Blogg

Takmålning gör ditt plåttak rättvisa

13 jan 2022

Ett plåttak är mycket lättskött och har många fördelar. Men det behöver målas om ungefär vart tionde år för att hålla sig fint. När du beställer målning av tak kan du också välja en ny kulör.

Det är lätt att förnya husets utseende när man anlitar en bra firma för att måla taket. Det kan göra att husets värde ökar, och det ger också skydd mot påväxt av mossa. Ett plåttak kan rosta i kanterna om man inte håller efter det, men det är jämförelsevis billigt att bara måla det om man slipper renovera det. Du kan också passa på och byta färg på det. Även betongpannor kan målas, och det ger taket ett extra skydd mot påverkan utifrån.

En tjänst du har nytta av

Taket måste vara helt för att hålla tätt, och att måla det med jämna mellanrum gör att du håller det i gott skick. Det ingår en hel del förarbete också i en vanlig målning av tak. Taket ska rengöras med högtryckstvätt och skrapas så att du blir av med alger, lavar, smuts och mossa.

Sedan ska det grundmålas innan du väljer den slutgiltiga färgnyansen, som läggs på i två lager. En professionell målarfirma har utfört sådana uppdrag massor av gånger och de kan garantera att du blir nöjd med resultatet.

Takfirman kan också hjälpa dig med frågor som gäller taksäkerhet. Du kanske behöver nya stegar eller vajrar på taket, och du kan rådfråga takläggaren om vad du ska komplettera med för att få det i skick.

Spara pengar genom lackering av köksluckor i Stockholm

10 jan 2022

Du vill förändra ditt kök men du har inte så mycket pengar. Det är då som du kan fundera över en lackering av dina köksluckor i Stockholm. Ett sätt att få köket att se nytt och fräscht ut igen.

Det finns många olika sätt som du kan renovera ditt kök på. Kanske river du ut hela köket och flyttar el, vatten och avlopp samt river en vägg eller två. Eller så går du lite mer försiktigt till väga och nöjer dig med att kontakta ett företag som jobbar med att lacka köksluckor i Stockholm. En åtgärd som i sig kan skapa en väldigt stor effekt, så att det kanske kan räcka.

Eller så kan du toppa lackeringen med att också byta knoppar och att byta bänkskiva. På det stora hela kommer kostnaden för en renovering av ditt kök på så sätt bli en mycket mer blygsam summa gentemot det första alternativet om att riva ut allt.

Lackering av köksluckor i din favoritfärg

Vid en lackering av dina köksluckor finns det en mängd olika färger och grader av glans som du kan välja bland. Kanske gör du också, som många andra, och väljer en färg på luckorna uppe och en annan på luckorna nere. En stil som varit på modet under några år nu. När du ska lacka om luckorna så kan du också passa på att förändra luckorna genom en spegelkant eller annat. Detta gör att du kan få luckor som ser helt annorlunda ut än de gamla luckorna.

Snickare i Stockholm uppfyller din dröm

1 dec 2021

Har du ett drömprojekt du bara längtar efter att påbörja? Planering som pågår för fullt och såklart begära in en offert. Snickare Stockholm kommer se till att det blir ett riktigt bra resultat

Ni vet det här med att man ska kämpa för sina drömmar. Det är ett sådant bra citat, som många gånger får en att fortsätta kämpa. Trots att vägen dit är väldigt lång. Det är svårt för många att en dag se sig själv äga sitt eget hus eller sin lägenhet. Men plötsligt en dag, efter många år av kämpande så lyckas man. Inte nog med det, man kan uppfylla sina drömmar med att till exempel skaffa den perfekta altanen. Den platsen där flera timmar kommer spenderas i det härliga vildmarksbadet som ska byggas. Tänk er en kall kväll, men i ett varmt bad, med stjärnorna och månen som lyser upp. En dröm för många, en dröm som ska slå in. Det är inte en rak väg, men med snickare blir den enklare.

