Industrigolv för de flesta ändamål

För att få tag på ett slitstarkt och pålitligt industrigolv ska man vända sig till en leverantör som har lång erfarenhet av alla de olika material som används.

Egentligen behöver det inte vara så krångligt eller svårt att få ett industrigolv av hög klass installerat i sin verkstad, produktionslokal eller storkök. Ofta tillverkas dessa golv av snabbhärdande ämnen som epoxi eller akryl, som båda är idealiska för de flesta typer av industriell verksamhet.

Oavsett om man arbetar i stor eller liten skala har man mycket nytta av ett golv som tål både spill av farliga kemikalier och slitage genom förflyttning av tungt material. Både akryl- och epoxigolv är hygieniska och lätta att städa vilket gör dem till populära golv inom såväl livsmedelsindustrin som inom tyngre industrier.

Industrigolv och dess olika egenskaper

Givetvis ser man både för- och nackdelar med båda typerna av industrigolv. Ett epoxigolv har många fördelar i och med att det är lätt att installera. Det härdar snabbt och är som tidigare nämnts mycket slitstarkt, samt fäster bra på olika underlag. En av nackdelarna med epoxi är att det kan framkalla allergier hos vissa människor.

Om man vill undvika detta kan man med fördel använda sig av ett akrylgolv istället. Det har liknande egenskaper som ett epoxigolv men framkallar sällan några allergiska besvär. Är ni osäkra på vilket golv som passar er verksamhet bäst, kan ni höra av er till er lokala leverantör av industrigolv. De hjälper er att hitta det ni behöver.

21 Aug 2022