Blogg

RSS

Badrumsrenovering med omsorg i Huddinge

13 Sep 2023

När det gäller att genomföra en badrumsrenovering i Huddinge, är det viktigt att ta sig tid och göra det med eftertanke. Denna typ av renovering är inte bara kostsam utan också krävande, vilket gör det klokt att vara noggrann och planera väl.

Innan du påbörjar din badrumsrenovering är det avgörande att du funderar över varför du vill genomföra den. Är det ytskikten som behöver förbättras? Har taket blivit tråkigt och i behov av förnyelse? Kanske är det dags att säga farväl till badkaret och istället satsa på en modern duschlösning, eller vice versa. Finns det brist på förvaringsutrymmen? Genom att identifiera och lista dina önskemål och kritiska punkter kan du forma en tydlig riktlinje för din renovering.

Småskalig badrumsrenovering i Huddinge

Badrumsrenoveringar i Huddinge varierar i omfattning och storlek. Du kan välja att genomföra en total omstrukturering, där du river ut allt ned till grundkonstruktionen och återuppbygger det från grunden. Alternativt kan du välja en mindre omfattande förnyelse, som att ge målade ytor en fräsch färg och byta ut textilier.

I vissa fall kan det vara tillräckligt att ersätta de slitna komponenterna. Genom att installera en ny toalettstol, byta ut duschkabinen eller uppgradera tvättfatet kan hela badrummet få en ny känsla. Ibland kan till och med en ordentlig rengöring göra underverk om kalk har samlats upp på olika ytor.

Expertisen du behöver för din badrumsrenovering i Huddinge

Att renovera badrum i Huddinge är en utmaning som kräver rätt kompetens och erfarenhet. Att ta hjälp av professionella är inte bara tidsbesparande utan kan också säkerställa att renoveringen utförs på ett noggrant sätt. Ett skickligt team med erfarenhet av badrumsdesign och renovering kan guida dig genom processen, från planering till färdigställande, och säkerställa att resultatet inte bara uppfyller dina önskemål utan också håller högsta kvalitet.

Renovera lägenhet i Stockholm med lokal anpassning

9 Sep 2023

Det finns många olika sätt att renovera en lägenhet i Stockholm med omnejd. Ett roligt sätt är att anpassa lägenheten efter var lägenheten ligger i kommunen.

Stockholm är en stor stad och kommun med många olika miljöer. Och där naturen kan skifta ganska kraftigt. Från skogsområden till bergsknallar, åkrar, parker, kanaler och hav. Men även bebyggelsen kan skilja sig ganska kraftigt åt. Mellan mindre parhus och villor till stora flerbostadshus av olika karaktär.

Den som ska renovera en lägenhet har ofta en hel del att tänka på som endast gäller själva lägenheten. Som planlösning, ytskikt, funktioner och liknande. Men det finns också fler faktorer som går att ta in vid en lägenhetsrenovering. Nämligen naturen och omgivningens bebyggelse.

Det kan till och med förenkla en lägenhetsrenovering ifall du som fastighetsägare, eller boende, väljer att gå på den stil som passar in i området. Kanske blir det något som känns mer lantligt eller något som stämmer bra överens med huset som lägenheten finns i.

Tankar kring att renovera en lägenhet

Om du bestämt dig för att renovera en lägenhet i Stockholm så är det klokt att göra en lista över dina önskemål. Är det viktigaste för dig att lägenheten ska bli mer modern eller mer i din stil? Saknas det viktiga funktioner som är nummer ett för dig att få in? Eller krävs det en renovering för att ta bort skadade eller hälsofarliga material och medel?

Hur du än väljer att skapa din lista så är det bra att ta tid på dig. Det kan också vara bra att kika på lägenheter som är till salu i ditt område för att få inspiration. Eller för att få ett kvitto på hur du inte vill ha det.

Att renovera en lägenhet kan vara en mindre och billigare åtgärd, som att kanske enbart måla om någon vägg eller två. Men det kan även vara dyrt och omfattande. Därför är det klokt att noga tänka igenom dina önskemål och vilket mål du har med renoveringen. Det kan även vara bra att ta hjälp av ett företag som arbetar inom området.

