Snygga väggar tack vare en målare

Hur ser väggarna i ditt hem ut egentligen? Behöver du experthjälp för att riva bort lager av gammal tapet och börja om? Kanske vill du göra en ordentlig bredspackling och måla om väggarna?

Bästa läget att ta sig an väggarna i ett hem är ju innan man flyttar in, det vill säga innan alla möbler kommer på plats. När rummen är tomma är det enkelt att täcka golven och måla eller tapetsera väggarna. Då ser du också rummen och hela bostaden för vad den verkligen är, innan allt stök.

Låt det bli en röd tråd mellan rummen. Anlita en målare som kan ge dig råd om du inte vet vad du vill. Kanske blir det tapet i ett par rum, sovrummen förslagsvis, och målade väggar i resten av hemmet. Välj färger som passar för känslan och stämningen ni vill ha i respektive rum.

Hur tänker du?

Hur tänker du kring färger och mönster egentligen? Har du tänkt på att färger som rött och orange är väldigt aktiva färger och därför inte så lämpliga att välja i exempelvis sovrum. Har du tänkt på att blå är en lugnande och disciplinerande färg? Kanske är den bra i ett sovrum eller kanske passar den utmärkt där barnen sitter när de gör läxan.

En målare är ju även skicklig på att tapetsera. Låt hen grundmåla hela bostaden, laga och spackla väggar där det behövs. Därefter kan ni gå loss och skapa med färg och förslagsvis fondtapeter vid sänggaveln eller bakom vardagsrumssoffan.

21 Dec 2020