Vad kostar det att slipa golv i Stockholm?

Det mesta skiljer sig i pris om man jämför priserna i Stockholm mot någon mindre stad i Sverige. Det är helt enkelt dyrare i storstaden och inom vissa branscher är priserna betydligt högre. Det är exempelvis bostadsbrist vilket skapat en mycket stor värdeökning på bostäder. Men även inom hantverksyrken går det att se stora nationella skillnader. Inom vissa hantverksyrken är bristen mycket stor i storstäderna vilket gör att lönerna pressas upp och priserna inte pressas ner av någon större konkurrens.

Vad är priset?

Hur företagen presenterar sina priser varierar en hel del. Ett par företag som erbjuder golvslipning i och omkring Stockholm visar inte upp ett enda prisförslag. För att få veta vad det kostar krävs att kunden fyller i ett formulär för att en enskild offert ska kunna delas ut. Andra ger exempel på hur mycket en slipning kostar per kvadratmeter med specifika metoder.

Flera anger även att priset enbart gäller ”i Stockholm”. Självklart kan man beställa tjänsten från företag om man bor i annan stad men då får man alltså räkna med en viss utkörningsavgift. Är det ett litet jobb kan det helt enkelt bli ekonomiskt ohållbart. Men är det större golvslipning som ska ske kan det mycket väl vara värt att ta in offerter från företag från Stockholm och städer i närheten.

Det finns även ytterligare en punkt som kan påverka priset. När en golvslipning ska genomföras förväntar sig företaget att kunden har tagit bort alla saker från rummet samt monterat bort socklar. Det kan självklart genomföras av hantverkarna men då får man betala extra. Sker golvslipningen i köket behöver även vitvaror som kyl, frys och diskmaskin monteras bort inför att slipningen ska genomföras.

Kortfattat kan sägas att det är svårt att få fram ett exakt pris om inte en offert beställs. Därmed bör man alltid beställa offerter från flera företag för att inte betala onödigt mycket.

Var kan tjänsten beställas?

Att företag som jobbar med montering och underhåll av olika slags trägolv även erbjuder golvslipning är väntat. Men det går även att få tjänsten hos flera företag som säljer byggmaterial. Fördelen ligger där i att man kan gå och titta och känna på olika golv innan man bestämmer sig för om man väljer att slipa befintligt golv eller köpa nytt golv. Den som bestämmer sig för att köpa nytt kan direkt på plats beställa montering.

Ofta har inte dessa byggföretag egna montörer och hantverkare utan samarbetar med olika hantverkare runt om i Stockholm. Men det är ändå byggföretaget man har kontakt med och som även står för garantin.

26 Dec 2017