Snickare gör det möjligt

En dröm är inte alltid något man behöver uppfylla själv. Många gånger kan man ta hjälp längs vägen. Som då en dröm är en stor fin altan. Vem är inte bättre hjälp då än snickare i Stockholm. De har koll på allt man behöver göra inför bygget. Dessutom är de väldigt bra om man vill ha tips, råd och inspiration från dem. Med snickare kommer ditt bygge bli perfekt, just det du önskat och velat ha så länge.

Låt en målare i Stockholm sätta färg på ditt hem

26 okt 2021

Man behöver inte renovera för att få det trivsamt. Det kan räcka länge att anlita en målare i Stockholm från exempelvis Sköndals Måleri för att sätta ny färg på väggar, tak och köksluckor.

Vit färg kan gulna och pastellfärger kan blekna. Känns det som om du har tröttnat på blekt citrongult i köket, kan du låta måla om det i vitt, eller grönt, eller grått. Även om man har en favoritfärg kan man ibland behöva lite ombyte. Har man haft vita väggar länge, kanske man exempelvis längtar efter en dovt blå färg. Det är förhållandevis billigt med ommålning, och det ger en synbar effekt med en gång. Du kan utnyttja ROT-avdrag för målarens arbetskostnad, och då får du genom detta lite rabatt.

Att anlita proffs är bäst

Det är både bekvämt och lönande att anlita ett proffs för målningen. Dels är det skönt att slippa göra allt jobb själv, och dels gör målaren arbetet så mycket snabbare. Du slipper att offra tid på det, alternativt ta ut semesterdagar för att måla, och du får färgen billigare genom att målaren köper till grossistpris. Resultatet ska ju hålla sig fint ett tag, och då är det härligt att kunna anlita proffs, som exempelvis Sköndals Måleri, så att det blir verkligt snyggt hemma hos dig med hjälp av målare i Stockholm. Det är skönt att kunna koppla av och slippa det praktiska som förarbete, spackling och målning, att hantera stegar och tänka på penseltvätt, maskeringstejp och allt annat.

Finn din målare i Nyköping

14 okt 2021

En riktigt bra målare i Nyköping kan lösa de flesta av dina behov som konsument och kund. Du behöver bara vara smart nog att ta referenser och vara mycket tydlig i vad du vill ha utfört.

Har du ett hus som behöver målas om? Äger du en fastighet som ser bedrövlig ut på insidan och kanske även utsidan? Skulle det vara skönt om allt blev ordnat och du slapp bekymra dig om det hela så snart som möjligt? Är det ens möjligt, kanske du frågar dig? Ja, med en duktigt målare i Nyköping kan du slappna av och få din beställning utförd på ett professionellt sätt.

Detta innebär i praktiken att du får arbetet utfört på det sätt du specificerat och att det inte blir några missförstånd. En duktig hantverkare vet att kommunicera väl innan hen sätter igång med ett nytt projekt. Du kommer överens med din hantverkare om priset och vilken färg det ska vara. Men kom även ihåg att ta upp om det ska till något för- och underarbete och eventuellt något efterarbete.

En målare i Nyköping

Är du en av dem som har tagit på dig uppgiften att börja måla i Nyköping så kommer du snart bli varse att det bästa du kan göra för dig själv och kunden är att utföra ett riktigt gott jobb. Det kommer att gynna din firma och din kund, vilket gör alla nöjda och glada. Ur ett gott jobb kommer flera och du har inget problem att få kunder.

I Stockholm kan du utbilda dig till arkitekt

21 sep 2021

Vad gör en arkitekt i Stockholm? Är ditt drömyrke att bli arkitekt, kunna jobba med inredning, ta på dig stora uppgifter som behövs vid planering av parker och stadsdelar, eller rita ett hus?

För dig som går och drömmer om ett yrke som arkitekt kan det vara många parametrar att ta med i tankarna. En sak att tänka på är vad du behöver ha för personliga egenskaper. En annan handlar om vilka ämnen du måste läsa och vilka inriktningar det finns att tillgå. Det är ju viktigt att du har klart för dig allt vad som finns och vilka krav som ställs på dig som arkitekt innan du tar dig an en sådan gedigen utbildning.

