Bättre jobb med en målare

Inför ett projekt i hemmet så ska man alltid ställa sig frågan: blir det bättre om jag genomför detta på egen hand eller om jag tar professionell hjälp för det? En fråga där man naturligtvis även ska väga in den ekonomiska aspekten, kort och gott – blir det så pass mycket bättre om jag anlitar en yrkesman att jag är villig att betala mer pengar för det?

Generellt sätt så agerar många på så sätt att man tar hjälp vid de större projekten. Står du inför en badrumsrenovering, ett byte av taket eller ett omfattande ingrepp i köket i ditt hus i Norrköping så är det också troligt att du anlitar professionell hjälp för detta. Något som naturligtvis är det rekommenderade då skadorna kan bli både dyra och omfattande om du genomför exempelvis en badrumsrenovering på egen hand och där du misslyckas med att kakla och dra vatten.

Dock; vi menar att man även ska överväga att ta professionell hjälp vid de mindre, ”enklare” projekten i hemmet. En fråga här: hur agerar du om om du ska måla om i ditt hus i Norrköping; gör du det på egen hand eller anlitar du en målare? Troligt är att du gör det själv och det är också dit vi vill komma. Många tar inte målerijobb på allvar, man gör ett halvdant jobb som lämnar mer att önska och där ville försköna sitt hem så har man i själva verket gjort det fulare.

Det kostar inte så mycket att anlita en målare och speciellt prisvärt är det idag. Detta med tanke på rot-avdraget och att du som husägare i Norrköping i och med denna generösa skattesubvention de facto kan anlita en målare, låta denne jobba och därefter dra av 30% av den totala arbetskostnaden – med ett årligt tak om 50.000 kronor. Prisvärt.

Fasadmålning? Anlita en målare!

Märk väl här: rekommendationen om att anlita en målare gör vi med tanke på insidan och interiören. Gäller det utsidan så finns det inga tvivel. Där bör du alltid och nästan utan undantag ta professionell hjälp. Det är något som du definitivt kommer att tjäna på. Skillnaden i livslängd mellan en fasadmålning utförd av dig och en som gjorts av en målare kan vara upp till tio år. En avsevärd skillnad som i slutändan blir väldigt kostsam för de husägare som tror sig spara pengar genom att måla fasaden på egen hand.

Läs mer: www.målarenorrköping.nu.

 

1 Nov 2016