Varför måla på semestern?

Finns det några som är så duktiga på att måla, bygga och renovera under semestern som svenskar? Tveksamt. På frågan, vad ska du göra på din semester svarar oroväckande många renovera huset.

Med dessa ord kommer automatiskt en följdfråga. Varför oroväckande? Är det inte fantastiskt och kreativt? Visst kan det vara så. Om det inte vore för att väldigt många gör det varje år. Varje ledig stund. En fantastisk hobby, absolut. Men om man inte kan ta några dagar och vila eller göra olika saker med familjen kan det vara en varningssignal. Det handlar givetvis om stress.

Blir man lugn av att måla?

Att göra något man tycker om är lugnande och gör att man producerar ett lyckohormon. Därför är det också svårt tänka sig att roliga saker kan skapa stressrelaterade problem. Men tänk att man måster göra något som är tråkigt. Då är det lätt att ta en paus och ta den där promenaden eller fika med en vän. Men om det man gör istället är kul. Då är det lätt att glömma pauserna. Vilket innebär att det inte blir någon vila och inte heller någon trevlig stund med vännen. Kroppen går på högvarv. Så nästa gång det är dags för projekt måla om huset eller vad det nu kan vara. Kontakta en målare i Örebro och be om en offert på vad tjänsten skulle kosta. Kostnaderna är ofta anledningen till att man gör det själv. Kom ihåg att det finns ROT-avdrag om man köper tjänsten privat.

9 Dec 2020