Däremot behöver du aldrig oroa dig för att du inte ska få den hjälp du önskar när du väl har bestämt dig för att gå utbildningen. Tack vare alla professionella arkitekter som redan finns kan du vara lugn över att du kommer att få den hjälpen du behöver, om och när du väljer att utbilda dig till arkitekt. Kanske blir det i Stockholm?

Vad gör en arkitekt egentligen?

Efter avslutad utbildning kommer du att kunna arbeta med en rad olika projekt. Det kan vara allt från att skapa små trädgårdar i någons hem till att planera för stora städer. Det blir alltså ett yrke med mycket variationer där du kan utvecklas hela tiden.

Du ska i praktiken omsätta ord till handling. Det som är nedskrivet och antecknat eller sagt vid en konsultation ska kunna överföras på ett sådant sätt till ett dokument att kunden kan uppfatta det med blotta ögat.

Du som arkitekt behöver kunna ta in aspekter såsom de tekniska och ekonomiska. Utöver det ska du behärska att ta med det funktionella, estetiska och sociala. Sist men inte minst, snarare tvärt om, kommer de ekologiska aspekterna med i bilden.

Vilka redskap använder en arkitekt?

I ditt arbete kommer du att använda datorer, ritbord, olika former av ritteknik både på papper och i datorernas program. Detta för att ta fram en prototyp som kan bedömas av kunden och ligga som underlag för fortsatta diskussioner. Det görs lämpligast i 3D-format eller en detaljerad ritning där man kan se objektet från olika sidor och vyer.

När alla är överens om hur det ska se ut är det ditt jobb som arkitekt att skapa vid din dator i de program du har till ditt förfogande.

Förändring genom att lacka köksluckor i Stockholm

20 aug 2021

Köksskåp öppnas och stängs otaliga gånger under en dag och de kan lätt bli slitna och ofräscha, men genom lämna in och lacka köksluckor i Stockholm kan köket få ett nytt, vårdat yttre.

Köket är hemmets hjärta och man tillbringar väldigt mycket tid där. Inredningen behöver vara praktisk så att man lätt kan nå alla redskap och bänkar utan att springa runt för mycket. Ett kök måste också vara lätt att hålla rent. När man skall torka av bänkar och bord är det därför skönt att kunna ställa in hushållsmaskiner, kryddor, oljor och annat i köksskåpen.

Köksskåpen gör köket ordnat, men att man kan lacka köksluckor ger ny atmosfär

En stor del av väggarna i köket är täckta av förvaringsskåp och de sätter sin prägel på rummet. Har man bott där länge kan de ha blivit slitna och då är det dags för en förändring. Man behöver inte köpa nytt. Det enklaste sättet är att plocka ner dem för att lacka köksluckor i Stockholm.

En välutrustad verkstad kan ta hand om alla sorters köksluckor och ge dem ett nytt liv. Nu är det bara att välja vilken färg man vill ha. Företaget kan antingen komma och hämta luckorna eller så kan man åka till verkstaden själv.

Luckorna slipas, lagas och målas om från grunden för att hålla för den belastning som blir i ett kök. När de levereras hem får man känslan av ett helt nytt kök. Det är ett billigt och miljövänligt sätt att skapa förändring.

I Stockholm kan du hitta takläggare

10 aug 2021

Vill du lägga om ditt tak eller ska du reparera det? När du vill bygga nytt hus och kommer till taket är det en riktigt bra idé att anlita någon som arbetar som takläggare i Stockholm med omnejd.

Det finns så många olika sorters tak idag att det kan vara en djungel att välja det rätta. Kanske är du en av alla som går i funderingar om vad som skulle vara det bästa. Det finns olika perspektiv på problemet. Antingen vill du ha något praktiskt som du aldrig behöver underhålla, eller i varje fall underhålla så lite som möjligt. Eller så kanske du vill ha något som är estetiskt tilltalande och bryr dig mindre om det praktiska.

