Kaminer för tryggare boendemiljö

Det spelar ingen roll hur mycket man satsar på isolering och säkra lås. Om elen går mitt i vintern så kommer det vara endast en sak man önskar sig: en kamin.

Vad är egentligen en trygg boendemiljö? Ställer man den frågan så får man troligen svar som att man vill bo i ett lugnt område. Att man vill ha säkra lås på dörrar och fönster. Och att man kanske även vill ha ett larm. Men är säkerhet enbart något som gäller att vara säker för oinbjudna gäster?

Det finns idag många som tänker lite annorlunda. Man satsar på sådant som gör att man är självförsörjande på olika sätt. Det kan handla om att man odlar sin mat själv. Att man har förvaringsmöjligheter, och produkter hemma, så att man klarar sig ett tag. Men även att man satsar på kaminer, för att aldrig riskera att stå utan värme i hemmet.

Olika funktioner på kaminer

När man talar om kaminer så kan det innebära lite olika saker. Det kan vara kaminer som endast är till för det där härliga myset, som så många talar om. Eller så är det kaminer som man kan laga mat på, samtidigt som man värmer upp huset. Och både och.

För den som ska satsa på att välja ut en kamin för sitt hem så kan det betala sig i längden om man funderar lite extra på vad man egentligen vill ha. Och det kan vara klokt att alltid ta till lite extra, om man exempelvis kommer bygga till huset en dag.

14 Mar 2023