Blogg

RSS

Investera i bergvärme – en pålitlig och klimatsmart värmekälla

27 May 2023

Värmekällor är avgörande för att hålla våra hem bekväma och varma, men de kan också påverka vår miljö och våra plånböcker negativt. Att investera i bergvärme kan dock vara ett smart och klimatsmart val för att minska både energikostnader och påverkan på miljön.

Varför välja bergvärme?

Bergvärme är en pålitlig och klimatsmart värmekälla som fungerar genom att utvinna energi från berggrunden. Genom att investera i bergvärme kan du minska dina energikostnader och samtidigt göra en positiv påverkan på miljön. Genom att göra ett klimatsmart val investerar du också i din egen framtida ekonomiska stabilitet.

Investera i bergvärme - hur fungerar det?

När du väljer att investera i bergvärme är det viktigt att anlita ett företag som specialiserar sig på installation av bergvärme, så att du får en lösning som passar dina specifika behov och önskemål. Processen börjar med att företaget planerar installationen tillsammans med dig och sedan börjar de med själva installationen.

Först och främst borras ett djupt hål för att komma åt berggrunden där energin ligger lagrad. Sedan installeras systemet kring och i ditt hus. Värmepumpen används för att sända ut värme i ditt hus och ger dig varmvatten och varma element. En fördel med bergvärme är att det är ett självgående system som kräver minimalt underhåll.

Fördelar med bergvärme

En av de största fördelarna med bergvärme är att det är en långsiktig investering. Även om kostnaden för installationen kan vara högre i början, så kommer du att tjäna på det i längden. Bergvärme är en effektiv och pålitlig värmekälla som kan minska dina uppvärmningskostnader och öka din ekonomiska stabilitet.

Bergvärme är också ett klimatsmart val som minskar påverkan på miljön. Genom att välja bergvärme minskar du ditt koldioxidutsläpp och bidrar till en bättre miljö för framtida generationer.

Läs mer om bergvärme på denna sida: bergvarmestockholm.com

Skapa snygga och funktionella detaljer med byggnadssmide

11 May 2023

Byggnadssmide är perfekt när man vill skapa en snygg och funktionell byggdetalj som ett balkongräcke eller rumsavdelare. Här kommer några användbara tips.

Med byggnadssmide slipper man kompromissa och kan skapa snygga och funktionella detaljer som passar både arkitektur och inredning. Byggnadssmide är dessutom tåligt och väldigt stabilt och passar särskilt bra för olika säkerhetslösningar. Det går exempelvis att tillverka balkongräcken, trappor, skärmväggar, pelare, fönstergaller och mycket mer i byggnadssmide.

Vill man använda sig av byggnadssmide kan det vara bra att först rita en enkel skiss på det man vill ha och sedan vända sig till ett företag med egen tillverkning. Skissen behöver inte vara perfekt då ett seriöst företag också kan hjälpa till med designen. Bäst brukar det bli om man anpassar designen efter arkitekturen, men funktionen är också viktig och att man följer gällande byggregler.

Priserna på byggnadssmide kan variera mellan olika tillverkare

Vill man beställa byggnadssmide kan det vara bra att ta hjälp av ett företag som erbjuder en helhetslösning. Då hjälper de till att designa och ta mått, samt ser även till att byggdetaljen monteras på ett säkert sätt. Hur mycket det kostar att specialbeställa exempelvis ett balkongräcke eller en gallergrind beror på hur avancerad designen är samt hur mycket material som går åt.

Priserna kan även skilja mellan olika företag och det kan löna sig att ta in flera offerter och jämföra priser. Vissa tillverkare av byggnadssmide erbjuder också färdiga produkter i standardiserade mått av byggnadssmide om exempelvis fönster- och gallergrindar, skjutdörrar, samt balkongräcken.

Fyra anledningar att satsa på maskinuthyrning i Stockholm

9 May 2023

För den som bor i Stockholm finns det många anledningar att satsa på riktigt bra maskinuthyrning när det är dags att renovera eller bara fixa i hemmet.

