Hitta rätt målare

När man ska anlita en målare inser man snart att det är en djungel av olika företag. Här går vi igenom vad du ska kolla efter när du väljer företag. Den enklare vägen att välja ut målare.

Det första man bör göra är att söka på internet och kolla in några olika företag. Många har idag hemsidor man kan gå igenom för att få information om dem. Ska man göra något annat samtidigt kanske man vill ha ett företag som gör mer än bara målning. Ring till några olika firmor för att få en offert. Priserna kan variera en hel del, allt mellan 300-600 kronor i timmen.

Kolla gärna tidigare kunders omdöme. Man bör inte välja det billigaste bara för att det är billigast, utan välja ett företag som känns bra, har erfarenhet samt är pålitligt. Många erbjuder även garanti på sitt arbete.

Billigare att göra det själv

Många väljer att måla själv, det är inte jättesvårt att måla. Men det krävs en del både innan och efteråt. Dessutom är det mycket som ska köpas in. Det blir helt klart billigare att måla själv, beroende på hur man ser det. Många anser att tid är pengar, så hur mycket är din tid värd? Dessutom finns det en risk att det blir ett dåligt resultat och du vill göra om det. Då är det extra mycket material som krävs. För att få det rätt direkt kan man istället anlita en målare, i längden kan det bli billigare. Resultatet kommer bli strålande fint.

5 Jan 2021