Fördelar med golvslipning

Golvslipning är ett lite bortglömt alternativ till nya golv. Många ser att det senare är den enda utvägen till att förändra och få en snyggare bostad. Golven påverkar hela inredning - oavsett möbler och möblering - och om golven ifråga är slitna och nötta så kommer detta att skapa en sämre helhet.

Att golven nöts är i sak ingenting konstigt. Detta med tanke på det dagliga slitage som det utsätts för - fötter, smuts, tunga möbler, tappade föremål, barnlek och så vidare.

Men, ett nytt golv bör vara den sista utvägen. Är en golvslipning av ditt vardagsrumsgolv i Stockholm möjligt så är det första - och bästa - alternativet.

Två skäl till varför du ska välja en golvslipning

En golvslipning är nämligen något som bär stora fördelar. De två största är följande:

En golvslipning är billigare. Att slipa golven kostar en bråkdel av kostnaden för ett nytt golv. Arbetet blir också mindre. Du bär ut dina möbler, du täcker för rummet och sedan så anlitar du en firma i Stockholm för din golvslipning. Det senare är viktigt: golvslipning är svårt sett till att maskinerna är tunga och svåra att manövrera. I och med att tjänsten inkluderas i Rot-avdraget där du kan dra av 30% av arbetskostnaden så finns det ett värde i att ta professionell hjälp. Väljer du rätt företag så kan dessutom en golvslipning idag ske utan att en massa damm yr omkring i bostaden. Med nya maskiner kan detta sugas upp direkt. Kolla efter det!

Ger ett bättre resultat. Att förädla och återbruka ligger helt i linje med de nya direktiven från EU. En golvslipning är i och med detta ett miljövänligt alternativ. Dessutom är det ett alternativ som ger ett bättre resultat. Golv av trä kräver några år innan de satt sig och börjar kännas hemtrevliga. Ett nytt golv kan kännas sterilt och kan dessutom gå sönder som en följd av att det krymper- och sväller av skillnader i temperatur. Ett gammalt golv är färdigväxt. Det översta lagret är det som är nött och under detta finns en inneboende skönhet som tas fram genom en golvslipning.

10 Jul 2022