Stor skillnad i pris mellan målare i Stockholm

Som kund i Stockholm har man en fördel i att jämföra priset innan man anlitar en yrkesman; särskilt inom hantverksbranschen. Detta då det kan komma att skilja enormt mycket mellan exempelvis två stycken målare, kontaktade för samma jobb i exempelvis Upplands Väsby. En målare i sig kanske inte är det mest graverande exemplet på hur stor skillnad i pris det kan vara – vi ska dock återkomma till målare senare i texten – utan de största skillnaderna ser man vid exempelvis installation av bergvärme, borrning, sprängning och dränering.

Där kan det utan tvekan skilja tiotusentals kronor mellan olika företag. Står du inför en dränering av ditt hus i Upplands Väsby så kan du spara otroligt mycket pengar på att begära in fler offerter, ställa dessa mot varandra och välja den som ligger lägst rent prismässigt. Eller? Nej, det handlar nämligen om en delikat avvägning kring pris kontra kvalitet i Stockholm och du måste även ha med i bilden att det även finns en varierande kvalitet mellan företagen.

Skillnad även i kvalitet

Därmed inte sagt att den billigaste firman är sämst och den dyraste per automatik är den bäste. Nej, det som fäller avgörande är inte priset – ditt val ska istället speglas av vilka tidigare jobb som företaget i fråga har gjort. Det vi tänkte göra här är att visa dig några knep som kan hjälpa dig att hitta bra kompetens till schyssta priser i Stockholm och vi kan säga att du söker efter en målare som ska måla om fasaden på ditt hus i Upplands Väsby.

Vi säger här målare då det finns en större chans att stöta på en sämre sådan – i och med att det finns så pass många – och vi anser att dessa punkter ger dig en bättre chans att hitta rätt.

  • Referenser. A och O i Stockholm är tidigare kunder. En målare är aldrig bättre än de jobb han tidigare utfört. Be att få se bilder, be att få mailadresser och be om nummer till kunder som du kan ringa.
  • Yrkesbevis. Ett säkert sätt att säkerställa kvalitet är att ställa den något jobbiga frågan om att få se yrkesbeviset. Har din målare i Upplands Väsby genomfört sitt gesällprov? Ställ hellre en fråga för mycket än en fråga för lite.
  • Rutin. Ålder och erfarenhet ska inte underskattas. Välj gärna ett företag med längre erfarenhet och vars målare har några år i branschen på nacken. De har klarat sig av en anledning; konkurrensen i Stockholm är inte att leka med och ju längre ett företag funnits – desto bättre jobb brukar de också leverera.
8 Nov 2016