Slipa din altan efter egen design

När det är dags att slipa din altan så kan du välja att göra det på ett traditionellt sätt. Eller så kan du skapa en altan som är något helt annorlunda.

Vad är egentligen skillnaden mellan att slipa och behandla ett golv inomhus och att slipa och behandla en altan? Spontant säger du kanske att en altan oftast består av impregnerade plankor som har mellanrum och som har skruvhuvuden som syns på ovansidan. Men idag finns det andra sätt att lägga altangolv på, och andra sorters trä, som inte stämmer in i den normen.

Om du vill så kan du få en altan som sticker ut från mängden. Men även om du har en mer traditionell altan så kan du genom att slipa och behandla den få något som också sticker ut. En altan som följer din design på alla sätt och vis.

Förändra utseendet genom att slipa din altan

När du väljer att kontakta ett företag som slipar altanen så kan du samtidigt framföra dina idéer och tankar gällande ett lite annorlunda utseende. Kanske vill du prova en mer udda behandling eller en kombination av olika färger och texturer.

Idag går det att slipa ett altangolv på lite olika sätt. Och när det gäller behandlingar så finns det en bred palett att välja bland. Från olja till mer täckande medel. Och från genomskinligt till en mängd olika färger. Det är bara att chansa och ha kul. Blir det fel så är det bara att slipa och behandla det igen.

18 Jul 2023