Så målar du om när du ska sälja

Ska du sälja ditt hus? Eller din lägenhet? Då vet du att renoverade ytor ger fler intresserade köpare. Men vet du hur du ska måla och i vilka färger du ska måla rummen i? Tänk som en köpare skulle tänka när du väljer vilka färger eller tapeter som du renoverar i. Välj inte din favoritfärg på rummen. Det du tycker är snyggt, kanske någon annan inte tycker. Ser en potentiell köpare en färg eller tapet som de inte gillar, kommer de att räkna med i priset de erbjuder, att de blir så illa tvungna att måla eller tapetsera om. Därför bör du välja klassiska färger, helst så neutrala färger som du bara kan.

Attrahera barnfamilj?

Har du ett stort hus? Då kanske du vill attrahera barnfamiljer? Har du ett stort sovrum, som passar bäst som föräldrarnas sovrum bör du här välja en så neutral färg som du bara kan; vitt, grått eller blått. Inte grönt, rött eller rosa. Däremot kan du med fördel välja en rosa färg, som skulle kunna bli ett av barnens framtida rum. Om det är en barnfamilj som du vill ska vilja flytta in, kan de tänka att något av sovrummen ska bli barnens rum. Välj sedan ett annat rum som passar en pojke. Har du sedan ännu fler rum, kan du med fördel även måla detta rum i en neutral färg, eller tapetsera i en neutral färgton. Ta inte orange, grönt eller rött. Välj hellre en nyans som går i sand, ljust brunt eller grått.

Måla kök och badrum i neutrala toner

Köket bör också gå i en neutral färgton. Välj inte svart, rött eller grönt. Lila färger går bort helt och hållet. Väldigt få människor vill ha lila eller rosa eller gredelin varken som väggfärg, eller på köksskåp. Vilken färg du ska välja i badrummet, beror på badrummets storlek. Har du ett litet badrum bör du välja en ljus färg. Den ljusa färgen gör att badrummet ser större ut och tvärtom. Har du ett lite mindre vardagsrum kan du med fördel ställa upp speglar, som gör att det ser större ut inför visningen.

Ta bort tavlor

Ett annat tips är att inte hänga så många saker på väggarna. Har du alltför många tavlor, ta bort så många du bara kan till visningen. Tänk mest på hur kunderna kan reagera på de olika färgerna som du inreder huset eller lägenheten i. Vad tror du attraherar dem? Vad kan de reagera negativt på? Vad kan göra så att bostaden eller huset ser bättre ut? Med färger fungerar det ju så att ljusa färger får rum att se större ut och tvärtom. Var försiktig med mönster. Ska du välja något mönster bör du välja något med små mönster; hellre småblommigt än storblommigt, och allra helst mönster i enhetliga färger. Det bästa är att inte satsa på något mönster som sticker ut.

Ta kontakt med mäklare för att få din bostad såld

Till sist bör du ta kontakt med en mäklare för att få din bostad såld. Att ha en mäklare är det bästa för då vet du med största säkerhet att den faktiskt blir såld. En mäklare lever ju på att få bostäder sålda. En sådan lägger då upp din bostad (eller hus) på sin site, med bilder, uppgifter som behövs och står för visning och tar emot anbud – och hjälper till att trissa upp det så mycket som möjligt, vilket ju är i ditt intresse. Har du behov av en bra mäklar i Stockholm, fortsätt då läsa här.

13 Feb 2018