Tre tips för ett vackrare hus

Att renovera, fräscha upp och fixa till sitt hus är något som fler och fler svenskar idag väljer att göra. Något som har en naturlig förklaring i att det är billigare att göra så nu än vad det tidigare var. Rot-avdraget är det magiska ordet i detta och om vi snabbt förklara hur detta fungerar så kan vi säga att du äger ett hus i Stockholm och vill renovera ditt badrum och ska anlita en plattsättare för detta. På det stora hela så innebär det att du kommer att kunna dra av 30% av den totala arbetskostnaden för denna plattsättare och detta med ett årligt tak om 50.000. Så fungerar alltså rot-avdraget och det är också tack vare det som många ansett sig ha råd med att renovera i sina hem.

Men; och här tänkte vi komma med lite tips – det är inte bara insidan på huset som rot-avdraget går att använda. Något som många verkar tro och detta baserar vi på att de flesta använder rot-avdraget för interiöra förändringar. Husets exteriör blir ofta bortglömd och det man ska veta gällande detta är att det är just det området som man först ser. Kort sagt; det spelar ingen roll hur fint du har inomhus om ditt hus ser grått, trist och tråkigt ut på utsidan.

Med detta sagt så radar vi upp tre stycken tips som kan ge hela exteriören på ditt hus ett lyft; tre tips vars priser varierar men där rot-avdraget är möjligt att använda. Vi kan säga att du äger ett hus i Stockholm som har en fasad av puts.

  • En fasadrenovering är något som man som husägare bör genomföra med en intervall om kanske 30 år. Det kostar lite pengar; men det är alltid värt det. I och med att ditt hus i Stockholm har en fasad av puts så kommer avgaser och smuts att sätta sig på fasaden och genom en fasadrenovering så får du ett vackert hus som står emot tidens tand. Ytterligare ett tips: välj en firma med med omsorg. Det finns många företag i Stockholm som erbjuder tjänsten fasadrenovering – men det finns få som verkligen har den rätta kompetensen. Med rot-avdraget har du råd att betala för en korrekt fasadrenovering.
  • Den billiga lösningen. Markiser tillför att alltid lyx och idag går dessa att matcha på ett helt annat sätt än vad som var möjligt bara för några år sedan – både sett till färg och form. Hållbarheten har alltid varit en fråga då det gäller markiser och om detta kan vi säga att det numera är en icke-sådan. Markiser håller även i vårt svenska klimat.
  • Takbyte är något som – liksom en fasadrenovering – måste ske med jämna mellanrum. Få ser taket som något som höjer ett hus rent estetiskt utan man ser det enbart som ett skydd mot regn och snö. Tänk om – taket och ett nytt sådant ger en oerhörd förändring och här kan vi tipsa om att du ser över de alternativ som finns i materialväg. Du behöver inte fastna i gamla hjulspår.
26 Aug 2016