Golvslipning i Göteborg i stället för att lägga nytt golv

Är ditt golv slitet och tråkigt? Vill du ha förändring? Du kanske inte måste lägga nytt golv. Det kan räcka med golvslipning i Göteborg för att ge det nytt liv.

De flesta gedigna parkettgolv kan slipas flera gånger under sin livstid. De riktigt gedigna parkettgolven är decimetertjocka och kan slipas i stort sett i evigheter. Men det räcker med att parkettgolvet är bara tre centimeter tjockt så får det ett väldigt långt liv.

När man slipar ett golv behöver man bara ta bort några få millimeter för att ge golvet en helt ny känsla. Det innebär att ett vanligt parkettgolv har många slipningar under sin livstid. Man kan sedan ge golvet olika lyster efter slipningen genom att välja olika efterbehandlingar. Detta ger samma parkettgolv många möjligheter till förnyelse.

Golvslipning ger ny känsla till gammalt golv

Om du flyttar in i en gammal lägenhet i Göteborg som har parkettgolv spelar det i stort sett ingen roll hur slitet det är, för det allra mesta går det att slipa fint. Parkettgolvet må ha partier som är helt förstörda, men en bra golvläggare ska kunna lägga in ny parkett på den biten och göra hela golvet enhetligt helt.

Att slipa golv i Göteborg är en förhållandevis billig sak att göra för att nå väldigt stor effekt. Det är betydligt billigare än att till exempel lägga helt nytt golv. För att du ska ta det beslutet ska ditt gamla golv vara fullständigt förstört och omöjligt att rädda.

17 Apr 2022