Låt en målare ta hand om fasaden

Få saker kan förändra ett hus så mycket som att måla om; både gällande fasaden och inuti huset. Att måla om är ett lätt sätt att totalt förändra sitt boende och det är dessutom väldigt prisvärt. Både att måla på egen hand och att anlita en målare. För; rådet är att man i vissa fall ser till att anlita professionell hjälp och det vi kan säga om avgörande kring huruvida man ska göra så eller inte är följande två detaljer:

1) Egen vana. Har du målat förut, vet du hur du ska göra och kan du verkligen avsätta den tid som det tar? Det tar alltid längre tid att måla om än vda man tror och det handlar inte – som många tror – om att stoppa ner en pensel i färgburken och köra igång. Nej, ett målerijobb bygger på ett gediget grundarbete och som ett tips här kan vi säga att du bör disponera din tid enligt 70-30. Det vill säga; sjuttio procent lägger du på att putsa, slipa, tvätta och täcka över lister och golv – trettio procent lägger du på att måla.

2) Vad ska målas? Ska du måla inomhus så har du en större chans att lyckas och lite bättre ekonomisk marginal att misslyckas- och börja om. Gäller det fasaden så anser vi att du ska anlita en målare. Äger du ett hus på exempelvis Tyresö och ska måla om din fasad så tillkommer nämligen en massa extrakostnader i from av verktyg och material samt även exempelvis en byggnadsställning. Där har du inte samma marginal att misslyckas om i exempelvis vardagsrummet i ditt hus Tyresö och färgen på utsidan måste dessutom läggas på med en van hand – den kommer att utgöra ett stort skydd för hela fasaden.

Kort och gott; inomhus – prova själv om du har tid. Fasaden – anlita en målare och här råder vi dig att göra rätt val; särskilt om du bor Stockholm och i närliggande områden som exempelvis nämnda Tyresö.

Hitta rätt målare

Det finns ett stort urval av målare i Stockholm och därmed finns en stor variation dem emellan både gällande pris och kvalitet. Det är, helt enkelt, svårt att hitta rätt och det är inte ovanligt att en privatperson betalar extremt mycket pengar för ett jobb som han skulle kunnat få för en bråkdel av summan – och dessutom av en bättre kvalitet.

Tipset för att hitta rätt målare? Referenser. Du måste ringa flera tidigare kunder och du bör gå ganska långt tillbaka i tiden. Kort och gott: säger en målare att han är skicklig – den bäste på hela Tyresö! – så måste du verifiera detta påstående genom att ringa hans tidigare kunder och höra hur de upplevt jobben han utfört hos dem.

20 Oct 2016