förskolans område. Det var i alla fall inte ett barn som var där uppe, som tur var. Personalen försökte förklara för barnen vad mannen gjorde där uppe – mannen som kallades arborist.

Arboristen ger säkrare utevistelse för barnen

Det hade hänt ett tag tidigare att stora grenar hade brutits loss och ramlat ned på gårdsplanen när det hade varit blåsigt. Lyckligtvis hade det dock hänt på natten när ingen var där. Men händelsen hade fungerat som en varning. Om oturen var framme skulle det kunna sluta riktigt illa.

Därför hade man kontaktat en arborist i Stockholm. Det var han som nu hade klättrat upp i ett av träden för att kunna gallra ut bland grenarna. Ett par av träden skulle dessutom tas bort helt. På så sätt skulle alla kunna känna sig säkra över att inga olyckor skulle kunna komma att ske. Dessutom skulle det bli mer sol på gårdsplanen när träden var borta.

Snyggt och hållbart med smidesräcken

9 Dec 2022

Vill du ha hållbara räcken i villan eller flerfamiljshuset så satsa på smidesräcken. Det blir dessutom snyggt. Anlita en modern smidesverkstad för jobbet.

Konstruktioner i metall är i stort sett alltid de mest hållbara konstruktioner som finns. Du kanske tänker att det är grått, fult och klumpigt med en konstruktion i stål till exempel. I vissa fall kan du ha rätt i det men konstruktioner av metall kan också vara väldigt stilfulla och eleganta.

Tänk dig till exempel smakfulla smidesräcken. I äldre villor och flerfamiljshus kan detta vara det enda alternativet som egentligen passar in estetiskt. Om du vänder dig till en modern smidesverkstad så kommer de att komma och titta och föreslå en design på smidesräcke som passar till huset.

Smidesräcken tillverkas i sektioner

När ni är överens så kommer de att sätta igång med att tillverka räcket i sektioner i sin verkstad. Om du har tillfälle till det så titta gärna in i den där verkstaden. Då kan du dels kontrollera arbetet under gång och se att det blir så som du har tänkt dig. Men du kan också förundras över alla fantastiska maskiner som finns i en modern smidesverkstad.

Det som finns där är verkligen något annat än bara det städ, hammare och tång som äldre tiders smeder hade att arbeta med. Låt dig alltså fascineras över maskiner för kapning, stansning och bockning. Förleds bara inte att tro att smedens yrkesskicklighet är mindre nuförtiden bara för att han har sådana verktyg och maskiner till sitt förfogande.

En byggfirma i Nyköping får många jobb

8 Dec 2022

Bestämmer du dig för att anlita en byggfirma i Nyköping får du ett bra jobb utfört. Det gäller de flesta byggfirmor. Ingen vill lämna ifrån sig dåliga jobb.

Är du i behov av en byggfirma som hjälper dig med snickerier av olika slag? Vill du att en byggfirma ska hjälpa dig att bygga ett hus eller vill du ha en stor entreprenad utförd? Oavsett vilket så kan du räkna med att hitta en byggfirma i Nyköping som kan sin sak utan och innan.

Du kan anlita en byggfirma för att bygga om ditt befintliga hus eller kanske din sommarstuga. Andra saker som de kan utföra är att bygga till din redan färdiga byggnad. Eller kanske behöver du ett garage eller en liten förrådsbyggnad i anslutning till huset.

Byggfirma i Nyköping bygger nytt

Vill du bygga något helt nytt är det självklart en byggfirma i Nyköping som du ska kontakta. De har en erfarenhet som är långt större än din egen – om du inte själv hållt på med snickeri hela ditt liv. Har du nu det, då vet du också vad det är du vill ha gjort och kan bli extra tydlig när du kontaktar dem.

