Dolda fel i hus kan vara både vanliga och ovanliga

När du köper ett hus är det mycket du ska tänka på. Dolda fel i huset kan orsaka bekymmer. Men vilka är de vanligaste dolda felen som du borde leta efter?

Inför ett husköp oroar sig många för dolda fel. Som köpare har man en omfattande undersökningsplikt men det är ju inte alla fel som går att upptäcka på ett enkelt sätt. Om du hittar ett dolt fel kan du därför ha rätt till ersättning från säljaren.

Vad är då vanliga dolda fel i hus? De flesta dolda felen har med badrum och dränering att göra. Det kan till exempel vara läckande rör eller fukt i källaren. Ett annat vanligt slags dolt fel är elfel. Som köpare har du knappast någon möjlighet att undersöka hur elen är dragen i huset eller om den är underdimensionerad.

Ovanliga dolda fel i hus kan vara svåra att upptäcka

Det är lätt att föreställa sig de vanliga dolda felen och bli lite svettig. Det finns dessutom några mer ovanliga dolda fel som man kanske inte tänker på eller som är svåra att upptäcka. Det kan vara en felaktig ventilation eller förre ägarens husdjur som har gjort sina behov inomhus.

Oavsett vad du har upptäckt för fel kan du få hjälp med att bedöma om det hör till kategorin dolda fel. Om felet fanns när du köpte huset och om du inte på något rimligt sätt hade kunnat upptäcka det före köpet är chansen stor att det rör sig om ett dolt fel.

Hitta rätt hjälp med att upptäcka dolda fel i hus hos www.doldafelhus.se.

11 Jun 2023