Vilka mattor passar ditt golv?

Tittar du på golv och mattor? Om inte, gör det. De säger nämligen en hel del som dem som bor där. Många som har barn tänker inte på att barnen för det mesta leker och vistas på golvet mesta tiden. Då är en heltäckningsmatta bland det bästa man kan lägga i barnens rum. Varför inte pröva att lägga en heltäckningsmatta i sovrummet? De heltäckningsmattor som numera finns ute hos handlarna är av bättre kvalitet, plus att de dammsugare som vi har numera är mer effektiva och avlägsnar damm på ett bättre sätt än förut. Då gjorde heltäckningsmattorna folk allergiska. Det behöver man inte vara orolig över längre.

Vinylgolv för dem med husdjur

Ett plastgolv är inte någon dum idé om man har husdjur hemma. Husdjuren sliter väldigt mycket på golvet. När de vill leka springer de över golvet med sin klor. Särskilt katter sliter gärna på golvet med sina klor. Har man då ett trägolv slits det ut på mycket kort tid. Dessutom är plastgolv mycket lätta att rengöra.

Våtrumsgolv i badrum

Att lägga en våtrumsmatta på badrumsgolvet är ingen tokig idé. Då behöver man inte vara orolig för fuktskador. En duktig mattläggare ser till att den knappt har några skarvar. En våtrumsmatta är också lätt att rengöra. Vilket man behöver göra ofta i badrum.

Laminat eller parkett

Många vill ha en vacker parkett. Vill man inte lägga en parkett kan man lägga ett laminatgolv, som ersättning för andra trägolv eller parketter. Ett laminatgolv är lätt att lägga själv, om man så önskar. 

Skaffa matta med kvalitet

Har man ett snyggt laminatgolv är det lätt att lägga en snygg matta på golvet som går ton i ton med övriga inredningen. Då fyller mattan funktion som avgränsar möblemanget till exempel i matrum, för matsalsmöblerna. Många har mattor som avgränsar vardagsrumsmöblerna på ett snyggt sätt.

I år är mattor med lång lugg mycket populära. De ramar in och gränsar av rum på ett snyggt sätt. Plus att mattorna kan komplettera den övriga inredningen. Varför inte skaffa sig en matta med hög kvalitet som håller i många år? Du kommer inte att ångra dig.

Anlita en mattläggare till ditt golv

Många som säljer mattor, erbjuder sig att även lägga mattan åt dig hemma. Särskilt heltäckningsmattor behöver en professionell mattläggare som skär till mattan så den passar perfekt till golvet som du har där hemma. Här kan du läsa mer om en mattläggare i Stockholm.

18 Oct 2018