Du kommer väl ihåg bygglovet för ändring av husfärgen?

Den sortens väder som vi har haft under årets sommar är ju helt perfekt för fasadmålning. Det är bara att ta fram högtrycktvätten och tvätta fasaden. Oberoende om man har ett hus i trä, puts eller tegel, bör huset tvättas med algmedel eller vanlig målartvätt. Ett bra underlagsarbete när det kommer till fasadmålning är bland det viktigaste, förutom själva jobbet. Se även till att ha rätta verktygen; en högtrycktvätt, målartvätt, en stor roller, penslar, målarfärg och en stege, eller om du hyr en byggnadsställning så är du på den säkra sidan. När du väl har införskaffat detta är det bara att sätta igång.

Skulle du vilja byta färg på huset, är det viktigt att komma ihåg byggnadslovet som bör komma in helst så fort som möjligt så att man inte sätter igång, och sedan visar det sig att man inte har beviljats det. Då är det bättre att vänta in beviljandet innan man sätter igång. Annars kan man drabbas av vite, eller bli tvungen att måla om huset.

Måla med pensel först

Innan du sätter igång med att måla, efter att tvätten har torkat, bör du pensla med målarfärg närmast fönster, dörrar, grund och kknutar. Du gör precis som vid vanlig målning av yta; börjar med de mer delikata ställen där du behöver vara nogrann och inte måar över annan målning. En sak som man ska tänka på innan man sätter igång – och detta gäller både målning såväl inom- com utomhus – är att när man väl får ny färg på en yta, ser de andra ytorna plötsligt fula och slitna ut. Tänk på detta när man målar om husfasader. Då kan fönster och tak plötsligt se väldigt slitna ut och man känner att man kan vilja renovera både tak coh fönster. Då kan man fundera på  om man inte bör renovera fönster först och sedan måla om husfasaden.

Anlita en professionell fasadmålare

Märker man att arbetet blir för stort för att fixa det på egen hand, kan man antingen anlita en målare som gör renoveringsarbetet för fönster, eller för själva husfasaden. Googla fasadmålning Stockholm, om du vill ha tag i en hantverkare som målar hus i Stockholm, annars skriver du in din hemort i sökfältet i Googles sökmotor. När du väl har fått flera förslagpå målare i Stockholm bör du välja den som ahr bäst offert och referenser, är mest erfaren som bdåe kan renovera tak, fönster och husfasader. Då kan du ägna dig åt roligare saker och slipper tänka på huset. Läs mer om du vill fortsätta läsa om ett företag som utför fasadmålning i Stockholm.

22 Aug 2018