Så fina tapeter det finns numera

Det verkar blommar på årets tapeter, vi ser så många tapeter som går i dova färger, med mönster med blommor och blad. Vi ser röda tapeter och tapeter med medaljonger, med prickar stora som små. Den tydligaste trenden är de naturliga färger som dominerar tapetfärgerna; sand, bladgrönt, tegelrött, granitgrått och rosa som går mot grått. Det som är viktigt när man väljer tapeter är att kunna matcha den med möbler och resten av inredningen, är det viktigt att välja färger som går ton i ton med tapeten. Då spelar det inte någon roll vilken färg du väljer på din tapet. Den kommer att vara snygg, bara du kan matcha den på rätt sätt och med rätta färgerna.

Vi namedroppar några fina tapeter 

Här kommer vi att droppa några namn på fina tapeter; Midbec, som har just grönt på sina tapeter, blå metall, monstera på tapet, blad som mönster men i brun nyans. Nordsjö har fina, mjuka och dova färger på sina tapeter. Rebel walls, som har så tydliga mönstertapeter. Boråstapeter har fantastiska färger som går i vilsamma och ljusa färger. Sanberg wallpaper har fina tapeter, varför bara tapetsera väggarna? Varför inte tapetsera taket? Gör man det, kan man låta väggarna få en enhetlig färg som går ton i ton med färgerna i tapeten. Väljer du att tapetsera taket, kommer du garanterat att få ett unikt rum.

Anlita en målare som tapetserar hemma

Vill man få ett riktigt fint resultat med en ny tapet, är det viktigt att man, antingen om man gör det själv, vet hur man gör – eller anlitar en professionell målare som tapetserar väggen åt en. Framför allt gäller detta om det är en tapet med mönster. Då måste man mönsterpassa tapeten. Ska mönstret blir bra, måste man studera mönstret innan man limmar fast den på väggen. Har man ett stort tapetbord, lönar det sig att lägga tapetvåderna intill varandra och numrera dem innan man smäller upp dem. Väl på väggen går det inte att göra om det. Läs mer om en professionellt målare i Täby på: http://www.målaretäby.nu.

Måla om allt i rummet du tapetserar

Väljer man att anlita en professionell tapetserare gör man rätt i att anlita någon som arbetar nära ens hem, då man betalar för resorna fram och tillbaka. Det är endast arbetskostnaden som är avdragsgill. Passa på att be tapetseraren att måla tak och alla lister, eftersom de nya materialen kommer att göra att de andra materialen bleknar och ser fula ut. Särskilt taket brukar se slitet ut utan att målas om innan du tapetserar rummet.

 

27 Aug 2018