Få hjälp med din renovering hos https://www.renoveralägenhetstockholm.se.

Anlita en pålitlig takläggare i Norrköping

27 Aug 2023

Är det dags att byta tak? Din takläggare i Norrköping har full koll på läget och tar gärna hand om det åt dig, oavsett om det handlar om renovering eller att lägga ett nytt tak.

Hur vet man när det är dags att renovera taket? Din takläggare i Norrköping hjälper dig gärna att undersöka ditt tak och bedöma dess skick. Kom ihåg att det är av yttersta vikt att ditt tak är i gott skick för att kunna ge dig säkerhet och trygghet. Ett dåligt tak utgör verkligen en grogrund för många problem.

Det är bra att regelbundet undersöka taket, särskilt om vädret har varit extra påfrestande. Det är viktigt att identifiera slitage och åtgärda det omedelbart. Då kan det vara skönt att få professionell hjälp för att vara säker på att jobbet blir rätt utfört från första början.

Takläggare som bemästrar höga höjder

Det finns många anledningar att anlita en takläggare. Det är helt enkelt inte roligt att klättra upp på taket när man saknar rätt utrustning. Att klättra upp på taket kan också vara farligt, särskilt när man blir äldre och inte längre har samma styrka som förr. Det värsta är ju ändå när man lider av höjdskräck.

Din takläggare tar sig självklart upp på taket på ett säkert sätt med rätt utrustning och under kontrollerade förhållanden. Du kan istället luta dig tillbaka och vara trygg i vetskapen om att jobbet blir rätt utfört och att ditt tak kommer att skydda dig under många år framöver.

Konsten att hitta en målare i Stockholm

27 Aug 2023

Letar du efter en pålitlig och erfaren målare i Stockholm så har du kommit rätt. Här finns tips och tankar om vad man ska tänka på när man letar målare.

De allra flesta som letar efter en målare har en specifik tanke i huvudet om vad det är som ska målas. En vägg inomhus eller en fasad utomhus är de vanligaste uppdragen man har till en målare. Det finns givetvis fler, som trappmålning, måla företagslokaler och så vidare.

Som i så många andra hantverksyrken så har de flesta målare en stor bredd och kompetens med vad de arbetar med. Det innebär att de flesta målarna klarar av såväl tapetsering som fasadmålning. Utöver det finns det även dekormålare som är duktiga på just dekormåleri.

Använd information på nätet för att hitta målare

För att hitta den målare som ska göra jobbet så är det bra att kolla av olika recensioner som exempelvis finns på nätet. Google har sina recensioner men även Reco och Trustpilot kan vara bra sidor att kolla av. Andra går in på forum på nätet och frågar om någon har tips och erfarenhet av målare inom ett speciellt område, som till exempel Stockholm.

Då kan man också be att få se gjorda arbeten för att ha något att kunna jämföra med. Det kan tyckas att det tar tid att vara noggrann i sitt val. Det brukar dock vara en bra lösning i längden. Har man varit noggrann i sitt val så kommer resultatet vara hållbart och man kommer vara nöjd många år framöver.

Besök denna hemsida om du behöver kontakta en målare: gustavsbergsmaleri.se

Tre saker att tänka på när du väljer målare i Partille

15 Aug 2023

Att välja målare kan kännas svårt och det finns ofta många att välja på. Därför finns det några saker som kan vara bra att fundera över innan du väljer.

Du kan behöva hjälp av en målare i Partille av flera anledningar. Kanske ska du måla om fasaden, tapetsera ett rum eller måla om dina fönster. Oavsett anledning kan det kännas svårt att välja en bra målare bland ett stort utbud. Därför kommer här tre saker att fundera över.

För det första är det viktigt att målaren har en tydlig plan som kommuniceras till dig. Fråga hur de lägger upp arbetet och hur de gör för att störa din vardag så lite som möjligt. Effektivitet är viktigt, men det får så klart inte ske på bekostnad av resultatet.

Målare bör tänka på miljön

En andra sak att tänka på är målarens material- och färgval. Det ska självklart vara produkter som ser bra ut och håller länge, men det är också viktigt att inte förstöra miljön. Därför bör din målare fundera över vilken miljöpåverkan olika produkter har och välja sådant som inte är farligt.

