Takläggare bygger för ett framtida Göteborg i solen

Även i Göteborg finns det goda förutsättningar för solceller. En takläggare vet hur taket ska förberedas för att kunna producera el nu eller i framtiden.

Om du behöver lägga om taket på ditt hus i Göteborg kan du överväga att samtidigt göra det redo för solceller. Du kanske tror att det knappast är någon idé att försöka producera el med solceller under Göteborgs ofta så gråmulna och regniga himmel. Men där tar du fel! Framtiden är ljus även i Göteborg.

Faktum är att många tak i Göteborg har ypperliga förutsättningar för att producera el med solcellsanläggningar. När man lägger tak idag är det därför ingen mening med att inte förbereda det för solceller redan nu. Dagens teknik är mycket effektiv och passar för de allra flesta tak, även i Göteborg.

Takläggare kan ta höjd för solceller på ditt tak i framtiden

Vid takläggning tar man idag hänsyn till både husets isolerande egenskaper och möjligheterna för att producera el på taket. En takläggare har sett hundratals eller tusentals tak och kan ge tips på hur ditt hus får optimala förutsättningar både nu och i framtiden. Ett tak ska ju hålla i många år.

Även om du inte vill investera i solceller just nu kan du se till att taket är förberett för att installera det någon gång senare. Genom att ta höjd för solceller vid takläggningen redan nu har du dessutom ökat värdet på ditt hus, vilket ju är vad alla husägare strävar efter.

19 Apr 2023