Dessa färger och mönster är årets trend

De senaste färgtrenderna är just att det är mycket färg. Vi har ju gått från det trista vita, grå och svarta till det färgrika rosa, som går mott grått, grönt, azurblått och pastell. 

Mönster uppåt väggar och till och med tak

Vi ser också mycket mer mönster, både uppåt väggarna och på golv. Varför inte ett schack-rutigt köksgolv? Eller en randig tapet i sovrummet? I vardagsrummet kanske man vill ha tapet som går i stora medaljonger (jo, de är tillbaka!) eller i blommigt mönster som passar till en barock stil med rokoko-möbler. De modiga vågar sig på mönster på tak, och målar väggarna då i en neutral färg som inte förtar mönstret på taket.

Rosa på modet

Framför allt ser vi mycket av rosa som årets trendigaste färg. Det behöver inte vara skrikigt, utan rosa som en mjuk färg som går att matcha med sandfärgat beige färg, grönt och svart – och grått, eller grå-beige.

Grönt är skönt

En annan färg som vi ser mycket av, både i modet och i inredning är grönt. Det är allt från klargröna, till salvia-gröna färger. Allt från kaklet i badrummet till köksskåpen, till sovrum som är målade, eller tapetserade med grönt. Har man ett litet rum som man vill ska se större ut, målar man i ljusa, gröna färger, som gåt mot grått. På det sättet kan man få rummet att se större ut.

Speglar i vardagsrummet

Vi ser allt fler speglar, inte bara i badrum, utan varför inte ovanför soffan i vardagsrummet? Andra klär hela väggen med spegel för att få in både ljus och rymd i rummet.

Träd och stora växter inomhus

Trenden med stora växter fortsätter från förra året, även i år. Numera ser vi fler träd inomhus, framför allt olika fikusträd. Den med gott minne kommer ihåg benjaminfikus och yuccapalmerna från 80-talet. Varför inte? Som de flesta vet återkommer trenderna men i lite nya tappningar.

Hitta snickare i Stockholm

Behöver du en snickare i Stockholm har dui så mågna som över 2.000 att välja på. Hur hittar man guldkornen bland så många? Här är det inte priset som kan var vägledande. Tar ett företag för låga priser, bör man se upp. Vi vet ju att även snickare ska kunna leva och bo här, med vår standard och levnadsvillkor. Är det ett företag som betalar sina skatter och arbetsgivaravgifter vet vi att det smakar och kostar därefter. Då rekommenderar vi att hellre titta på företagets referenser, i stället för att stirra sig blind på pris och kostnader. Ett bra företag har goda refernser som vittnar om en nogrann snickare och som inte lämnar bygget innan det är klart och allt fungerar som det ska. Ska en snickare lämna ett bygge, bör han eller hon ta ansvar för det som är gjort. Har ngåot blivit fel ska det rättas till.

10 May 2018