Måla för känsla och skydd

Med färg kan man skapa stora variationer i sitt hem. Men färg har även andra egenskaper som kan hjälpa eller stjälpa en bostad. En professionell målare sitter på all denna kunskap.

Färg är ofta något som har en estetisk betydelse inom hemmet. För en bostadsägare så bör egentligen nyansen komma sist på listan när man ska måla om i hemmet. Går man in i en färghandel så inser man snabbt hur många valmöjligheter det faktiskt finns. Det finns olika färg beroende på vad för behov man har. Man använder nämligen inte samma färg för takmålning som för väggmålning. Man måste även välja vad för typ av lackering man vill ha på färgen. Man kan välja allt från en matt till en glansig lackering.

Kunskap om färger

Det finns färg som passar till ett speciellt material som till exempel plast, trä, puts, betong, golv och kakel. Det finns även färger som man kan måla direkt på rostigt järn. Förutom det finns det även färg som är fuktavstötande, brandskyddande, tätande och en bred lista av andra funktioner. Hur vet man att man valt färg? Och hur vet man att man målar på rätt sätt?

Om man anlitar en målare i Stockholm så kan man skaka av sig alla dessa tankar och funderingar. Den professionella målaren är kunnig inom allt som har med färgsorter och nyanser att göra. Även nyanser på färger kan göra stor skillnad när man har rätt kunskap. Det är skillnad på hur en färg ser ut i på ett litet prov i färgbutiken jämfört med en stor vägg hemma.

10 Dec 2020