Badrumsrenoveringar i Stockholm – vad bör man tänka på?

När det är dags för en badrumsrenovering någonstans i Stockholmsregionen finns det en mängd av saker man ska hålla koll på och ta hand om. Vilka som kan behöva anlitas kan du läsa mer om nedan. Men hur vet man till exempel att de man anlitar är seriösa?

Anlita auktoriserade våtrumsspecialister

Det finns faktiskt en uppsjö av organisationer som tar fram branschregler för i stort sett alla branscher inom hantverksyrkena. De erbjuder medlemmarna utbildningar, som går ut på att uppdatera medlemmarna inom de senaste teknikerna och materialen, och riktlinjer för hur de ska sköta sina arbeten. Hur gynnar det dig som kund då?  Eftersom hantverkarna måste följa vissa regler och nå upp till vissa krav för att få vara med i organisationerna kan du känna dig säker på att just dessa företag håller måttet.

Vissa organisationer delar dessutom ut auktoriseringar till lämpliga företag vilket gör det ännu lättare för dig att se vilka som är seriösa och som kan sin sak. För att veta om företaget du planerat är medlem i en sådan organisation kan du helt enkelt fråga!

En annan sak du kan tänka på när du anlitar någon för badrumsrenoveringar i Stockholm är att komma med synpunkter och eventuella klagomål så fort som möjligt så att problemet kan bli åtgärdat direkt. Det är inte alltid man får hjälp av företagen när det gått ett tag.

Vilka hantverkare behövs vid badrumsrenoveringar?

Om man har lyckats få tag i ett företag som erbjuder totalentreprenad behöver man inte tänka på alla hantverkare som behövs till badrumsrenoveringen, utan man har kontakt med ett enda företag och de sköter kontakten med övriga. Men har man inte haft turen att få tag i en sådan deal måste du ta kontakt med alla själv. Här finns en lista på några av hantverkarna som kan behövas till din renovering.  

Snickare – behövs nästan alltid vid renoveringar, i olika utsträckningar. När det kommer till just badrumsrenoveringar kanske de inte gör så mycket mer än att bygga möbler, det beror lite på vad man har tänkt sig.

Målare – ifall man hellre vill ha målade/tapetserade väggar/tak i rummet, en målare kan även behövas till att måla möbler och annan inredning.

Plattsättare – till kakel och klinker som man ofta använder sig av till golv och väggar i ett badrum. Eftersom det är ett våtrum är det viktigt att det görs ordentligt så att allt är tätt och vattensäkert.

VVS-tekniker – eftersom VVS står för vatten, ventilation och sanitet kan man kanske själv räkna ut varför man kan behöva en VVS-tekniker.

Elektriker – för att kunna ha el, såklart. Framförallt för att kunna ha en säker belysning men också för att kunna ha eluttag i badrummet.

Mattläggare – kan du behöva om du bestämt dig för att lägga en våtrumsmatta på golv och/eller väggar.

Städare – använder man sig ofta av när renoveringen är klar eftersom det nästan är lite kaos runt om ibland (det brukar ligga spån och damm i massor efter ett bygge/en renovering).

Läs mer på http://www.stockholmsbadrumsrenovering.se/.

23 Dec 2017