Fasadmålning vid rätt tid i Stockholm

En fasadmålning är ett stort projekt som dessutom behöver utföras vid rätt tidpunkt i Stockholm. Därför är det många som väljer att ta hjälp med uppdraget.

Det är många husägare som nästan ryser när de hör ordet fasadmålning. En åtgärd som tar lång tid och som dessutom är ganska kostsam. Men inte nog med det, för det är ofta också en åtgärd som ska ske på högre höjd och som kräver en hel del av väderförhållandena.

När du ska måla om ditt hus så ska du först och främst slipa bort gammal färg, eller åtminstone färg som har flagnat. Därefter kan du behöva göra en slipning och en tvätt. Först då kan du börja gå igång med målningen, efter att du har täckt in allt som du inte vill ska få färg på sig förstås. Och använder du en firma så är det samma tillvägagångssätt, fast du slipper göra det själv.

En korrekt utförd fasadmålning

För att göra den perfekta fasadmålningen, som blir snygg och håller länge, behöver du också utföra målningen med en färg som passar den du använt tidigare. Samt utföra din fasadmålning när det är torrt i luften och lagom temperatur.

Du vill inte att din färg ska torka för fort, eller att den inte ska torka alls. Därför brukar vår och tidig höst vara de bästa tidpunkterna för en fasadmålning. Men kontrollera alltid väderutsikterna först. Även om de ju kan svänga ganska fort, om du har en riktigt stor otur.

27 Jun 2023