Fönsterbyte – en kostnadseffektiv renovering

Funderar du på ett rejält fönsterbyte? Har du tröttnat på dina gamla fönster? Då är ett fönsterbyte en otroligt bra investering i ditt hus. Visste du att cirka en fjärdedel av den inomhusvärme som du försöker värma ditt hus med, försvinner genom fönster och dörrar? Så mycket som en tredjedel försvinner ut genom ventilerna. Så om man vill behålla inomhusvärmen och inte elda åt kråkorna, är det det bästa man kan göra är att byta ut dina ventiler till så kallade FTX-ventiler, samtidigt som du byter ut fönster och dörrar. Gör du denna renovering i ditt hus kan du räkna med att sänka dina energikostnader med mer än hälften.

Så går ett fönsterbyte till i Stockholm

Om du bor i Stockholm och önskar att få till ett fönsterbyte, och inte känner till någon som kan leverera fönster till ditt fönsterbyte och som isolerar ditt hus kan vi rekommendera att googla "fönsterbyte Stockholm" och ta kontakt med någon av dem du får som förslag. Fråga efter offert och referenser.

1. Kostnadsfritt hembesök

Erbjuder de sig att komma hem till dig och göra ett kostnadsfritt besök, kan du lita på att de är seriösa fönsterleverantörer. Då kan ni tillsammans med ett företag som arbetar med fönsterbyte, komma överens om några fönster som har de funktioner som du önskar. Hemma hos dig, ser de hus många fönster som du behöver, vilka fönster som skulle kunna passa och ungefär vad det hela kommer att kosta.

2. Montage

När ni har kommit överens om fönster till ditt fönsterbyte, kommer de hem till dig och genomför ett fönsterbyte. Det tar inte lång tid. Tiden som det tar, beror på hur många fönster det handlar om, och kan variera allt från en arbetsdag till en veckas arbete. Först ska de gamla fönster rivas ut, sedan monteras de nya fönster. Fördelen med att ett företag kommer ut till dig och monterar fönster är att du slipper göra dig av med dem. Allt tar företaget hand om.

Välj bland fönster med olika funktioner

  1. Energifönster – sparar energin för inomhusuppvärmningen och är särskilt isolerande fönster
  2. Solfönster – skyddar hus och hem mot den heta solen
  3. (Nästan) självtvättande fönster – har en yta som smutsen inte fastnar på och när det sedan regnar faller smutsen av fönstret.
  4. Inbrottssäkra fönster – har glas som inte går sönder vid yttre påverkan
  5. Skottsäkra fönster – skyddar mot allt, till och med skott mot fönster
  6. Underhållsfria fönster – har aluminium mot utsidan och trä mot insidan
  7. Plastfönster – miljövänliga av återvunnet material och underhållsfria
18 Aug 2018