Takmålning gör ditt plåttak rättvisa

Ett plåttak är mycket lättskött och har många fördelar. Men det behöver målas om ungefär vart tionde år för att hålla sig fint. När du beställer målning av tak kan du också välja en ny kulör.

Det är lätt att förnya husets utseende när man anlitar en bra firma för att måla taket. Det kan göra att husets värde ökar, och det ger också skydd mot påväxt av mossa. Ett plåttak kan rosta i kanterna om man inte håller efter det, men det är jämförelsevis billigt att bara måla det om man slipper renovera det. Du kan också passa på och byta färg på det. Även betongpannor kan målas, och det ger taket ett extra skydd mot påverkan utifrån.

En tjänst du har nytta av

Taket måste vara helt för att hålla tätt, och att måla det med jämna mellanrum gör att du håller det i gott skick. Det ingår en hel del förarbete också i en vanlig målning av tak. Taket ska rengöras med högtryckstvätt och skrapas så att du blir av med alger, lavar, smuts och mossa.

Sedan ska det grundmålas innan du väljer den slutgiltiga färgnyansen, som läggs på i två lager. En professionell målarfirma har utfört sådana uppdrag massor av gånger och de kan garantera att du blir nöjd med resultatet.

Takfirman kan också hjälpa dig med frågor som gäller taksäkerhet. Du kanske behöver nya stegar eller vajrar på taket, och du kan rådfråga takläggaren om vad du ska komplettera med för att få det i skick.

13 Jan 2022