Vissa tak måste se ut på ett visst sätt för att man ska kunna lägga det material du helst vill ha när det gäller ytskiktet. Det är därför viktigt att ta du tar dig en funderare, både en och två gånger. Att rådgöra med någon som sysslat med takläggning i Stockholm under längre tid är ett bra utgångsläge. Då har du möjlighet att ta del av andra infallsvinklar än dem du haft innan. Vilket oftast är mycket berikande för processen att ta ett slutgiltligt beslut.

En takläggare har ofta stor erfarenhet av olika slags tak

Det är vanligt att du som husägare kanske tänker på tak som är utförda i plåt eller tegel. De finns ofta i olika design och det är lätt att hitta något som passar. Kanske till och med för lätt. Då kan det bli svårt att välja bland allt. Dessa material passar väldigt många sorters tak, vare sig de är platta eller valmade, brutna eller helt enkla, som till exempel på ett litet fritidshus eller en kolonistuga. En takläggare i Stockholm har troligtvis varit med om att lägga både det ena och det andra taket. På senare tid har även tak i form av växtlighet blivit populärt. Det kräver dock en annan slags skötsel.

I Stockholm arbetar takläggare i ur och skur

Om du skulle vilja börja jobba med takläggning i Stockholm innebär det att du måste gilla att vara utomhus. I ur och skur pågår arbetet, så du bör känna dig bekväm med alla sorters väder. Det är även riktigt bra om du gillar att arbeta från höga höjder. Att drabbas av höjdskräck skulle nog snarare innebära att du får problem att utföra ditt arbete.

Tapetsera med stil och med kvalitet

27 jun 2021

Att tapetsera är en konst. Och konst kräver verktyg av hög kvalitet om du vill nå bästa resultat. Oberoende av om du är amatör eller professionell tapetserare behöver du rätt verktyg.

När du ska tapetsera är det viktigt att ha rätt verktyg. För att tapeten ska sitta fint, slätt och rakt kommer du att behöva bearbeta väggytan ordentligt. För det kommer du att behöva minst lika många verktyg som för självaste uppklistringen av tapeten. Du kommer definitivt att behöva en spackel. Med den kan du skrapa bort gammal färg eller tapet. Lämnar du kvar något på väggen kommer det att synas när du sätter upp tapeten. Du kommer även att behöva täppa igen hål, spackla och sandpappra. Sen behöver du tapetverktyg som hink, tapetrulle och låda att lägga den i, vattenpass/lod, tapetkniv och sax, och en roller till limmet.

Bli mästare på att tapetsera över natt

Du kanske inte har mycket tid för att åka och handla tapetverktyg. Förenkla din vardag och köp tapetverktyg här på Tapet på nätet. Du kan smidigt och enkelt klicka hem alla verktyg du behöver. Är du nybörjare kan du där även hitta praktiska artiklar och guider om tapetsering. Leta upp videor med tips. Läs på lite och lär dig om hur du undviker vanliga misstag och får riktigt fina resultat, även om du aldrig tapetserat förut. Känner du dig fortfarande inte tillräckligt förberedd kan du alltid be en kunnig vän hjälpa dig. Att tapetsera i gott sällskap blir i alla fall mycket roligare. Lycka till med tapetseringen.

Måla om tonårsrummet

9 maj 2021

Att måla om är roligt men det betyder inte att det är lätt. Tonåringen där hemma vill ha ny färg på väggarna och du lovar att fixa det under helgen. Kanske borde du inte lova mer än du kan hålla?

När barnen kommer upp i tonåren vill de ha förändring. De själva förändras och brukar ofta även vilja förändra och göra om i sina rum. Barnsaker och gosedjur försvinner och kanske vill de även måla om på väggarna i någon ny och cool färg. Du som förälder lovar ditt barn att du ska måla om i helgen när barnet är iväg hos kompis för övernattning. Men borde du verkligen lova saker som du inte vet att du kan hålla? Att måla är förvisso roligt och ser ganska lätt ut, men det betyder inte att det alltid går som planerat.