Till sist är det alltid bra med en närbelägen målare. Hitta en målare i Partille som har koll på området och som har arbetat där förut. Det kommer göra att resultatet passar bättre in i omgivningen, att de vet var man kan få tag på bra material och att de finns nära till hands om du skulle behöva kontakta dem igen.

Smed i Stockholm löser problem

14 Aug 2023

En smed gör inte bara hantverk i Stockholm utan kan vara viktiga för någons vardag. Det kan exempelvis handla om att en rullstolsburen behöver en handikappramp.

Den gamla gården på landet hade blivit för stor för paret Eriksson. Förutom att de blivit lite till åren så hade Sven sedan ett år suttit i rullstol. Det var inte det att han inte kunde gå men det var inte lätt för honom att gå och stå längre stunder. De hade letat boende men visste att de inte ville flytta till lägenhet.

Det skulle bli alltför stor omställning tyckte de och vill fortsatt ha en liten trädgård. Till sist hade ändå mäklaren bett om att få visa dem en insatslägenhet i utkanten av Stockholm som hon trodde de skulle gilla. Något som visade sig stämma när de kom på visning.

Lägenheten låg i en länga som endast hade ett plan. Det var relativt nybyggt med träfasad i rött och vita knutar. De var några trappsteg upp till dörren som var lite knepiga för Sven så de var inte för entusiastiska. Efter att de sett lägenheten hade de dock ändrat åsikt. Kanske kunde de ordna någon typ av ramp.

Smed med hjärtat på rätta stället

Med öppen planlösning och den lilla trädgården var lägenheten perfekt. Det var en insats men allt runt huset och större reparationer i byggnaden skulle bostadsrättsföreningen ordna. De kontrollerade med styrelsen om det var möjligt att bygga en handikappramp vid deras ingång och fick okej på det med det samma.

En smed i Stockholm kontaktades för att komma och se hur handikapprampen skulle byggas för att smälta in så bra som möjligt. En annan person som blev glad åt den var deras dotter Loreen som hade en liten bebis i en barnvagn. Då skulle hon slippa bära den upp till lägenheten.

Efter att planeringen var klar kunde smeden sätta igång. Samtidigt flyttade paret in i lägenheten och gjorde sig hemmastadda. De insåg snart, vilket de inte tänkt på innan, att även omgivningarna var handikappvänliga. Snart kom rampen på plats och det visade sig att smeden gjort ett utsökt jobb. Nu kunde de se fram emot en behaglig tillvaro i sitt nya hem.

Läs mer om smide i Stockholm här: smedstockholm.se

Säkerheten först hos takläggare i Dalarna

11 Aug 2023

Att lägga tak är både påfrestande och otroligt viktigt. Att anlita en duktig och erfaren takläggare i Dalarna gör att allt blir hållbart och snyggt länge.

Det är viktigt att taket hålls i gott skick. Vad ska ni tänka på när ni ska lägga tak i Dalarna? Många tak i norra Dalarna får utstå en hel del tyngd från snön som kommer. Det är därför otroligt viktigt att taket är stabilt och att det är byggt för att klara av detta tuffa klimat. Takläggning är inte för vem som helst,

Det är mycket som måste tas med i beräkningen när det är dags att lägga tak. Många känner att det är något de klarar av att göra över helgen, men då glömmer man två viktiga faktorer. Ett jobb där ni stressar för att få resultat är ett recept på slarvigt jobb som inte blir hållbart. Det riskerar dessutom att sluta med en fallolycka om ni inte är vana att jobba med säkerhet på tak.

Därför är det så skönt att använda sig av en riktig takläggare som aldrig slarvar med jobbet och som verkligen ser till att ni får ett bra resultat som håller i många år framöver. Det gör också att ni kan ta det lugnt. Jobbet kommer att utföras på ett säkert sätt, så att inga fallolyckor inträffar.

Hur man ska tänka som takläggare

Takläggning är ett höghöjdsarbete. Det innebär att fallrisken är hög, och att skadorna man kan få från att ramla från ett tak lätt kan bli livsavgörande. Med det i tanken så är det viktigt att jobba på ett säkert sätt som gör att inga olyckor inträffar. Det innebär att använda rätt skyddsutrustning.

