Måla om i hemmet

Den som vågar, den vinner. Det gäller det mesta och så även inredning och design. Hur tycker du att du lyckats i ditt hus? De allra flesta är nöjda och trivs på det stora hela, men många har även en gnagande känsla om att det skulle kunna se helt annorlunda – och bättre ut. Det är ofta en fråga som ekonomin och den egna tiden sätter stopp för.

Det är dyrt att renovera, det kostar mycket pengar att köpa nya möbler och det är både ansträngande, tidskrävande och jobbigt att påbörja olika renoveringsprojekt. Men, det behöver inte vara så. Ett av de mest effektiva sätten att förändra handlar om att måla om.

Och, idag behöver man inte vara orolig för att trampa någon självutnämnd estet och inredare på tårna heller. Faktum är att mer färg är helt rätt i år. Efter flertalet vita år så har det nu äntligen kommit en tydlig förändring. Det är roligt sett till att färg på väggarna alltid adderar mer personlighet.

Visst, vitt är en bra färg att matcha mot – men den är inte speciellt spännande och vi anser att den inredningstrenden, till mångt och mycket, har överlevt sig självt. Därför så råder vi dig att testa vingarna och måla om i ditt hem. Men vi väljer att göra det med ett litet förbehåll: se till att anlita en målare.

Anlita en målare i Huddinge

Vi kan säga att du bor i en villa i Huddinge och vill måla om i några rum som idag är vita. Det vi råder dig att göra är att anlita en målare och vi gör detta av följande anledningar:

  • Du saknar tiden. Det tar tid att måla om och det är inte ett projekt som mår bra av att stressas igenom. Har du inte den tid som krävs så kommer du att fuska med någon viktig del och därmed också få ett sämre resultat.
  • Svårare att måla med färg. Vitt är enklare att måla med än vad mer färgstarka kulörer är. Målar du med en färg så avslöjas dina misstag på ett tydligare sätt – det blir flammigt, fläckar kan synas och sämre täckta områden visas betydlig mer markant.
  • Rot-avdraget finns. Du kanske avstår en målare av ekonomiska skäl? Visst, det kostar pengar – men så dyrt behöver det inte vara. Av två anledningar: dels så kan du ta in offerter från många målare i Stockholm och inte enbart i Huddinge. Det ger dig en bättre prisbild och ett avsevärt mycket mer gynnsamt förhandlingsläge. Dels så kan du också använda Rot-avdraget och dra av 30 procent av den totala arbetskostnaden för den målare du slutligen anlitar. Detta med ett tak på 50.000 kronor per år. Se dock till att företaget i fråga verkligen är registrerat för F-Skatt.
  • Jobbet blir bättre. Vår sista punkt är också den lättaste att förklara. Anlitar du en målare så köper du också tjänsten av ett utbildat proffs. Målar du själv så är det ett jobb utfört av en lekman. Det kan bli hyfsat, på sin höjd – men det når aldrig samma klass som om en ren yrkesman har skött jobbet.

Läs mer här om hur du kan anlita en målare i Huddinge.

13 Oct 2018