När det blir fel - ring en vän

Lördagen kommer och du har inte ens hunnit med hälften av väggarna. Hur ska det gå? Du har dyrt och heligt lovat ditt barn att det ska vara färdigt på söndagskvällen när hen kommer hem igen. Färgen som ditt barn har valt vill inte riktigt bli lika färgstark som på bilden. Du målar väggen en gång extra och hoppas på bättre resultat men det blir bara sämre. Vad ska du göra? Tiden rinner iväg och du känner dig som världens sämsta förälder. Men det finns faktiskt en lösning! Du kan ju ringa din kompis. Hen är ju målare i Kungsbacka och vet säkert hur hen ska hjälpa dig med målningen.

En målare kan göra en stor skillnad

30 mar 2021

Att måla huset är något som verkligen kan göra skillnad. Tråkiga väggar blir utbytta med färgerna du älskar som ger livet extra kulör. Blått, rosa eller grönt - en målare kan hantera allt.

Känner du att ditt hus är lite tråkigt? Vill du ha en stor förändring? Är du på en budget? Då är att måla ett bra alternativ. Vill du inte måla själv? Ja, då kan du använda dig av en målare som kan göra detta åt dig. Självklart går det att måla själv och göra jobbet själv. Men har du verkligen tiden? Förarbetena måste skötas på ett korrekt sätt. Det är enkelt att tro att det bara är att slänga på lite färg och måla, men det är mer än så. Därför är det alltid bäst att vända sig till en målare. Du kan gå till jobbet under dagen och komma hem till ett nytt hus.

En målerifirma har redan allt material

En annan fördel med att du vänder dig till en målerifirma är att de redan har allt material för dig redo för att börja göra jobbet. Du slipper själv att köpa på dig detta som du kanske också bara använder en gång. Målaren har också kunskapen om vilken färg som ska användas. Idag finns det alldeles för många alternativ att välja mellan när det kommer till färger. För att spara pengar ska du anlita en firma som har F-skatt, för då har du faktiskt rätt till ROT-avdraget. Spara in 30 % av arbetskostnaden med detta. Mer om målning på denna sida: målareinacka.se

Lacka inte ur vid renovering

10 feb 2021

Fräscha upp utan att renovera för en stor summa pengar, är det möjligt? Ja! Exempelvis kan man lacka om skåpsluckorna istället för att göra om allt. En omlackering lyfter hela köket.

Finns tankarna på att renovera? Tar det emot i bara tanken på att riva ut allt och leva i kaos i vad som kan bli flera veckor? Fundera över vad det är som behöver renoveras, egentligen. Ibland kan det räcka med att förändra detaljer istället för allt på en gång. Ett bra exempel på en enklare renovering är att förändra skåpsluckorna. Titta runt i köket och tänk att du byter färg på luckorna. Visst skulle det lyfta hela köket? Att fräscha upp skåpsluckor gör mer än man tror för både kök och humör. Dessutom blir det billigare än att renovera ett helt kök.

Lacka både luckor och dörrar

När man lämnar in luckorna till en lackeringsfirma ser de självklart till att göra ett bra underarbete. Allt arbete görs med yttersta perfektion för att kunderna skall bli nöjda. Vilken färg och nyans det skall vara på luckorna väljer självklart kunden själv. Kanske det är dags för en klatschig gul färg nu? Alla nyanser och färger i färgskalan finns att tillgå, så det är bara att välja det som passar bäst. När man väl börjat lacka luckor inser man hur enkelt sätt det är att fräsha upp hemmet på. Nästa gång kanske det är dags att ta garderobsdörrarna? Visst vore det snyggt att våga ta ut färgsvängarna mer där och matcha tapeterna på väggen? Läs mer om lackering av köksluckor på denna webbsida: lackaköksluckorstockholm.se

Ge rummet en ny look

18 jan 2021

Lite färg på väggarna ger en ny och fräsch look till rummet. Behöver du inspiration hittar du det bl a på internet, men man kan även få hjälp av målare som följer de senaste trenderna.

