Måla om tonårsrummet

Att måla om är roligt men det betyder inte att det är lätt. Tonåringen där hemma vill ha ny färg på väggarna och du lovar att fixa det under helgen. Kanske borde du inte lova mer än du kan hålla?

När barnen kommer upp i tonåren vill de ha förändring. De själva förändras och brukar ofta även vilja förändra och göra om i sina rum. Barnsaker och gosedjur försvinner och kanske vill de även måla om på väggarna i någon ny och cool färg. Du som förälder lovar ditt barn att du ska måla om i helgen när barnet är iväg hos kompis för övernattning. Men borde du verkligen lova saker som du inte vet att du kan hålla? Att måla är förvisso roligt och ser ganska lätt ut, men det betyder inte att det alltid går som planerat.

När det blir fel - ring en vän

Lördagen kommer och du har inte ens hunnit med hälften av väggarna. Hur ska det gå? Du har dyrt och heligt lovat ditt barn att det ska vara färdigt på söndagskvällen när hen kommer hem igen. Färgen som ditt barn har valt vill inte riktigt bli lika färgstark som på bilden. Du målar väggen en gång extra och hoppas på bättre resultat men det blir bara sämre. Vad ska du göra? Tiden rinner iväg och du känner dig som världens sämsta förälder. Men det finns faktiskt en lösning! Du kan ju ringa din kompis. Hen är ju målare i Kungsbacka och vet säkert hur hen ska hjälpa dig med målningen.

9 May 2021