Att få se hur duktiga hantverkare på en byggfirma går loss och förvandlar hela ditt hus till precis det du drömmer om är en mäktig och härlig upplevelse. Att anlita proffs betalar sig alltid i slutänden. Inget blir lämnat åt slumpen utan allt blir precis som det ska. Via denna sajt kan du hitta kontaktuppgifter till en byggfirma: byggfirmanyköping.se

Så lyckas man med en badrumsrenovering i Uppsala

29 Nov 2022

Att välja totalentreprenad vid en badrumsrenovering i Uppsala brukar vara bäst. Men hur ritar och planerar man ett badrum och vad är viktigt att tänka på?

En badrumsrenovering är ett omfattande byggprojekt som kräver en hel del planering om det ska bli som man önskar sig. En badrumsrenovering är också ofta kostsam, men det finns saker man kan göra för att hålla nere kostnaderna. Viktigt är att man har en budget och att man hela tiden kontrollerar att man inte har överstigit den.

Genom att också hålla sig till material som är enkla att arbeta med håller man arbetskostnaden nere. Mosaik, extra stora keramikplattor, inbyggda spots eller ett inbyggt badkar är sådant som ger hantverkarna extra jobb och gör att arbetskostnaden stiger. Material och inredning finns i alla prisklasser och då det är mycket som är fint gäller det att hålla huvudet kallt och inte göra några spontanköp.

Viktigt med dokumentation vid badrumsrenovering

Bra hantverkare är viktigt vid en badrumsrenovering i Uppsala. Bäst är att anlita ett företag som är specialiserat på att renovera badrum och som erbjuder totalentreprenad. Då kan de ansvara för hela badrumsrenoveringen eftersom de har tillgång till alla de olika hantverkare som behövs. Ta in offerter från några olika byggfirmor och jämför.

Det är också viktigt att man anlitar en seriös aktör som noga dokumenterar arbetet i text och bild. Dokumentationen är en viktig försäkring att ha vid ett eventuellt framtida försäkringsärende. Men den är också en viktig värdehandling vid en försäljning eftersom man kan påvisa att badrumsrenoveringen har gått rätt till.

Det finns många bra målare i närheten av och i Stockholm

8 Nov 2022

För att få tag i en målare som håller till i Stockholm behöver du inte leta så länge. Det finns en del målare att få tag i. Frågan är däremot vem som är bäst?

Om du ska ha tag i en målare, vad är det då du söker? Vill du ha tag i den billigaste eller den som är erkänt skickligast? Vill du ha en noggrann som kanske tar längre tid på sig och därför blir lite dyrare än en som är lite mer hafsig men snabb och på så sätt får ner timkostnaden och blir billigare?

Ja, det finns många aspekter att begrunda innan du bestämmer dig för vilken målare som är bäst med dina mått mätt. För bedömningen av vem som är bäst är ändå upp till dig att göra. Ingen annan vet ju vad du tycker är bra. Ett väl utfört arbete är väl trots allt ett som håller under en längre tid.

Målare i Stockholm garanterar ett väl utfört arbete

En målare i Stockholm har stor konkurrens och därför är det viktigt att se till att det arbetet som utförs blir bra gjort. En god renomé är det bästa ett företag kan ha. Det är när det snackas mycket som det går att löpande få kunder. Kunder som vill ha ett gediget arbete utfört.

Det blir liksom lite som att rikta in sig på att hålla en speciell nisch. Snabb, effektiv och grundlig. Går det? Blir det signifikant med billigt och bra? Eller är priset något som ger dig en annan nisch. Snabbt fixat men inget extra. Det kan vara precis vad några vill ha. Frågan är vad du vill? Läs mer om målare på denna hemsida: https://www.norrortsmaleri.se/

Slipp otrevliga överraskningar efter en husbesiktning i Stockholm

30 Oct 2022

Oavsett om du ska köpa eller sälja ett hus i Stockholm är det bra att göra en husbesiktning för att ta reda på om det gömmer sig några lik i garderoberna.

