Undvik dörrknackande målare på Värmdö

Sommaren är den säsong då de flesta husägare hittar den tid som krävs för att lägga på sitt hus. Det är under semestern man planerar att måla, det är då man byter- eller reparerar taket eller asfalterar sin garageuppfart. Något som i många fall rinner ut i sanden. För; semestern är även en tid för vila, nöjen och för att umgås med sin familj och detta tar tid som man kanske borde ha lagt på ovan nämnda projekt och där man som husägare istället skjuter dessa på framtiden. Man kan inte vara överallt och det som låter väldigt bra i teorin kan vara svårt att omsätta i praktiken – något som många husägare definitivt kan skriva under på.

Här finns alltid ett annat alternativ; istället för att åta sig för mycket och fylla sin egen tallrik så kan man med fördel välja att anlita professionell hjälp och använda sitt rot-avdrag för att anlita en målare eller exempelvis en takläggare. Kort sagt; idag finns ett värde i att ta professionell hjälp, anlita en målare och dra av 30% av den totala arbetskostnaden för dennes tjänster – något som också rekommenderas.

Det som dock inte rekommenderas är att man anlitar ett problem som kommit med den svenska sommaren. Detta speciellt i Stockholm och i villaområden där. Äger du ett hus på exempelvis Värmdö så är det inte omöjligt att det en dag knackar på din dörr och där någon/några personer står och erbjuder sig att måla om ditt hus, asfaltera din uppfart eller lägga om ditt tak.

De som valt denna lösning har fått ångra sig rejält både utförda jobben är rent undermåliga och att man tvingats göra om dem bara efter något år; man har alltså anlitat en målare – svart dessutom! – och inte fått mer än ett rent fuskjobb på halsen.

Välj en riktig målare

Visst; man kan någonstans förstå att så sker – är det en solig sommar på Värmdö, man får ett erbjudande om att något måste-projekt kan genomföras billigt så kan det vara frestande att anlita en sådan målare.

Men; det straffar sig och bättre är att man direkt – för några extra kronor – väljer att anlita en målare på egen hand; en med god renommé och med goda referenser. Det skiljer inte så mycket i pris med rot-avdraget – men det skiljer extremt mycket i kvalitet.

Här finns en seriös målare på Värmdö: www.målarevärmdö.se.

16 Nov 2016