Villa med träfasad i Göteborg – därför bör du anlita målare

Målare i Göteborg vet att saltstänkta träfasader behöver lite extra kärlek. Men det kan det vara värt, med tanke på vilka fina villor det finns i Göteborg.

Det finns en hel del stora villor i Göteborg. Många av dem är i trä. Om du äger ett sådant hus vet du säkert att det finns en sak som kan kännas jobbigare än något annat. Att behöva måla om kåken. Det tar ju hur lång tid som helst! Men som tur är finns det också en hel del tillgängliga målare i Göteborg.

Göteborg är en saltstänkt stad nära havet. Det innebär att träfasaderna i området utsätts för en hel del påfrestningar. Du som har ett hus i Göteborg kan behöva måla om det oftare än ett hus i innersta skogen i Norrland. Det är bara så det är. Vissa saker får man ta det onda med det goda med. Du bor ju trots allt i Sveriges bästa stad, eller hur?

Professionella målare arbetar säkert på hög höjd – amatörer bör undvika stegar

När du anlitar en målare i Göteborg kan du känna dig säker på att han eller hon kommer välja rätt typ av färg till din husfasad. Du kan också känna dig trygg med att han eller hon kan hantera arbete på hög höjd på rätt sätt, och att ställningarna som används är ihopmonterade korrekt. Det är ju rätt högt upp till andra våningen på huset, och ingen ska behöva trilla ned.

Däremot löper du själv risk att trilla ned, om du väljer att måla om på egen hand med hjälp av en stege. Olyckor med stegar och villaägare är betydligt vanligare än man hade önskat. Om du tar hjälp av en professionell hantverkare slipper du den risken – och fasadmålningen blir sannolikt också lite snyggare.

17 Apr 2023