En första anledning till att satsa på maskinuthyrning för den som bor i Stockholm är platsen detta frigör. Att ha massor av stora maskiner, eller till och med mindre fordon, tar väldigt stor plats i ett normalstort hem. Detta kan undvikas genom att inte äga maskinerna själv, utan istället hyra de som behövs när det blir dags för renovering.

Ett annat skäl som går lite hand i hand med det första är att platsen maskinerna skulle ha upptagit istället kan användas till annat. En verkstad, som kunde vara helt belamrad av en smärre maskinpark, kan istället fungera som ett hemmakontor eller en stor garderob där vinterkläderna får gott om plats.

Maskinuthyrning för miljöns skull

Att låta bli att konsumera maskiner är dessutom väldigt bra ur miljösynpunkt. Många som väljer att köpa maskiner har bara råd med den lite billigare varianten. Dessa typer av maskiner är knappast speciellt hållbara vilket leder till att de ofta går sönder och måste skrotas efter bara några användningar.

Sist men inte minst ska man inte glömma garantiaspekten kring maskinuthyrning. Väljer man att hyra en maskin kan man vara säker på att det är en kraftfull maskin som fungerar. Det finns nämligen självklart garantier kring att man som kund ska få vad man betalt för och att den maskin man hyrt ska vara hel.

Läs mer om maskinuthyrning på https://www.maskinuthyrningstockholm.se/.

Takläggare bygger för ett framtida Göteborg i solen

19 Apr 2023

Även i Göteborg finns det goda förutsättningar för solceller. En takläggare vet hur taket ska förberedas för att kunna producera el nu eller i framtiden.

Om du behöver lägga om taket på ditt hus i Göteborg kan du överväga att samtidigt göra det redo för solceller. Du kanske tror att det knappast är någon idé att försöka producera el med solceller under Göteborgs ofta så gråmulna och regniga himmel. Men där tar du fel! Framtiden är ljus även i Göteborg.

Faktum är att många tak i Göteborg har ypperliga förutsättningar för att producera el med solcellsanläggningar. När man lägger tak idag är det därför ingen mening med att inte förbereda det för solceller redan nu. Dagens teknik är mycket effektiv och passar för de allra flesta tak, även i Göteborg.

Takläggare kan ta höjd för solceller på ditt tak i framtiden

Vid takläggning tar man idag hänsyn till både husets isolerande egenskaper och möjligheterna för att producera el på taket. En takläggare har sett hundratals eller tusentals tak och kan ge tips på hur ditt hus får optimala förutsättningar både nu och i framtiden. Ett tak ska ju hålla i många år.

Även om du inte vill investera i solceller just nu kan du se till att taket är förberett för att installera det någon gång senare. Genom att ta höjd för solceller vid takläggningen redan nu har du dessutom ökat värdet på ditt hus, vilket ju är vad alla husägare strävar efter.

Villa med träfasad i Göteborg – därför bör du anlita målare

17 Apr 2023

Målare i Göteborg vet att saltstänkta träfasader behöver lite extra kärlek. Men det kan det vara värt, med tanke på vilka fina villor det finns i Göteborg.

Det finns en hel del stora villor i Göteborg. Många av dem är i trä. Om du äger ett sådant hus vet du säkert att det finns en sak som kan kännas jobbigare än något annat. Att behöva måla om kåken. Det tar ju hur lång tid som helst! Men som tur är finns det också en hel del tillgängliga målare i Göteborg.

Göteborg är en saltstänkt stad nära havet. Det innebär att träfasaderna i området utsätts för en hel del påfrestningar. Du som har ett hus i Göteborg kan behöva måla om det oftare än ett hus i innersta skogen i Norrland. Det är bara så det är. Vissa saker får man ta det onda med det goda med. Du bor ju trots allt i Sveriges bästa stad, eller hur?

Professionella målare arbetar säkert på hög höjd – amatörer bör undvika stegar

När du anlitar en målare i Göteborg kan du känna dig säker på att han eller hon kommer välja rätt typ av färg till din husfasad. Du kan också känna dig trygg med att han eller hon kan hantera arbete på hög höjd på rätt sätt, och att ställningarna som används är ihopmonterade korrekt. Det är ju rätt högt upp till andra våningen på huset, och ingen ska behöva trilla ned.