Det är också viktigt att vara minst två. Speciellt när ni ska jobba nära kanten. Eftersom det är bra att använda säkerhetssele så är det viktigt att båda två är införstådda i hur man gör om den ene skulle trilla. Det är farligt att bli hängandes i en säkerhetssele under en längre period.

Planera alltid väl innan ni sätter igång med arbetet. Vem är ansvarig för vad, och hur ska ni jobba? Hur tar ni er upp på taket? Sitter alla stegar fast? Noggrann planering gör jobbet säkrare. En takläggare ser alltid till att ha materialet på plats innan han börjar jobba.

BIM – ett digitalt verktyg som förenklar ditt byggprojekt

11 Aug 2023

Det är mycket som måste samordnas i ett byggprojekt. Med det digitala verktyget BIM blir det enklare att hålla reda på allt. Här kommer några användbara tips.

BIM är en förkortning av byggnadsinformationsmodellering. Det utförs med ett digitalt program som hjälper dig att samordna all den information som behövs inför uppförandet av en ny byggnad. Programmet samkör information om arkitektur, byggnation och konstruktion. På så vis blir det enklare att visualisera byggprojektet och få kontroll.

Inte sällan bidrar BIM också till bättre arkitektur och byggnation. Men också till bättre ekonomi i bygget eftersom man genom 3D-modelleringen också upptäcker felberäkningar och andra misstag. Med hjälp av verktyget kan man även göra mer exakta beräkningar av byggkostnaderna, vilket gör att man får bättre kontroll på ekonomin. På så vis slipper man byggprojekt som drar över budgeten.

BIM kan användas i många olika typer av byggprojekt

BIM är ett avancerat verktyg som kan användas för visualisering av byggnader, tunnlar, vägar, med mera. Att själv sätta sig in i programmet kan ta tid men det finns företag som är specialiserade på BIM och som kan hjälpa till att samordna olika byggprojekt med hjälp av programmet. Välj gärna en mer erfaren aktör som har några större kunder i portfolion.

En BIM-samordnare kan även komma med råd och ge vägledning om hur man på bästa sätt kan använda sig av BIM-modeller i kommunikationen mellan alla inblandade parter. På så vis flyter arbetet på bättre och man kan många gånger undvika missförstånd.

Läs mer om BIM-koordinering här: www.bimkoordinering.se

Slipa din altan efter egen design

18 Jul 2023

När det är dags att slipa din altan så kan du välja att göra det på ett traditionellt sätt. Eller så kan du skapa en altan som är något helt annorlunda.

Vad är egentligen skillnaden mellan att slipa och behandla ett golv inomhus och att slipa och behandla en altan? Spontant säger du kanske att en altan oftast består av impregnerade plankor som har mellanrum och som har skruvhuvuden som syns på ovansidan. Men idag finns det andra sätt att lägga altangolv på, och andra sorters trä, som inte stämmer in i den normen.

Om du vill så kan du få en altan som sticker ut från mängden. Men även om du har en mer traditionell altan så kan du genom att slipa och behandla den få något som också sticker ut. En altan som följer din design på alla sätt och vis.

Förändra utseendet genom att slipa din altan

När du väljer att kontakta ett företag som slipar altanen så kan du samtidigt framföra dina idéer och tankar gällande ett lite annorlunda utseende. Kanske vill du prova en mer udda behandling eller en kombination av olika färger och texturer.

Idag går det att slipa ett altangolv på lite olika sätt. Och när det gäller behandlingar så finns det en bred palett att välja bland. Från olja till mer täckande medel. Och från genomskinligt till en mängd olika färger. Det är bara att chansa och ha kul. Blir det fel så är det bara att slipa och behandla det igen.

Från våtmark till drömträdgård - Effektiva dräneringstekniker för trädgårdar i Göteborg!

9 Jul 2023

Drömmer du om att förvandla din trädgård i Göteborg från en våtmark till en drömliknande oas? Då kan det vara dags att titta närmare på effektiva dräneringstekniker. Med rätt åtgärder kan du förbättra dräneringen och skapa en trädgård som både är vacker och funktionell. Här är några värdefulla tekniker att överväga:

 • Inledande markundersökning

  För att få en bättre förståelse för dräneringsproblemen i din trädgård är det viktigt att göra en noggrann markundersökning. Genom att analysera markens sammansättning och egenskaper kan du identifiera områden med dålig dränering och förstå vad som orsakar problemen. Detta kommer att hjälpa dig att välja rätt dräneringsmetod för din trädgård.

