Smed i Stockholm löser problem

En smed gör inte bara hantverk i Stockholm utan kan vara viktiga för någons vardag. Det kan exempelvis handla om att en rullstolsburen behöver en handikappramp.

Den gamla gården på landet hade blivit för stor för paret Eriksson. Förutom att de blivit lite till åren så hade Sven sedan ett år suttit i rullstol. Det var inte det att han inte kunde gå men det var inte lätt för honom att gå och stå längre stunder. De hade letat boende men visste att de inte ville flytta till lägenhet.

Det skulle bli alltför stor omställning tyckte de och vill fortsatt ha en liten trädgård. Till sist hade ändå mäklaren bett om att få visa dem en insatslägenhet i utkanten av Stockholm som hon trodde de skulle gilla. Något som visade sig stämma när de kom på visning.

Lägenheten låg i en länga som endast hade ett plan. Det var relativt nybyggt med träfasad i rött och vita knutar. De var några trappsteg upp till dörren som var lite knepiga för Sven så de var inte för entusiastiska. Efter att de sett lägenheten hade de dock ändrat åsikt. Kanske kunde de ordna någon typ av ramp.

Smed med hjärtat på rätta stället

Med öppen planlösning och den lilla trädgården var lägenheten perfekt. Det var en insats men allt runt huset och större reparationer i byggnaden skulle bostadsrättsföreningen ordna. De kontrollerade med styrelsen om det var möjligt att bygga en handikappramp vid deras ingång och fick okej på det med det samma.

En smed i Stockholm kontaktades för att komma och se hur handikapprampen skulle byggas för att smälta in så bra som möjligt. En annan person som blev glad åt den var deras dotter Loreen som hade en liten bebis i en barnvagn. Då skulle hon slippa bära den upp till lägenheten.

Efter att planeringen var klar kunde smeden sätta igång. Samtidigt flyttade paret in i lägenheten och gjorde sig hemmastadda. De insåg snart, vilket de inte tänkt på innan, att även omgivningarna var handikappvänliga. Snart kom rampen på plats och det visade sig att smeden gjort ett utsökt jobb. Nu kunde de se fram emot en behaglig tillvaro i sitt nya hem.

Läs mer om smide i Stockholm här: smedstockholm.se

14 Aug 2023