Goda nyheter inom inredning

Det finns goda nyheter för inredningstrenderna i år. Färgerna är tillbaka, om nu någon har missat det. Färgerna är definitivt tillbaka i alla rum.

Nu vill vi ha svarta kök och färghandlarna tror på mer färger i kök och badrum. De tror att vi kommer att vilja ha fler och starkare färger i köket, i alla fall. Där kan vi se hela paljetten av färger och inredning inspirerat i naturmaterial, som textiler och material i synliga träslag, som bambu. Även glas kommer stort inom inredning, liksom sten, ull, lin och metallfärger, som silver, brons och så vidare. Så låt dig inspireras av naturens färger och textur när du väljer färger på tapeter och väggar i år. Vad i naturen gillar du? Här kan du tapetsera i blommigt, med mönster av grönsaker och frukter och örter. Vi ser mer färgglädje och fantasi både på mönster och färger.

Mer teknik i köket

Vi kommer också att se ännu mer teknik i köket i år. Varför inte en fläkt som suger ner matos istället för upp? Vi kommer också att se mer udda saker i köket, som TV-skärm, dator, en säng (?) eller ett loft ovanför köket. Allt för att kunna utnyttja varje kvadratmeter av bostadens yta. Här kommer alla sorts lampor att hänga. Borta är de nakna glödlamporna, istället kanske du ser en golvlampa, eller en vacker kristallkrona. 

Bort med överskåp och spisfläkt

Vi tar bort överskåp och fläktar ovanför spisen. Det gör vi för att få köken att se större ut. Eftersom köket alltmer har byggts ihop med vardagsrummet, kommer köket mer att se ut som en förlängd del av vardagsrummet. Det gör att att gränsen mellan kök och umgänge suddas ut. Vi vistas mer i köket än förut. Därför kommer vi att se fler behagliga stolar för att kunna sitta länge och umgås vid matbordet. Samtidigt ser vi stramare köksinredningar. Allt plotter göms undan. Kokplattan syns knappt, diskmaskin och ugn göms undan i inredningen. Trots att färgerna kommer tillbaka innebär det inte att allt går i mörka färger, vi ser även ljus färger i alla sorts nyanser. En väldigt populär färg i år är ljust grönt som går i grå nyanser, Sage på engelska och salvia på svenska. Då får du ett hum om i vilken ton färgen går.

Mer naturmaterial i köket

Naturmaterial fortsätter att inspirera inredningarna även i år. Även hållbara saker. Vi köper färre, men dyrare saker. Masskonsumtionen är förbi och vi vill hellre köpa saker som vi vill behålla för längre tid framöver.

25 Feb 2018