En förändring mår alla bra av - ge ditt rum ett nytt utseende med hjälp av lite färg på väggarna. Väggarna utgör en stor del av rummet, de är faktiskt något av de första man ser. Det finns hur många olika färger som helst att välja mellan, det kan vara svårt att veta vilken man ska köpa. Dessutom så vill man att den ska passa in i hemmet.

Man behöver inte stå ensam i valet, har man kontakt med målare så kan de hjälpa till med inspiration och råd. Många målare följer de senaste trenderna och har koll på olika färger som passar ihop. Dessutom kan det vara avgörande vilket ljus man får in i rummet. Det kan finnas flera olika faktorer som spelar in när man väljer färg.

Hitta din målare

Det går att hitta målare mer eller mindre överallt. Dessa hittas enkelt om man söker efter dem på internet. En bra sak är att ringa några olika för att få offerter. De flesta företag har olika priser. Dock bör inte kostnaden vara det avgörande. Att du får ett bra företag som kan sitt jobb, är pålitligt och proffsigt är viktigare. Dessutom kan man då även få en garanti på utfört arbete. Vare sig du letar målare i Åkersberga eller någon annanstans finns det bra företag att anlita.

Hitta rätt målare

5 jan 2021

När man ska anlita en målare inser man snart att det är en djungel av olika företag. Här går vi igenom vad du ska kolla efter när du väljer företag. Den enklare vägen att välja ut målare.

Det första man bör göra är att söka på internet och kolla in några olika företag. Många har idag hemsidor man kan gå igenom för att få information om dem. Ska man göra något annat samtidigt kanske man vill ha ett företag som gör mer än bara målning. Ring till några olika firmor för att få en offert. Priserna kan variera en hel del, allt mellan 300-600 kronor i timmen.

Kolla gärna tidigare kunders omdöme. Man bör inte välja det billigaste bara för att det är billigast, utan välja ett företag som känns bra, har erfarenhet samt är pålitligt. Många erbjuder även garanti på sitt arbete.

Billigare att göra det själv

Många väljer att måla själv, det är inte jättesvårt att måla. Men det krävs en del både innan och efteråt. Dessutom är det mycket som ska köpas in. Det blir helt klart billigare att måla själv, beroende på hur man ser det. Många anser att tid är pengar, så hur mycket är din tid värd? Dessutom finns det en risk att det blir ett dåligt resultat och du vill göra om det. Då är det extra mycket material som krävs. För att få det rätt direkt kan man istället anlita en målare, i längden kan det bli billigare. Resultatet kommer bli strålande fint.

Snygga väggar tack vare en målare

21 dec 2020

Hur ser väggarna i ditt hem ut egentligen? Behöver du experthjälp för att riva bort lager av gammal tapet och börja om? Kanske vill du göra en ordentlig bredspackling och måla om väggarna?

Bästa läget att ta sig an väggarna i ett hem är ju innan man flyttar in, det vill säga innan alla möbler kommer på plats. När rummen är tomma är det enkelt att täcka golven och måla eller tapetsera väggarna. Då ser du också rummen och hela bostaden för vad den verkligen är, innan allt stök.

Låt det bli en röd tråd mellan rummen. Anlita en målare som kan ge dig råd om du inte vet vad du vill. Kanske blir det tapet i ett par rum, sovrummen förslagsvis, och målade väggar i resten av hemmet. Välj färger som passar för känslan och stämningen ni vill ha i respektive rum.

Hur tänker du?

Hur tänker du kring färger och mönster egentligen? Har du tänkt på att färger som rött och orange är väldigt aktiva färger och därför inte så lämpliga att välja i exempelvis sovrum. Har du tänkt på att blå är en lugnande och disciplinerande färg? Kanske är den bra i ett sovrum eller kanske passar den utmärkt där barnen sitter när de gör läxan.

En målare är ju även skicklig på att tapetsera. Låt hen grundmåla hela bostaden, laga och spackla väggar där det behövs. Därefter kan ni gå loss och skapa med färg och förslagsvis fondtapeter vid sänggaveln eller bakom vardagsrumssoffan.

← Äldre inlägg