Byggstädning Stockholm - säkrare renoveringar

Att besiktiga en renovering, en nybyggnation eller en tillbyggnad har aldrig varit viktigare än idag. Svensken bygger mer än någonsin tidigare och aldrig förr har den egna bostaden varit så prioriterad som idag. Även om man väljer att ta professionell hjälp med exempelvis en större renovering så måste kvalitet säkerställa och ett fackmannamässigt jobb verifieras.

Detta måste även ske externt och där man betalar för en besiktningsman. Med måste menar vi att det är absolut nödvändigt, men långt ifrån ett krav - kostnaden för en besiktningsman ska emellertid ses som en rejäl investering. Och, för att denne ska kunna göra sitt jobb så kommer även en byggstädning i Stockholm att vara nödvändig att betala för.

En besiktningsman granskar en bostad inför en bostadsaffär och man kan även anlita en sådan för att ges en professionell översyn i samband med att man byggt nytt eller renoverat i hemmet. Att man anlitar hantverkare är ingen garanti för att jobbet skett på ett professionellt och fackmannamässigt sätt - långt därifrån. Det som visat sig under senare år är en rejäl ökning av både fuskjobb och konflikter mellan utförare och beställare som en följd av detta. Även ökningen vad gäller dolda fel i hus visar på vikten av en professionell besiktning i samband med att man köper en bostad. En besiktning sker okulärt och det innebär att besiktningsmannen gör en bedömning utifrån vad som är möjligt att se med ögonen.

Kombinera byggstädning med vanlig städning

Därför blir en byggstädning i Stockholm nödvändig då en sådan dels innebär att allt bråte, byggmaterial och skräp tas undan och att den dels även tar bort olika distraktioner. En byggstädning är ett tungt jobb som inte ska förknippas med mer traditionella städtjänster.

Detta gör också att man som beställare aktivt måste söka efter städföretag som har A) kapacitet för en byggstädning B) rätt maskiner och C) lång vana av att städa upp inför en besiktning. Vilket långt ifrån alla har. Man kan även kombinera en byggstädning med en vanlig städning och genom detta ge sig själv en möjlighet till att börja använda rummet snabbare.

Var noggrann när du väljer företag för byggstädning

Vad gäller byggstädning som begrepp så kan det finnas olika tolkningar om vad som egentligen avses. Vissa städföretag hävdar att en byggstädning innebär att man städar på arbetsplatser och att man exempelvis åtar sig städning av omklädningsrum, allmänna utrymmen och toaletter vid större entreprenader.

Det är inte riktigt den tolkning som du i samband med renovering ska eftersöka. Du vill ha städat så att en besiktning kan utföras enligt konstens alla regler. Viktigt är det därför att du ser till att du och städföretaget talar samma språk och menar samma sak när du beställer en byggstädning i Stockholm.

14 Jul 2022