 • Grävd dränering

  En vanlig och effektiv metod för att förbättra dräneringen är grävd dränering. Genom att gräva dräneringsdiken eller lägga dräneringsrör under markytan kan du leda bort överskottsvatten från din trädgård. Genom att använda perforerade rör kan vattnet samlas upp och avledas till lämpliga avrinningsområden.

 • Dräneringsmembran

  Ett annat alternativ är att använda dräneringsmembran. Dessa flexibla skikt placeras under markytan för att förhindra vattenansamling och samtidigt skydda jorden från erosion. Dräneringsmembran är särskilt användbara om du planerar att odla växter eller ha en gräsmatta där optimala markförhållanden är viktiga.

 • Dräneringsbrunnar

  I områden med extremt dålig dränering kan installation av dräneringsbrunnar vara en effektiv lösning. Dräneringsbrunnar är försänkta områden i marken som samlar upp överskottsvatten och leder bort det från trädgården. Genom att ansluta dräneringsbrunnar till dräneringsrör eller avrinningssystem kan du säkerställa en effektiv bortledning av vatten.

 • Permeabla ytor

  För att förbättra dräneringen kan du också skapa permeabla ytor i trädgården. Genom att använda material som tillåter vatten att sippra igenom, som permeabla plattor eller grus, kan du minska risken för pölar och vattenansamling. Detta är särskilt användbart på gångvägar, uppfarter och uteplatser.

Se mer här: dräneringgöteborg.com.

Fasadmålning vid rätt tid i Stockholm

27 Jun 2023

En fasadmålning är ett stort projekt som dessutom behöver utföras vid rätt tidpunkt i Stockholm. Därför är det många som väljer att ta hjälp med uppdraget.

Det är många husägare som nästan ryser när de hör ordet fasadmålning. En åtgärd som tar lång tid och som dessutom är ganska kostsam. Men inte nog med det, för det är ofta också en åtgärd som ska ske på högre höjd och som kräver en hel del av väderförhållandena.

När du ska måla om ditt hus så ska du först och främst slipa bort gammal färg, eller åtminstone färg som har flagnat. Därefter kan du behöva göra en slipning och en tvätt. Först då kan du börja gå igång med målningen, efter att du har täckt in allt som du inte vill ska få färg på sig förstås. Och använder du en firma så är det samma tillvägagångssätt, fast du slipper göra det själv.

En korrekt utförd fasadmålning

För att göra den perfekta fasadmålningen, som blir snygg och håller länge, behöver du också utföra målningen med en färg som passar den du använt tidigare. Samt utföra din fasadmålning när det är torrt i luften och lagom temperatur.

Du vill inte att din färg ska torka för fort, eller att den inte ska torka alls. Därför brukar vår och tidig höst vara de bästa tidpunkterna för en fasadmålning. Men kontrollera alltid väderutsikterna först. Även om de ju kan svänga ganska fort, om du har en riktigt stor otur.

Noggrann fastighetsförvaltning i Karlstad

22 Jun 2023

Anlita noggranna proffs för att få hjälp med fastighetsförvaltning för byggnaderna i Karlstad. Det skapar trygghet och trivsel samt höjer värdet på bostaden.

Fastighetsförvaltning handlar om så mycket mer än att bara klippa gräset under sommaren och se till att gångarna är grusade på vintern. Att förvalta ett hus betyder att man verkligen bryr sig om det, ser behoven och förbättrar kvaliteten. Känner ni att ni inte har tillräckligt med tid att ägna åt ert hus? Anlita då proffs på fastighetsförvaltning i Karlstad.

Att ta hand om byggnaden ökar alltid värdet och ser till att byggnaden håller längre. En välskött byggnad kommer att ge färre problem. Det blir en glädjekälla under många år. En byggnad är sårbar så fort den inte får den uppmärksamhet som den kräver. Det är därför tryggt att veta att någon alltid finns där.

