Så ser vårens inredningstrender ut

Det är goda nyheter för alla som gillar färggrann inredning. Det vita och svarta är inte inne längre. Det är slut med den "skandinaviska stilen". På många sätt ser vi att vårens inredningstrender går i retrons stil. Dels har vi sett mycket marmor som var så populärt på 80-talet. I vår ser vi både tapeter och målade väggar som går tillbaka till 90-talet.

Grönt är skönt

Redan under hela förra året såg vi en tydlig trend med Salvia gröna nyanser på väggarna. Den ljust gröna nyansen som går mot grått ser vi fortsätta i vår. På så sätt är det inte någon förändring. Vi ser även att möblerna är mer stoppade än förut och antar alltmer bulliga former, liksom mattorna har längre och tätare lugg. Det är inne med den ombonade stilen och även heltäckande mattor har kommit tillbaka efter att ha varit borta ända sedan 70-talet. De kommer i bättre material än förut och är lättare att tvätta rena.

Rosa som går mot grått

Det rosa fortsätter vara inne under våren. Vi har sett en rosa trend i flera år, både inom klädmodet och i inredningarna. Rosa har den positiva inverkan på oss människor att vi blir lugna och harmoniska av färgen. Det är till exempel svårt att bli arg i ett rosa rum, som däremot rött kan göra med oss, människor. Vi är som skapta för att reagera på rött, medan rosa påminner om den vackra solnedgången och är en varm och lugnande färg.

Soligt gult är inne

Gult kommer stort i år. Även i både klädmodet och i inredningen. Gult är en färg som påverkar oss på positiva sätt. Om det är svårt att bli arg i ett rosa rum, är det svårt att vara deppig i ett gult rum. Gult ger oss mycket positiv energi. Kök och badrum är bra rum att måla i gula färger. Det är ofta dit vi går för att komma igång på morgnarna och det är där vi vill hitta lugnet inför natten. Gult drar till sig ljuset och blir därför ljusa rum. Gult är dessutom lätt att kombinera med grått, vitt och svart.

Välj proffsen för målerijobbet

Anlita duktiga hantverkare för renovering av bostaden. Man kanske tycker att det är lätt att göra det på egen hand, men om man någon gång anlitar riktiga proffs som gör måleriarbetet inser man vilken otrolig skillnad det är på handlaget med underarbetet och slutfinishen. Läs mer här.

20 Mar 2019