Däremot löper du själv risk att trilla ned, om du väljer att måla om på egen hand med hjälp av en stege. Olyckor med stegar och villaägare är betydligt vanligare än man hade önskat. Om du tar hjälp av en professionell hantverkare slipper du den risken – och fasadmålningen blir sannolikt också lite snyggare.

Snickare i Göteborg är duktiga och hängivna hantverkare

7 Apr 2023

Är det dags att snickra hemma hos dig? Då är det läge att kontakta en snickare i Göteborg. Du får alltid hjälp av en snickare oavsett storlek på projektet.

Visst kan det vara roligt att såga, hamra, slipa och bygga någonting på egen hand. Men för att få ett snyggt resultat krävs det många gånger mer än bara viljan att snickra. En fågelholk kan de flesta snickra ihop. Det gör inte så mycket om den har skavanker och är lite sned.

Men om du ska snickra till exempel en möbel, en veranda eller bygga ett hus vill du givetvis att bygget blir snyggt, rakt och stabilt. Det krävs en hel del kunskap och erfarenhet för att hantera verktyg som såg, hammare, slipmaskin, mätutrustning och allt annat som behövs när det ska byggas och snickras.

Välutbildade snickare ser till att bygget håller måttet

Det kan verka enkelt att snickra ihop en stol, en garderob, ett bord, en bokhylla eller något annat du behöver till ditt hem. Men om du inte har rätt kunskap om hur arbetet ska utföras korrekt kan du få ett resultat som du inte är nöjd med. Stolen är vinglig, garderoben är sned, bordet har olika långa ben och bokhyllans hyllor lutar åt alla håll.

Hur kul är det? För att du ska vara säker på att det som ska snickras blir snyggt, funktionellt och hållbart är det en god idé att anlita en snickare i Göteborg. De är professionella hantverkare som inte slarvar med någon detalj under bygget.

Linjemålning visar vägen

15 Mar 2023

Tänk så skönt det är med klara besked. När man kommer körande och är tveksam om vägen vill man ha en tydlig linjemålning på asfalten som ger all information.

Det gäller att välja rätt fil i trafiken, och man ska hitta rätt fålla på färjeläget. På skolgårdar finns det linjemålning för lekande barn och på idrottsbanan är olika startställen och banor tydligt uppmärkta. Även på kundparkeringar och bensinmackar är det bra om infart och utfart är ordentligt markerade.

Det finns företag som är specialister på alla typer av linjemålning, och de har färger som är speciellt anpassade för detta. Det som måste synas tydligt är till exempel den vita färgen på övergångsställen, pilar och stoppstreck. Ibland är det siffror som ska synas, som när man ska köra ombord på färjan från rätt ställe.

Linjemålning i mer än vitt

Det vanligaste är de vita strecken, men det finns också möjlighet att måla på asfalt med andra färgnyanser. Då använder man så kallad massafärg. Lekplatser och skolgårdar är ställen där man till exempel kan välja någon pastellfärg. Man anlitar ett företag som sysslar med alla typer av linjemålning och får då ett perfekt resultat enligt önskemål.

Det är viktigt att linjerna hålls fräscha, så ibland får markeringarna göras om. Det är irriterande att mötas av delvis bortskavda tecken. När man kommer som turist till en stad är det bra att det finns tydliga pilar som visar vart man ska köra. Det handlar både om service och trafiksäkerhet när man anlitar någon för att göra en linjemålning.

Kaminer för tryggare boendemiljö

14 Mar 2023

Det spelar ingen roll hur mycket man satsar på isolering och säkra lås. Om elen går mitt i vintern så kommer det vara endast en sak man önskar sig: en kamin.

Vad är egentligen en trygg boendemiljö? Ställer man den frågan så får man troligen svar som att man vill bo i ett lugnt område. Att man vill ha säkra lås på dörrar och fönster. Och att man kanske även vill ha ett larm. Men är säkerhet enbart något som gäller att vara säker för oinbjudna gäster?

Det finns idag många som tänker lite annorlunda. Man satsar på sådant som gör att man är självförsörjande på olika sätt. Det kan handla om att man odlar sin mat själv. Att man har förvaringsmöjligheter, och produkter hemma, så att man klarar sig ett tag. Men även att man satsar på kaminer, för att aldrig riskera att stå utan värme i hemmet.

