Så installerar du nytt kök

Ska du riva ut ditt kök? Många passar på att riva ut sitt gamla kök och bygger nytt. Hela köksinredningar är så pass blliga att det lönar sig att riva ut det gamla köket och bygger sedan nytt. Det finns många sådana företag som erbjuder helt ny köksinredning. Då är allt nytt; köksskåp, luckor, vitvaror och nytt kakel och om man vill, klinker på golvet. Vill man återvinna köksinredningen och ger eller säljer ett sådant är rivningen och sättet man river det på, vitala saker.

Det är svårt att riva kök på egen hand. Köksinredningen är ju monterat på sätt som ska hålla i många år framåt. Då behöver man stora släggor, bultsaxar, krosskopor och andra stora maskiner. Det är ju inte alltid sådana redskap som man har hemma. Då kan man i stället anlita ett företag som har alla de redskap som man kan behöva för att riva hela köket.

Så hittar du rätt rivningsföretag

Känner man inte till något passande rivningsföretag, kan man börja hemma i lugn och ro. Googla "riva kök Stockholm", om man bor i Stockholm, vill säga. Då bör Google förslå sådana företag som tar sig an så små rivningar som ett kök innebär. Många rivningsföretag tar bara stora uppdrag på sig, som att riva hela hus. När man väl har fått några förslag av Google, kan man sedan ta kontakt och fråga efter offert och referenser. Välj då ett som tar på sig mindre uppdrag, som att riva kök. De bör då kunna göra jobbet på en dag. 

Välj ett som är noga med återvinning

Oberoende om man vill återvinna byggmaterialet själv eller ej, är det ändå viktigt att välja ett företag som arbetar med återvinning. Då vet de var de kan återvinna allt material som de river ut. Även om det inte ska återanvändas, är det viktigt ändå att materialet slängs på rätt sätt. Ett rivningsföretag tar också hand om det material som ska slängas, och ser till att det slängs och återvinns på rätt sätt.

Välj ett företag med rätt kompetens

Det är också väldigt viktigt att rivningsföretaget har kompetenta hantverkare som är utbildade inom heta arbeten, som vet hur man lyfter på ett säkert sätt, som har plattformar för sitt arbete och som har fallskydd. Det är särskilt viktigt när de ska riva tak, och hus som har övervåningar. Här finns en hel del branschregler som de bör följa. Ett seriöst rivningsföretag ser till att hålla sig inom ramen för det som är lagligt och som skyddar hantverkarna själva.

9 Aug 2018