Förarbetet är A och O i måleri

Något man inte gärna vill tänka på är att någonstans mellan 75 och 80% går åt till förarbete. När man ser det svart på vitt är det en enkel sak att bestämma sig för att ta hjälp av ett målarproffs.

Det finns hur många anledningar som helst till att anlita en målerifirma när det är dags att sätta färg på huset eller lägenheten. För om man inte har de rätta kunskaperna kan det, om oturen är framme, bli anledning att göra om allt från början.

Vad kan gå fel? Det enda som händer är att man sparar en massa pengar genom att slippa betala för tjänsten. Helt sant, om man är målare själv det vill säga. Annars bör man sätta sig ner och fundera på vad man vet om konsten att sätta färg på sitt hem. Sedan googla på målare och boka tid.

Här är några saker som kan gå galet

Ojämnheter syns tydligt om man inte har gjort grundarbetet väl. Exempelvis har man spacklat igen sprickor och hål och sedan inte putsat tillräckligt noga. Då kan resultatet bli utbuktningar som syns tydligt. Man har målat på en tapet som vid kontakt med den fuktiga målarfärgen släpper från väggen och skapar bubblor. Man har valt fel typ av färg till materialet man målar på vilket kan leda till en rad olika bekymmer. Här är det viktigt att man vet vilken typ av färg som ska vara till olika underlag. Inomhus- och utomhusfärg är två helt olika saker.

27 Nov 2020