När du köper ett nytt hus finns det mycket som kan dölja sig innanför en fin fasad. Vattenskador, ruttna plankor, insektsangrepp och mycket mer. Men med en husbesiktning kan du säkerställa att allt är som det ska istället för att lägga dina livs besparingar på något som sedan ger dig en massa problem.

En husbesiktning i Stockholm ger dig de förutsättningar som krävs för en bra husaffär och ett lyckat köp. Du vet vad som väntar i ditt nya hus och slipper framtida överraskningar som kostar skjortan. På så vis kan du skapa ett lyckligt liv i ditt nya hus.

Även säljare kan vinna på en husbesiktning

Kanske vill du ha en nystart och sälja ditt hus i Stockholm för att upptäcka nya platser och möjligheter. I så fall kan en husbesiktning av ditt gamla hus verka onödig, men så är faktiskt inte fallet. En husbesiktning är nämligen ett utmärkt sätt att locka köpare till just din bostad.

Att köpa ett nytt hus är ett stort steg med många risker, och en husbesiktning är ett bra sätt för dig som säljare att skapa en trygghet hos potentiella köpare. De slipper då oroa sig för att något döljer sig bakom väggarna eller under golven. Tanken fokuseras istället på allt det positiva med din gamla bostad.

Att hyra en container i Västerås löser problemen

25 Oct 2022

Är ni i behov av en container, men vill inte lägga pengarna och köpa en? Då passar det alldeles utmärkt att hyra en container, det kan man göra i Västerås.

Ida hade så länge drömt om att kunna ha sina älskade hästar hemma. Nu när hon och Robin äntligen hade hittat sitt hem, såklart med ett stall, fanns det inget att vänta på. Eftersom det var lite gammalt och nedgånget så behövdes en del renoveringar göras. Hästarna skulle bo precis som de förtjänade, bara det bästa var bra nog.

För att få allting rätt, så bad de även länsstyrelsen komma ut och kontrollera byggnaderna. Man ville inte få problem när hästarna redan stod på plats. Det var en sak de visste redan innan som skulle bli ett problem, gödselhanteringen. Men problem är till för att lösas och det var precis vad man skulle göra.

Enkelt att hyra container

Robin hade gjort detta tidigare, men i ett helt annat syfte. Det han hade gjort var att hyra container i Västerås, även om det inte var för gödsel innan, så kunde det vara till det nu. Om han någon gång skulle vinna pris som världens bästa pojkvän så var det nu, när han hittat en lösning på problemen.

Ida var överlycklig när hon insåg att alla problem skulle lösas. Att hyra en container var givetvis det bästa alternativet. Det finns bra med företag som hyr ut containrar av olika storlekar och till olika syften.

Byt till ett epoxigolv

21 Oct 2022

Vill du ha ett golv som är lättskött, starkt, tåligt och snyggt ska du välja ett epoxigolv. Dessutom kan du ha din egen reklam i golvet om du önskar dig det.

Ett epoxigolv består av en massa av härdplast, och den läggs ut plant över hela golvytan. Du kan få den lite knottrig eller alldeles slät, beroende på var golvet ska läggas. Det är ett golv med många fantastiska egenskaper, och du får ett repfritt golv utan skarvar. Epoxigolv passar både i butiker och lager, och även i tillverkande industrier.

Har du ett lite ojämnt betonggolv nu, kommer du att märka en otrolig skillnad när epoximassan läggs på. Det blir jämnt och fint och du kan välja färg efter behag. Om du vill ha något reklambudskap i golvet, eller pilar som visar vägen, är det lätt att beställa det också.

Epoxigolv sparar på städarbete

Ett lättstädat golv är inte bara en besparing på personalkostnader, det är också ett hygieniskt golv utan smutsiga skarvar eller fogar. Det är lätt att få rent, och eftersom ytan är hård och det inte blir repigt, kan det heller inte fastna smuts.

