Få ordning i stallet med täckeshängare

Att ha täckeskaos i sadelkammaren är vanligt med många olika hästtäcken. Istället för att slänga dem i en hög kan man sätta upp en eller flera täckeshängare.

Att ha ett enda täcke till en häst är omöjligt. Precis som vi människor har olika täcken för sommar som vinter vill även hästen ha det. Skillnaden mellan häst och människa är sedan att hästar gärna rullar sig med sina täcken på. Så då krävs det fler än ett täcke per säsong dessutom.

Eftersom det står mer än en häst i stallet så brukar det bli en ordentlig hög med olika täcken som ligger och väntar. Många stall skapar förvaring för att lägga undan vintertäcken på sommaren och vice versa. Dock finns det ändå många kvar i rotationen.

Täckeshängare för fräschare täcken

Då är ett bra tips att skaffa en eller flera täckeshängare till sadelkammaren. Med en täckeshängare hänger täckena både ordentligt och luftigt. Skulle de vara blöta torkar de bra när de hänger på täckeshängaren. En del täckeshängare är så pass breda att man kan hänga flera täcken på dem.

Eftersom täckena hänger på täckeshängaren slipper man riskera att täckena börjar bli ofräscha och lukta illa. Ofta finns det många hästar på stallet så det är verkligen värt att skaffa en täckeshängare. Antalet täcken när det finns många hästar brukar resultera i en stor hög, om man inte kan hänga upp dem. Visst luktar alltid täcken häst, men hästar i sig ska inte lukta illa oavsett om de har täcke på eller inte.

10 Jul 2022