Arborist underhåller barn i Stockholm

Det kan vara kul att titta på en arborist när han klättrar i träd i Stockholm. Det fick barnen på förskolan uppleva när de egentligen skulle vila middag.

Det var stor uppståndelse på förskolan Skattkammaren. Lunchen var avklarad och egentligen var det dags för barnen att vila en stund. Men det var stört omöjligt för personalen att få barnen att komma till ro. Allihop samlades nämligen i fönstren för att titta på det som pågick utanför.

Det som hände ute på gården var att någon hade klättrat upp i ett av träden som omgav förskolans område. Det var i alla fall inte ett barn som var där uppe, som tur var. Personalen försökte förklara för barnen vad mannen gjorde där uppe – mannen som kallades arborist.

Arboristen ger säkrare utevistelse för barnen

Det hade hänt ett tag tidigare att stora grenar hade brutits loss och ramlat ned på gårdsplanen när det hade varit blåsigt. Lyckligtvis hade det dock hänt på natten när ingen var där. Men händelsen hade fungerat som en varning. Om oturen var framme skulle det kunna sluta riktigt illa.

Därför hade man kontaktat en arborist i Stockholm. Det var han som nu hade klättrat upp i ett av träden för att kunna gallra ut bland grenarna. Ett par av träden skulle dessutom tas bort helt. På så sätt skulle alla kunna känna sig säkra över att inga olyckor skulle kunna komma att ske. Dessutom skulle det bli mer sol på gårdsplanen när träden var borta.

10 Dec 2022