Ett restauranggolv eller ett kök är alltid hygieniskt med ett epoxigolv. Lägger du ut golvet över flera rum och inte har trösklar, kan du lätt köra med varuvagnar från lager till butik eller från kök till matsal. Det gör att hela företaget ser representativt och trevligt ut, och du kan ta in kunder och leverantörer överallt. Ett epoxigolv är också en mysfaktor på firman.

Isolering av huset i Stockholm sänker driftskostnaderna

17 Oct 2022

Se om ditt hus i Stockholm. Drar det mycket energi? Hur kan du sänka uppvärmningskostnaderna? Satsa på att ge det bättre isolering. Det betalar igen sig.

Vad kan man göra när energipriserna rusar i höjden samtidigt som alla dagligvaror blir dyrare och inflationen stiger? Ofta finner man att det är svårt att göra något riktigt drastiskt för att få ned levnadsomkostnaderna. Det blir att satsa på konceptet med “många bäckar små”.

Det gäller bara att lista ut vilka bäckar som är värda att satsa på. Det är lätt att tro saker, men det behövs fakta att ta ställning till om man ska kunna göra vettiga val. Du ska veta att en sak som verkligen har betydelse för driftskostnaderna för ditt hus i Stockholm är hur mycket energi det går åt för uppvärmning. Där finns det mycket att göra.

Isolering både för värme och kyla

Att tilläggsisolera huset är något som det oftast är väl värt att satsa på. De pengar man lägger ut på detta kommer att betala igen sig på bara något år genom sänkta uppvärmningskostnader. Dessutom får man ett skönare inomhusklimat med jämnare temperatur, både på vintern och sommaren.

Kolla upp vad det skulle innebära att ge ditt hus lite extra isolering. Vänd dig till en firma som arbetar med sånt och be dem om råd utifrån hur just ditt hus ser ut. De har erfarenhet av de flesta typer av byggnader och kommer säkert att hitta bästa lösningen för dig och din bostad. Hör av dig till detta företag för att få hjälp med den bästa möjliga isoleringen för din byggnad: www.isoleringstockholm.nu

Asfaltering i Stockholm – vägbeläggning som går att sopa

17 Oct 2022

Om du vill ha gång- och cykelvägar inom ett bostadsområde som är lätta att sopa, kan du asfaltera. Kontakta ett företag som utför asfaltering i Stockholm.

Du är ordförande i en större bostadsrättsförening. Området och föreningen växer och nya fastigheter kommer till. Mellan de olika husen finns grönområden men också gång- och cykelvägar.Vägarna består av makadam och med en ytbeläggning av grus.

Vid regn och rusk blir era gångar leriga och leran fastnar på skor och stövlar och vill gärna följa med in i era trappuppgångar. Inte så trevligt för de som bor i huset och lika illa för er städpersonal. Styrelsen funderar på om gång- och cykelvägarna inte skulle kunna asfalteras. Då kommer vägarna att bli lättare att snöskotta på vintern och att sopa under resten av året.

Asfaltering i Stockholm – hållbart vägunderlag

Styrelsen beslutar att kontakta ett anläggningsföretag som utför asfaltering i Stockholm. Någon i styrelsen är lite skeptisk och ifrågasätter om asfalt är miljövänligt. Det är väl ett fossilt material, menar någon. Asfaltmassa är en vägbeläggning som tillverkas vid fabrik. Massan består av ballast till mer än 90 %. Ballast består av stenkross, som sedan blandas med ett bindemedel som kallas bitumen.

Bitumen utvinns ur olja och är naturligtvis en fossil råvara, men den förbränns inte. Dessutom utvecklas tillverkningsmetoden så att utsläpp av koldioxid minimeras. Styrelsens ledamöter blir lugna och inser fördelarna med asfalterade gång- och cykelvägar. Ingen lera och grus under skor och stövlar och vägarna kan sopas rena med en sopmaskin.

← Äldre inlägg