Varför bör man satsa på att lägga fiskbensparkett?

Varför ska man satsa på att lägga fiskbensparkett? Är det inte väldigt dyrt och kräver specialister på att lägga fiskbensparkett? Vi reder ut begreppen!

För den som funderar på att lägga nytt golv finns det många varianter att välja mellan. Letar man efter ett tåligt golv kan klinkers vara en idé. Är man ute efter något relativt billigt kan det vara en idé att kika på ett laminatgolv. För finsmakaren finns det dock få saker som går upp mot alternativet att lägga fiskbensparkett.

Att lägga in fiskbensparkett är inte helt enkelt. Det krävs oftast specialister på att lägga fiskbensparkett för att få ett riktigt snyggt resultat. Parketten läggs nämligen bit för bit och det krävs ett ytterst tränat öga för att få till ett helt rakt golv. Det är nämligen just de raka raderna som liknar fiskben som gett parketten dess namn.

Många anledningar att lägga fiskbensparkett

Fiskbensparkett är inte bara snyggt, det är dessutom ett golv som håller, generation efter generation. Utseendet är klassiskt och hållbart. Den passar in i nästan vilken inredningsstil som helst och för den som vill sätta sin egen prägel på parketten går den att behandla. Parketten kan få olika utseende beroende på vilken behandling man väljer.

En annan god anledning att satsa på fiskbensparkett är dess hållbarhet. Skulle parketten repas eller om man önskar en ny ytbehandling går det fint att slipa parketten. Man kan på så vis få känslan av en helt ny parkett – utan att byta golv.

23 Jan 2023