Fastighetsförvaltning ger så mycket mer

Men, som sagt, det handlar inte bara om snöskottning och att hålla buskarna fina. När ni anlitar en fastighetsförvaltare kan ni också få hjälp att se vilken potential som era byggnader har. En fastighetsförvaltare är expert på att se hur man kan minska energiförbrukningen och dra ner på kostnader.

Ni får såklart också hjälp med att sköta fastigheten, men det är bara en liten del i utvecklingen mot framtiden. Så tveka inte, anlita en fastighetsförvaltare som ger er allt och lite till. Lägg bekymmer och kostnader på er fastighetsförvaltare, få rätt rådgivning och se tydliga resultat. Se till att er byggnad håller i många år framöver.

Dolda fel i hus kan vara både vanliga och ovanliga

11 Jun 2023

När du köper ett hus är det mycket du ska tänka på. Dolda fel i huset kan orsaka bekymmer. Men vilka är de vanligaste dolda felen som du borde leta efter?

Inför ett husköp oroar sig många för dolda fel. Som köpare har man en omfattande undersökningsplikt men det är ju inte alla fel som går att upptäcka på ett enkelt sätt. Om du hittar ett dolt fel kan du därför ha rätt till ersättning från säljaren.

Vad är då vanliga dolda fel i hus? De flesta dolda felen har med badrum och dränering att göra. Det kan till exempel vara läckande rör eller fukt i källaren. Ett annat vanligt slags dolt fel är elfel. Som köpare har du knappast någon möjlighet att undersöka hur elen är dragen i huset eller om den är underdimensionerad.

Ovanliga dolda fel i hus kan vara svåra att upptäcka

Det är lätt att föreställa sig de vanliga dolda felen och bli lite svettig. Det finns dessutom några mer ovanliga dolda fel som man kanske inte tänker på eller som är svåra att upptäcka. Det kan vara en felaktig ventilation eller förre ägarens husdjur som har gjort sina behov inomhus.

Oavsett vad du har upptäckt för fel kan du få hjälp med att bedöma om det hör till kategorin dolda fel. Om felet fanns när du köpte huset och om du inte på något rimligt sätt hade kunnat upptäcka det före köpet är chansen stor att det rör sig om ett dolt fel.

Hitta rätt hjälp med att upptäcka dolda fel i hus hos www.doldafelhus.se.

Hitta den bästa snickaren i Dalarna för ditt byggprojekt

4 Jun 2023

Att hitta en pålitlig och kompetent snickare i Dalarna kan vara en utmaning för många som behöver hjälp med sitt byggprojekt eller renovering. Men med rätt strategi och tips kan du snabbt och enkelt hitta den bästa snickaren för ditt projekt. I den här artikeln kommer vi att ta en närmare titt på hur du kan få tummen upp med en bra snickare i Dalarna.

Begär in offerter från olika snickare

Det första steget i att hitta en bra hantverkare i Dalarna är att begära in offerter från olika företag. Genom att jämföra priserna och tjänsterna som erbjuds kan du hitta den snickare som passar dig och ditt projekt bäst. Se till att du får en detaljerad offert som inkluderar alla kostnader och arbetstimmar.

Kolla upp snickarens referenser och tidigare arbeten

Innan du bestämmer dig för en snickare, se till att du kollar upp företagets referenser och tidigare arbeten. Detta kan ge dig en bättre uppfattning om deras kompetens och kvalitet på arbetet. Be om referenser från tidigare kunder och kolla upp recensioner på nätet.

Se till att snickaren har rätt certifieringar och försäkringar

Det är också viktigt att se till att snickaren har rätt certifieringar och försäkringar. En pålitlig snickare ska vara certifierad av Byggkeramikrådet eller motsvarande organisationer. Dessutom bör snickaren ha en ansvarsförsäkring och en olycksfallsförsäkring för att skydda dig och din egendom under arbetet.

Kommunicera tydligt med snickaren om dina behov

För att säkerställa att du får det resultat du önskar, är det viktigt att du kommunicerar tydligt med snickaren om dina behov och förväntningar. Beskriv detaljerat vad du vill ha gjort och var noga med att fråga om snickarens åsikt och förslag.

← Äldre inlägg