Vill du ha nya fönster i Örebro?

Önskas nya fönster i Örebro? Det är ingen dum idé om det är så att du funderar på att skaffa PVC-fönster, då PVC-fönster dels är helt underhållsfria och dels håller väldigt länge. Sådana PVC-fönster kan man dessutom välja efter den stil som huset är byggt efter. Man vill ju inte ha stora panorama fönster på en sekelskiftesvilla, till exempel. Och heller inte spröjsade fönster på en funkisvilla.

Det som kanske gläder alla dem som önskar sig produkter som tillverkas i Sverige (för att stödja inhemsk produktion) är att många PVC-fönster faktiskt produceras i Örebro. Nu måste man ju inte bo i Örebro för att kunna köpa dessa slags fönster. De kan lätt fraktas vart som helst i landet, om man önskar sig bra och hållbara PVC-fönster med bra kvalitet.

Underhållsfria fönster

Att PVC-fönster är underhållsfria är vitt känt. Det är en stor fördel att PVC-fönster är av sådan kvalitet att de inte behöver underhållas. Vill man inte köpa PVC-fönster kan man lika väl köpa fönster som är av aluminium, som också är underhållsfria fönster. De är fönster som då har aluminium utåt fasaden och trä inåt bostaden, och på så sätt får man träfönster men slipper skrapa bort färgen varje år och slipper måla om dem. Samtidigt får man de traditionella fönster som man är van av att ha. Sådana fönster kanske man vill ha med spröjs och som passar i äldre hus. Det finns alla slags varianter med spröjs och man kan även välja storlek på fönster. På så sätt kan man bevara arkitekturen på huset samtidigt som man får praktiska fönster som man inte måste jobba med varje år.

Glasa in altan eller balkong

Har man ett sekelskifteshus kanske man vill ha en veranda med fönster i samma stil om resten av huset – till exempel med spröjs. På så sätt kan man skaffa sig en fin veranda som passar väl in med resten av huset. Har man även en balkong som man hellre vill ha inglasad, kan man även här hålla sig till samma stil som resten av huset och beställa fönster som man inte behöver renovera men som är fina och väl integrerade med resten av huset. Är du osäker på vilken stil som ditt hus har? Du vet väl att du alltid kan kontrollera ditt hus på kommunens stadsbyggnadskontor? Där förvaras de ursprungliga dokument om både tomt och hus i staden. Där kan du läsa om när ditt hus byggdes och sedan i möjligaste mån, renovera huset i samma stil.

28 Nov 2019