Olika funktioner på kaminer

När man talar om kaminer så kan det innebära lite olika saker. Det kan vara kaminer som endast är till för det där härliga myset, som så många talar om. Eller så är det kaminer som man kan laga mat på, samtidigt som man värmer upp huset. Och både och.

För den som ska satsa på att välja ut en kamin för sitt hem så kan det betala sig i längden om man funderar lite extra på vad man egentligen vill ha. Och det kan vara klokt att alltid ta till lite extra, om man exempelvis kommer bygga till huset en dag.

Golvläggare med erfarenhet i Stockholm

10 Mar 2023

Det kändes viktigt att välja en erfaren golvläggare till projektet i Stockholm. Våningen hade möjligheter att återfå sin forna glans, med ett klassiskt golv.

Den vackra sekelskiftesvåningen i Stockholm hade verkligen sett bättre dagar. Visst fanns det partier som fortfarande var i mycket gott skick, men om man tog en riktigt noggrann titt på golvet i salen så lämnade det mer att önska. Det syntes att man hade haft hundar i våningen, och att det hade varit en och annan fest där deltagarna hade haft vassa klackar på.

Som ny ägare hade man därför valt att kontakta en erfaren och duktig golvläggare. En yrkesperson som skulle lägga ett klassiskt och gediget golv, så att våningen skulle återfå sin forna identitet och glans. Ett projekt som man såg fram emot med glädje och tillförsikt.

Val av golvläggare i Stockholm

Det var lätt att hitta rätt golvläggare, när man hade bestämt sig för att lägga om golvet i våningen i Stockholm. Ett par samtal med grannar hade gett tips på företag som Stockholm Golv & Måleri. Och endast ett par veckor senare var golvläggningen igång. Det sammanföll med familjens årliga skidresa och gjorde att man inte alls blev påverkade av golvläggningen.

Men när man hade frågat om firman kunde komma till fjällen och lägga om golvet i stugan där, så hade det blivit ett nej. Då hade man ändå fått lite tips på vad man ska tänka på när man ska välja en duktig golvläggare. Som att ta in en offert och titta på referensobjekt.

Bra att köpa container för lagring

28 Feb 2023

Du gör klokt i att köpa container om du har mycket trädgårdsavfall, byggnadsmaterial, grus eller annat som du förvarar på tomten, så att det inte sprids ut.

Kanske förvarar du saker som är bra att ha, men tycker att det är skrymmande och skräpigt att ha dem i ett uthus eller förråd. Då kan du köpa container till bra pris och placera den någonstans på tomten. Dessutom blir det lätt att frakta bort det du inte längre vill behålla.

Jord, sand eller annat material i lösvikt kan vara svårhanterligt, och det ska också helst lagras så att inte djur kommer åt det. Fördelen med att köpa container för det man vill ha kvar är också att det skyddas mot väder och vind. Du kan förvara dina saker utan insyn från folk som går förbi.

Köpa container och hålla området snyggt

Det ger ett intryck av ordning och reda när man lägger var sak på sin plats. Kanske behöver du flera sådana förvaringsställen. Att beställa mer än en när du ska köpa container är en metod att hantera olika sorters varor på ett smidigt sätt. Du kan märka varje container med en särskild färg.

Du kan ha precis vad du vill på din tomt, men det är praktiskt att lagra saker i en container, så att du kan hålla snyggt på området. Kanske sparar du på bildelar eller utemöbler. Oavsett vilket intresseområde du har är det bra att ha snabb tillgång till dina varor och förvara allt med ordning och reda.

Renovera badrum är en populär åtgärd i Stockholm

22 Feb 2023

Om du tycker det är dags att renovera ditt badrum i Stockholm så är du inte ensam. Det finns gott om gamla hus och lägenheter där badrum behöver åtgärdas.

Har du tröttnat på ditt badrum? Vill du ha en liten uppfräschning? Det finns många erfarna snickare och plattsättare i ett företag som erbjuder dig en badrumsrenovering. Dessa kommer ge dig en plan över hur det hela kan gå till. De kommer hem till dig och ger dig ett kostnadsförslag innan du bestämmer dig.

