Hur hittar man rätt hantverkare för en badrumsrenovering?

Är det dags att renovera badrummet?  Bor du i Stockholms området? Ska du få till rätt när det kommer till badrumsrenoveringar gäller det att du hittar en erfaren och noggrann hantverkare. En som ser om rören i badrummet behöver bytas ut, som inte bara sätter igång med renoveringen utan att ha analyserat status på våtrumsmatta, porslin och som kan komma med råd och tips som är bäst för kunden. Den som någon gång har haft hemma hantverkare gillar inte dem som kommer hem till en och endast gör det som de ska och sedan inte bryr sig om sina kunder. Var hittar man en hantverkare som på riktigt bryr sig om sina kunder? Någon som ser vad som behöver göras och påpekar det för sin kund. Att få rätt service av en hantverkare är att också få rätt råd från någon som är professionell.

Hantverkare av det rätta virket

Det finns de som noggrant analyserar det som de ska renovera, som gör egna självständiga analyser av vad som behöver rivas ut. Som inte bara river ut allt, utan tanke på sakernas hållbarhet och kondition. När de sedan ger offert, har de varit på plats och vet hur omfattande arbetet bör bli. Då kan de ta hem det slags byggmaterial som du önskar dig. Självklart kan du som kund själv ta hem det slags byggmaterial som du vill ha. Glöm inte att man faktiskt kan skaffa begagnat byggmaterial och återvinna det om det är i väldigt gott skick.

Då kommer du undan med både miljövänligt material och mindre utgifter. Det är skonsamt mot miljön och mot dig själv. Det är rekommenderat att alla försöker bli mer miljövänliga och göra det man själv kan göra.

Några råd om man vill skaffa fram begagnat byggmaterial:

1. Svårigheten när det kommer till att återvinna begagnat byggmaterial är att det inte finns någon köptjänst för det. Man måste själv ge sig ut och försöka hitta det materialet på egen hand. Så om du känner till någon som renoverar, ge dig hem till dem och be att få ta vara på byggmaterialet. Eller ta kontakt med företag som renoverar nära dig och be dem riva på ett skonsamt sätt. Man har inte någon användning för sönderrivet byggmaterial. Det är lite bökigt att be hantverkarna riva på ett skonsamt sätt eftersom det tar längre tid för dem att riva ut på det sättet.

2. Det gäller att komma över känslan av genans, som kan komma med att be att få någon annans ”skräp”. Många kan känna det som något besvärligt och som man drar sig för att göra. Men vänd på steken, och tänk att du gör alla en tjänst genom att be om att få ta hem det som andra är beredda att slänga. Många blir bara tacksamma över att någon kommer och hämtar det som de annars bara skulle ha slängt.

Dessutom kommer du att skatta dig lycklig att kunna renovera med material som du inte har lagt tusentals kronor på.

12 Apr 2018