För dig som arbetar som målare

Att arbeta som målare är ett relativt skiftande jobb. Ibland handlar det om att tapetsera om ett kontor, måla om fönster eller måla om en hel fasad. Ibland kan det handla om att renovera fönster, måla om taket eller bygga ett nytt golv. Det är många olika kompetenser som en målare måste kunna besitta. Det är det som efterfrågas som avgör hur mycket jobb man får och då gäller det att kunna utföra allt det som efterfrågas. För den som arbetar med alla dessa olika delar av hanterverkaryrket innebär det att man får ett mer varierat arbete och olika arbetsuppgifter som ger variation. Den som endast målar dagarna i ända, kan lätt tröttna på det enahanda arbetet.

Som målare får man inte vara rädd för höjder

Arbetar man so målare kan man hamna på lite olika höjder. Målar man om en fasad med höga gavlar, kan man hamna högt upp i luften. Då gäller det att inte vara höjdrädd för att få jobbet gjort. Arbetar man mer än 2 meter ovanför markytan är det en byggnadsställning, eller lift som gäller och det är arbetsgivaren som har ansvaret för att man som målare inte ska behöva riskera hälsan i arbetet. En byggnadsställning eller liften ger utrymme för att ställa arbetsredskap på. Den gör det möjligt att frakta byggmaterial eller målarfärg, redskap och annat upp och ner. Som målare kan man arbeta smidigare i sidled med en lift. Har man en lift kan man komma hur högt som helst utan att riskera liv eller lem.

Hyra bättre än ha utrustning stående

Att hyra liftar och byggnadsställningar är bra mycket mer ekonomiskt än att ha sådan utrustning stående flera månader under året. Det är ju inte alltid som man använder en hög lift och ska måla husfasader eller arbeta uppe på någons tak. Arbetar man i Stockholmstrakten är dessutom hyran av mark relativt hög, och stora maskiner kräver mycket yta. Då är det inte värt att äga stora maskiner som upptar yta som man måste hyra för i Stockholm. Många hyr just därför arbetsställningarna som behövs i deras arbete.

Ta referenser och offert innan du hyr

Ska du hyra utrustning som liftar och byggnadsställning är det viktigt att ta referenser av uthyraren. Du vill förmodligen ha en smidig kontakt med din uthyrare och någon som du kan lita på. Börja med att googla klätterplattformar eller maskinuthyrning Stockholm för att komma i kontakt med någon som hyr ut klätterplattformar eller maskiner i Stockholm. Bor du på annan ort, skriver du det i Googles sökmotor. Då bör du få flera svar och kan ta kontakt med en uthyrare. Lycka till!

27 Jul 2018