Det kan hända att du behöver riva ut alla dina väggar om det är en omfattande renovering. Är det en mindre renovering kan säkert väggarna stå kvar. Det som är viktigt är att de kollar så att tätskyddet fungerar och att inget vatten släpps igenom på något sätt. Då kan det bli en vattenskada.

Renovera badrum i Stockholm kan vara en utmaning

Att ta sig an arbetet med att renovera badrum i ett hus eller en lägenhet är något som bara erfarna hantverkare gör. Men hur kan de någonsin bli erfarna om de inte får prova någon gång? Jo de går såklart jämte någon som är erfaren och lär sig innan de själva ger sig på det hela.

Vanligtvis görs detta under en lärlingsperiod i samband med deras utbíldning. Det betyder att när någon är fullt utbildad till att klara ett hantverksyrke, då har de redan all kunskap de behöver för att klara av de uppgifter de ställs inför. Givetvis kan de få stöd av sina kollegor om de är osäkra.

Erfarna hantverkare fixar en badrumsrenovering på Lidingö

21 Feb 2023

Ett fult, slitet eller omodernt badrum gör ingen glad. Om du gör en badrumsrenovering på Lidingö får du ett fräscht och harmoniskt badrum som du trivs i.

Även om du inte tillbringar så stor del av ditt liv i badrummet är det viktigt att du känner harmoni och trivsel där. Ett badrum bör även vara funktionellt och lättstädat. Om du har ett gammalt och tråkigt badrum kan du fräscha upp det med en liten eller en stor badrumsrenovering.

Du behöver inte riva ut hela badrummet och köpa ny inredning om du inte anser att det behövs eller om din ekonomi inte ger utrymme för det. Det kan räcka med några färgglada kakelplattor eller en ny färg på väggarna för att skapa liv och en mysig känsla i badrummet.

Grundarbetet är viktigt vid en badrumsrenovering

På Lidingö finns det en hel del badrum som förmodligen är i behov av en badrumsrenovering. Känner du att det även gäller hos dig? Då kan du ge dig på arbetet på egen hand om du vill och har rätt kunskap. Grundarbetet är viktigt och det arbetet måste utföras korrekt för att få ett snyggt och hållbart resultat.

Kraven på de fuktskyddande lagren i moderna badrum är tuffa och det finns en hel del regler. Några som har all kunskap och behörighet för att renovera våtrum är en firma som är specialiserade på badrumsrenoveringar. Dit kan du vända dig om du behöver hjälp med att snygga till och förnya ditt badrum. Hitta mer kring en badrumsrenovering här: badrumsrenoveringlidingö.nu

Solceller värmer upp BRF

19 Feb 2023

Att ta hand om solens energi med hjälp av solceller är idag allt annat än ovanligt. Det är även fler och fler BRF som har börjat använda den nya teknologin.

Ingen vill säkert betala mer för sin uppvärmning än nödvändigt. Men ibland kan det vara lätt att fastna i gamla vanor. Därför är det klokt att man ser över sin uppvärmning med jämna mellanrum, för att se ifall det finns någon lösning som gör att man kan spara pengar.

Idag är det många BRF som har börjat se sig om efter nya energikällor, och där har man hittat något som används mer och mer av alla möjliga fastighetsägare i landet. Nämligen solceller. För genom att montera solceller kan man dra nytta av solens energi, som är helt gratis. En uppvärmningsmöjlighet som dessutom är miljövänlig och enkel att underhålla.

Val av solceller för BRF

Många privata husägare brukar fundera några gånger över en investering i solceller, eftersom det tar några år innan investeringen är intjänad. Men när det gäller solceller för BRF så brukar man inte fundera över den biten, för det är en investering som hela BRF drar nytta av framöver. Vem som än äger sin del av BRF.

När det gäller en BRF så brukar det inte heller vara några större problem gällande vilken placering man ska välja, eftersom man brukar ha stora takytor att välja bland. Valet kan istället hamna på vem man ska välja för köp och montage av solcellerna. Och där finns det några olika företag att välja bland.

← Äldre inlägg