Prisvärt att måla om huset

Det kommer alltid en dag för en husägare då det är dags att genomföra någon typ av renovering och detta av den enkla anledningen att allting har en begränsad livslängd och – helt enkelt – inte längre håller den status som man kan kräva. Ser man till typiska exempel på detta så handlar det om tak, det handlar om grunden och det handlar om fönster – tre stycken projekt – takbyte, fönsterbyte och en dränering – som har gemensamt i att de dels kostar mycket pengar och att de dels också – tack och lov – inte behöver göras så ofta.

Förutsatt att man gör det på ett korrekt sätt – väljer bra material och tar hjälp av en professionell yrkesman då man väl står inför att genomföra projektet. Ett bra tak håller i minst tjugo år och slår man ut kostnaden för bytet så blir den inte så hög. Det vill säga; då man väl betalar så handlar det om mycket pengar, men sett till en årlig kostnad så kanske det handlar om 2-4000 kronor. Acceptabelt, helt klart och det tror vi att alla husägare kan skriva under på.

Men, vi glömde medvetet ett annat projekt som också bör adderas till listan ovan och här talar vi om att måla om. Handen på hjärtat här: hur länge har du bott i ditt hus i exempelvis Vasastan  och hur länge sedan var du anlitade en målare för att måla om? Den här punkten missar många – något som dels syns i form av att huset blir fulare och som dels också ger skador på fasaden. Färg – och detta glömmer många – har nämligen en skyddande egenskap också; det handlar alltså inte enbart om det estetiska då man talar om fasadmåleri.

Anlita en målare för din fasadmålning

Nej; den färg man väljer kommer att skydda träet mot regn, mot snö och mot andra attacker från naturen och det är också därför det är viktigt att ta frågan på ett lite större allvar än många husägare gör. Vi nämnde ovan målare och en sådan tycker vi definitivt att man ska anlita vid ett fasadmåleri. Förenklat kan vi säga att om du ska måla om invändigt i ditt hus i Norrköping så kan du gott göra det på egen hand – men då det kommer till fasaden så bör du anlita en målare. Av samma anledning som vid takbytet.

Tar du professionell hjälp av en målare i Vasastan så ger du helt enkelt ditt hus bättre förutsättningar och du får ett målerijobb som står sig genom tiden. Målar du på egen hand så kanske du tvingas måla om redan efter femton år – anlitar du en målare så kanske du kan addera tio ytterligare år. Något som i slutändan kommer att synas i din plånbok. Dessutom så kan du idag använda dig av rot-avdraget och anlita en målare med 30% rabatt på arbetskostnaden.

Här är en kompetent målarfirma som inte kommer göra dig besviken: www.målarevasastan.nu/

 

16 Nov 2016