Måla om möbler och inredning

Behöver ni hjälp med att måla om eller renovera upp några utav era möbler där hemma? Kan ni inte genomföra uppgiften själva så finns det hjälp att få med just detta. Läs vidare här nedan!

Det finns många som titulerar sig målare idag och har just det som sitt yrke. De målar och renoverar olika typer av saker. Men när det kommer till att lacka om och renovera möbler och annat i inredningen så kan det vara mer passande att anlita en lackerare som gör jobbet åt en. En lackerare kan renovera och måla både gamla och nya möbler, inredningsdetaljer och andra föremål. Vill man ha en lackering utförd på några av ens gamla möbler så kan man få hjälp med det av en professionell lackerare.

Hur går lackering till?

Det är mycket mer jobb och planering som krävs när man ska lacka om föremål, än att bara spruta på några lager med färg. Om det vore så enkelt så skulle nog inte lackerare ha något jobb, då vore det enkelt för vem som helst att göra. Det ska göras en hel del med förarbete till exempel, innan själva lackeringen sätts igång med. Särskilt när det kommer till gamla möbler eller föremål, så gäller det att verkligen se till så att all gammal färg är borta innan man börjar lacka på den nya. En jämn och fin yta är viktigt för restaureringen av gamla föremål, i alla fall om man vill att de ska se som nya ut igen och vara fräscha.

Föremål i olika material

Olika föremål kan ha olika typer av material i sig, då krävs det också olika behandling när det kommer till renoveringen av dem. Det ska grundmålas ett par varv först innan själva lacken kommer på möbeln eller föremålet i fråga. Det kan behöva göras ett par gånger innan det täcker ordentligt. Det är viktigt att grundfärgen får torka till ordentligt först, innan man målar igen. Det tar tid att lacka om möbler och andra typer av föremål, då det ska räknas in torktid mellan varje påstrykning av färg. Till sist så ska den slutgiltiga färgen på och det kan också krävas ett par omgångar av färg innan det uppnår önskat resultat. Ofta så använder sig lackeraren av spraylackering, särskilt om det är ett material med ojämn yta. På så vis kommer färgen in överallt, både i skrymslen och vrår.

27 Mar 2020