Måla om i sommar? Glöm inte byggnadsställningar!

Sommaren är en tid för själslig rekreation, det är tid för avkoppling, sol, bad, grillningar och lek med barnen – men det är också en tid för olika projekt som man skjutit på framtiden. I och med att vi har en sådan vinter som vi har i Sverige så kan vi vanliga hemmasnickrare sällan genomföra olika projekt på huskroppen under denna årstid och sommaren blir den säsong då vi målar om, då vi snickrar, då vi bygger aker och då vi reparerar det som gått sönder. Dessutom har vi ofta den nödvändiga tiden som krävs då i och med vår semester.

Dock! Hur går det egentligen för många av oss då vi exempelvis ska måla om fasaden på ett hus? Jo, det vi kan säga rent generellt är att vi i slutändan tvingas betala lite för mycket pengar än vad vi räknat med och att detta ofta är frukten av att vi har en väldigt dålig planering.

Om vi säger att du ska måla om ditt hus i Stockholm under juli månad – hur kan då din dåliga planering visa sig för dig rent kostnadsmässigt? Främst så skulle vi peka en sak – enligt följande:

  • Byggnadsställningar. Felet många gör är att man glömmer att det ofta krävs byggnadsställningar om man ska måla om, snickra eller byta ett tak. Kort sagt; man budgeterar inte för byggnadsställningar och man tvingas hyra sådana till extremt höga priser då man väl kommer på det. Att hyra byggnadsställningar – särskilt i Stockholm – under sommaren och med kort varsel - är dyrt och här har många sett sköna kronor flyga all världens väg. Kort sagt; ska du måla om ditt hus i Stockholm så ska du tidigt – redan under vintern – se till att kontakta de uthyrare av byggnadsställningar som finns och boka in denna nödvändighet under de veckor du tänkt dig att måla. Se till att du även får din ställning monterad, det är något som många glömmer. Ytterligare ett tips gällande byggnadsställningar här: boka en vecka extra. Du vet aldrig hur vädret ser ut; även den svenska sommaren är nyckfull och regnar det så kommer du inte att kunna måla.
6 Sep 2016